Az ősz legjobbjai 2023/2024

Ugyan az őszünk jóval hullámzóbb volt, mint a tavalyi, ez nem akadályozta meg a drukkereket abban, hogy a Kecskeméti TE-vel közös szavazásunkon ezúttal is megválasszák az ősz legjobbjait. Tavaly ilyenkor Nagy Krisztián zsebelte be a címet, neki azonban a sérülése miatt jelentősen lecsökkentek az esélyei az idénre, így nem meglepő, hogy trónfosztás történt. A szurkolóknak meglehetősen egyértelmű elképzelései voltak a legjobbakról, talán csak egy poszton tudott igazán szoros lenni a voksolás (egy másikon pedig egyértelmű volt, hogy kik kerülnek a csapatba, de nem jutottatok dűlőre abban, hogy közülük ki volt a legjobb), és az ősz legjobbja is kényelmes fölénnyel tudott nyerni. A legszebb gólhoz és az ősz meccséhez sem igazán fért kétség, de a legszebb gólpasszok terén szoros lett a verseny.

Horváth Krisztofer az ősszel ligaszinten is jegyzett labdarúgóvá vált

Mivel az ősszel a hónap legjobbja címet felváltva szerezte meg Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer, így várható volt, hogy kettejük párharcát hozhatja az ősz legjobbja szavazás is. Szuho augusztusban és októberben, Krisztofer pedig szeptemberben és novemberben tudott győzni, kettejük versenyét pedig végül Horváth nyerte, méghozzá talán némileg meglepő előnnyel. Majdnem a szavazatok felét söpörte be, ami nagyon egyértelmű véleménynyilvánítás a szurkolók részéről, de a tavalyi szezonhoz képest mutatott visszaesés fényében nem is igazán megkérdőjelezhető. Krisztofer az ősz egyértelmű húzóembere volt a KTE-ben és bizonyos mutatókban ligaszinten is kiemelkedő számokat tudott produkálni (például a cselekben vagy tizenhatoson belülre irányuló passzokban). Emellett bemutatkozhatott a válogatottban, aminél nagyobb elismerés nem is kell a teljesítménye kapcsán. Szabó István keze alatt az NB1 meghatározó játékosa lett, akiben még mindig hatalmas potenciál rejtőzik. Nézzük milyen számokat produkált.

Az ősz legjobbja : Horváth Krisztofer

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Horváth 15-ször kezdett az ősszel (ebből 8 meccset végig is játszott, de amikor lecserélték, akkor is többnyire a meccs végén jött le), 4-szer csereként állt be. Ezeken a meccseken elég kiegyensúlyozott a csapat teljesítménye: 8 győzelem és 3 döntetlen mellett 8-szor kaptunk ki. 1584 percet játszott ősszel, amivel a csapaton belül a hatodik legfoglalkoztatottabb játékos, de hozzá kell tenni, hogy a Riga elleni oda-visszavágón vélhetően játszott volna, csak akkor még nem volt a KTE igazolt játékosa. Támadó létére viszonylag sokszor, ötször kapott sárga lapot, ebből egyszer a kupában a Soroksár ellen. Ami viszont posztjából adódóan érdekesebb, hogy lőtt 7 gólt (ebből ötöt büntetőből), adott 5 gólpasszt és kiharcolt három büntetőt az ősszel, ráadásul háromszor az ő nevéhez fűződött a gólpasszt megelőző utolsó passz is. Ötször választották a meccs legjobbjának a szurkolók és háromszor a Lila Köd, emellett a blogtól kapott osztályzatai alapján 5,7-es az átlaga, ami a csapaton belül kimondottan jónak számít, támadó poszton szereplő játékosok közül csak Banó-Szabó ért el jobb átlagot nála, de ő csak két tétmeccsen szerepelt. Horváth Krisztofer az idei szezonban megkerülhetetlen tagja a KTE-nek és arra számíthatunk, hogy a tavasszal is a csapat kulcsembere lesz.

Horváth Krisztofer gólöröméből szerencsére sokat láthattunk az ősszel (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Az ősz legszebb gólja címért versenybe szállt néhány kifejezetten tetszetős találat is, ám a címet nem tudta elhódítani sem Zeke Zalaegerszeg elleni tekerése, sem Szuhodovszki Kisvárdának lőtt átlövése. Csak a dobogóra fért fel Pálinkás Gergő Fradinak lőtt gólja és lemaradt az első helyről Banó-Szabó Bence remek visszatérