A 2022/2023-as idény legjobbjai szerintetek (és szerintünk)

Rengetegen szavaztatok a szezon legjobbjait kereső voksolásunkon, amit a Kecskeméti TE-vel közösen szerveztünk, de hát miért is ne szavaztatok volna egy ilyen idény után. Ezüstérem, legkevesebb vereség, legkevesebb kapott gól, újra van a magyar válogatottban KTE-játékos, mienk a gólpasszkirály és a szezon edzője… Folytathatnánk, de inkább folytassátok ti: lássuk hogyan szavaztatok!

A szurkolók szavazatai alapján az idény legjobb játékosa Szuho lett

Azt hiszem jó mérőszáma a szezonunk minőségének az, hogy hány olyan játékosunk volt, aki valós eséllyel pályázhatott a szezon legjobbja díjra. Varga Bence, Nagy Krisztián, Belényesi Csaba, Szalai Gábor, Szuhodovszki Soma, Vágó Levente, Banó-Szabó Bence, Katona Bálint mind kirobbanó szezont tudhat maga mögött, de a végeredményt tekintve két játékos között dúlt a legnagyobb harc: Banó és Szuho közt. A voksolás lezárásáig végül kirajzolódott utóbbi meggyőző fölénye, így a 2022/2023-as szezon legjobb kecskeméti játékosa a szurkolók szerint Szuhodovszki Soma! Bár az egész KTE és benne jópár játékos szezonja bátran nevezhető álomszerűnek, Soma tényleg a semmiből került a rivaldafénybe. Soma szezonja egészen parádésra sikerült, ha a számokat nézzük:

2022/2023 legjobbja – Szuhodovszki Soma

No Description

A fentiekből nagyjából azt látjuk, hogy Soma a harmadik legtöbb játékpercet töltötte a pályán (2679 perc), egyetlen meccset hagyott ki, ennyi idő alatt pedig 3 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki, mélységi pozíciója és a védekezésben betöltött szerepe ellenére pedig mindössze 3 sárga lapot kapott. A Lila Köd osztályzatai alapján a teljesítménye jobbára a csapat átlaga felett volt (bár előfordultak hullámvölgyek). Mindezek mellett pedig tavasszal kifejezetten közel sodródott a válogatotthoz is, az összes lap méltatta, a liga egyik legnagyobb felfedezettje lett. Mindezt úgy, hogy két éve ilyenkor a Győr játékosa volt, ám a Megye 1-es második csapatban több szerepet kapott, mint az NB2-es első csapatban. Hogy ennek ellenére is kihalászta a Kecskemét, az önmagában óriási dolog, de hogy a benne rejlő potenciált a stáb, a csapat és elsősorban ő maga hogyan aknázta ki, az példamutató. Többször említettem én magam is, hogy szemmel látható a fejlődése a tavalyi szezonhoz képest, a technikai és labdás készségei mellett megjelent egy olyan mértékű taktikai érettség, ami megkerülhetetlenné tette az idei KTE-ben. A szurkolók abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy sok olyan játékos van, akire okkal és joggal adhatták le a szavazatukat, de Szuhodovszkira szavazni egyértelműen jó döntés volt.

A Lila Köd szavazatai:
Én személy szerint Szalai Gáborra szavaztam, aminek nagyon prózai oka van. Mivel a meccsek után én adtam az osztályzatokat a játékosoknak, kizárólag azt éreztem korrektnek, ha az átlagpontszámok alapján szavazok, ebben pedig Gabi volt nálam a legjobb. Persze nem kell azt éreznem, hogy rossz helyre ment a szavazat, hiszen Gabi kiváló idényt futott és a válogatottba is bekerült, így büszkén vállalom a voksomat.
PingWin: Banó-Szabó Bence
Nbcee: Banó-Szabó Bence

Szuhodovszki Soma gyakran köti le több ember figyelmét egyszerre (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legszebb gólok versenyében igencsak szoros verseny alakult ki. A harmadik helyre Horváth Krisztofer Ferencváros elleni egyenlítő gólja került, de igazán nagy harc csak az első két helyezett között alakult ki. Érdekes módon a második legszebb gólt is a bajnok kapta, Tóth Barna szépségdíjas kapáslövése csak az ezüstéremre volt elegendő, bár meg tudta szorongatni a az első helyezettet. A győztes azonban megint csak Szuho lett, méghozzá a Puskás Akadémiának lőtt augusztusi góljával. Ez a találat már többször meg lett énekelve, de nézzük meg még egyszer, megéri:

Tóth Barna remekül viszi el az embert, Szuho labdaátvétele is jó, utána pedig egy olyan rakéta következik, amit ritkán lehet látni. A lábtartás, a kitámasztás, a testtartás mind remek alapot ad ahhoz, hogy a labda ilyen sebességgel és röppályával érkezzen meg Tóth Balázs kapujába, aki már régen gólt kapott, mire felemeli a kezét.

A Lila Köd szavazatai:
Az én szavazatom Banó-Szabó Bence Loki elleni szólójára röppent, mégpedig abból a megfontolásból, hogy Bencének gyors egymásutánban háromszor kellett jó döntést hoznia, amit úgy tett meg, hogy közben végig nyomás alatt volt. Remek mozdulatsor, remek döntések, remek gól.
PingWin: Szalai Gábor kapáslövése a Puskás Akadémia ellen
Nbcee: Banó-Szabó Bence szólója a DVSC ellen

A legszebb gólpasszok eredményére pillantva az az érzésünk lehet, hogy Szuhodovszki egyszerűen letarolta a szavazást, hiszen a kategóriát Nikitscher Tamás Katona Bálint elé tálalt Kisvárda elleni asszisztja és Banó-Szabó Bence Szalai lábára varázsolt Puskás Akadémia elleni ívelése előtt magabiztosan nyerte A Szögletvariáció. Szuho passza önmagában talán nem is olyan nagy truváj, de Szabó Alex és Banó-Szabó Bence átlépése majd, Krisztofer lövése együtt egy olyan egységet képezett, amit nehezen felejtünk. Bár a díj Soma neve mellé kerül, a gólt pedig Krisztofernek írták, mégis mindannyian tudjuk, hogy a két átlépés nélkül ez csak egy lenne a góljaink közül, nem pedig az egyik legemlékezetesebb.

A Lila Köd szavazatai:
Bár nem klasszikusan maga a passz volt extra, mégis Szuhodovszki Soma Vasas elleni asszisztjára szavaztam, mellyel Banó-Szabót ugratta ki. Az egész jelenetsor megbabonázó számomra, mert tele van olyan értékekkel, amelyeket szeretünk látni egy futballmeccsen. Szuho elesik, de nem fetreng, hanem megküzd a labdáért, egy csellel tisztára játssza magát és pontosan indít. Az egyik kedvenc jelenetem a szezonból.
PingWin: Banó-Szabó Bence hosszú labdája Szalai Gábor lábára a Puskás Akadémia ellen
Nbcee: Banó-Szabó Bence hosszú labdája Szalai Gábor lábára a Puskás Akadémia ellen (különdíj Nagy Krisztián Tóth Barnának adott gólpasszára a ZTE ellen az összjáték miatt)

A legnagyobb védések versenyében magabiztosan nyert Varga Bence Adama Traoréval szemben bemutatott védése a Fradi elleni első hazai meccsünkön. Az NB1 egyik legjobb képességű játékosa ereszt meg jó szögből egy meglehetősen jó lövést, Bence pedig jól veszi fel a pozíciót, remek lábmunkát mutat be és egy meglehetősen látványos védést mutat be.

A Lila Köd szavazatai:
Egy védelem számára felbecsülhetetlen érték, ha abban a tudatban léphet pályára, hogy a kapusától akár nagyobb bravúrokra is számíthat. Ezt pedig számomra Benyó a Puskás Akadémia, és egész pontosan Patrizio Stronati ellen mutatta be. Elképesztő reflexmozdulat, miután remekül szűkítette a támadó területét. (ebben a videóban 0:18-tól)
PingWin:Varga Ádám, Sahab Zahedi fejesénél, a Puskás Akadémia ellen a 15. fordulóban Akadémia ellen (a videóban 0:05-től)
Nbcee: Varga Bence, Nagy Richárd lövésénél, a Paks ellen a 7. fordulóban (a videóban 0:05-től)

A győztes védés a videóban 0:30-tól:

A legjobb igazolások között kifejezetten szoros verseny alakult ki és csak néhány százalék választotta el egymástól Banó-Szabó Bencét, Belényesi Csabát és Horváth Krisztofert. Végül a Torino kölcsönjátékosa futott be az első helyre, aki a tavaszunk egyik legkellemesebb színfoltja volt. Krisztofer a neki jutó 15 meccsel és 854 perccel remekül élt: 122 percenként vállalt szerepet gólból, ami nagyjából azt jelenti, hogy másfél meccsenként lőtt egy gólt vagy adott egy gólpasszt (összesen 6 gól, 1 assziszt). Egyelőre bizonytalan a sorsa, de nem hiszem, hogy túloznék, amikor azt mondom, hogy minden kecskeméti szurkoló szívesen látná jövőre is a csapatban.

A Lila Köd szavazatai:
Bár az igazolások nagy része jól sikerült a csapatnál, nálam mégsem volt kérdés, hogy Belényesi Csaba visszahozatala volt a legjobb húzás. Csabi olyan színvonalon játszotta végig a szezont, hogy néha az államat kerestem, úgy gondlom, hogy az idény bizonyos szakaszaiban válogatott szinten játszott.
PingWin: Nikitscher Tamás
Nbcee: Horváth Krisztofer

Horváth Krisztofer a mezőny legtöbb védője számára komoly kihívást jelentett (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legjobb fiatal játékos kategóriánál komoly versenyfutásra számítottunk Horváth Krisztofer és Katona Bálint között. Krisztofer remek tavasza állt szemben Báló lehengerlő őszével és számomra némileg meglepő módon végül nem alakult annyira szorosan az eredmény, mint hittem/hittük. Bálint a szavazatok közel kétharmadát söpörte be, úgy tűnik, hogy a házi gólkirályi cím azért mégiscsak olyan súlyú, hogy azzal ne nagyon lehessen versenybe szállni.

A Lila Köd szavazatai:
Borzasztó nehezen tudtam dönteni, de végül Krisztoferre szavaztam, mert kiegyensúlyozottabbnak éreztem a teljesítményét, mint Bálintét, ám az is igaz, hogy Krisztofer hibáin többször bosszankodtam, mint Bálint rontásain.
PingWin: Katona Bálint
Nbcee: Katona Bálint

Katona Bálint az idény utolsó meccsén is villant (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A szavazás nagyjából rávilágított arra is, hogy a kecskeméti drukkerek számára még mindig a Ferencváros vendégjátékai a legkiemeltebb események, ezt pedig csak erősíti, ha a csapat jól is szerepel a Fradi ellen. A bajnok elleni két hazai meccs végzett az élen „az idény meccse” kategóriában, a kettő közül viszont az első több szavazatot kapott, amit annak tudok be, hogy az akkori győzelmünk nagyobbat szólt, kevésbé várta azt az eredményt a szurkolótábor és a közvélemény is.

A Lila Köd szavazatai:
Az én szívem a második Fradi ellni hazai meccs felé húzott, de végül szerzőtársaim meggyőztek arról, hogy a Puskás Akadémia elleni 3-0-ás győzelmünkre voksoljak, elvégre mégsem egy olyan csapat ellen játszottunk, aki számára már nem volt tét, hanem az ellen a Felcsút ellen, akiknek fontos volt a három pont a dobogóért való küzdelemben. A KTE pedig ilyen körülmények között rajzolt fel szinte osztálykülönbséget a pályára.  (összefoglaló ITT)
PingWin: Könnyed győzelem Felcsúton: Puskás Akadémia (3-0)
Nbcee: Könnyed győzelem Felcsúton: Puskás Akadémia (3-0)

Az idény meccsének választott Fradi elleni első hazai meccs összefoglalója:

Végezetül nézzük meg, hogy a posztonkénti szavazáson kik tudtak bekerülni az év csapatába! Meglepetésekre nem kell számítani, valójában az alapcsapat lett megszavazva, a kevés eltérést az okozza, hogy a védők közé Szabó Alex helyett Vágó Levente lett beszavazva, akinek a helyét a középpályán a szavazatok alapján a visszahúzódó Banó-Szabó venné át, így Horváth és Katona is a csapatba kerül. Persze a valóságban ez a csapat a középpályás védekezésben hiányolna egy igazi ütközőembert, de a névsor így is jól mutat:

A Lila Köd szavazatai:
CaNcOe
Kapus: Varga Bence
Jobb oldali szárnyvédő: Nagy Krisztián
Középhátvéd: Szalai Gábor
Bal oldali szárnyvédő: Zeke Márió
Középpályás: Szuhodovszki Soma
Támadó: Horváth Krisztofer
PingWin
Kapus: Varga Bence
Jobb oldali szárnyvédő: Nagy Krisztián
Középhátvéd: Belényesi Csaba
Bal oldali szárnyvédő: Zeke Márió
Középpályás: Szuhodovszki Soma
Támadó: Tóth Barna
CaNcOe
Kapus: Varga Bence
Jobb oldali szárnyvédő: Nagy Krisztián
Középhátvéd: Vágó Levente
Bal oldali szárnyvédő: Zeke Márió
Középpályás: Szuhodovszki Soma
Támadó: Horváth Krisztofer

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő szezon szavazásainál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a fejlécben választhatod ki azt a kérdést, amelynek az eredményére kíváncsi vagy):

2022/2023 legjobbja szavazás eredmények

No Description

 

Egy gondolat “A 2022/2023-as idény legjobbjai szerintetek (és szerintünk)” bejegyzéshez

  1. Ó igen, az a felcsúti meccs Húsvétkor!

    Az első percben megrengették a kapufát a hazaiak, de onnantól előzékenyen átadták a teljes pályát a KTE-nek, hogy mutassák be, mi is az a labdarúgás. Ha 5-0 ide, akkor sem szólhatott volna senki egy szót sem. Amikor néha-néha ők támadtak, Bence mosolyogva várta a csatárokat. Mintha az üzente volna a tekintete: „Most komolyan azt hiszitek, hogy itt ma gólt lőhettek?”.

    Ritkán van ilyen, de aznap délután ott minden sikerült.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.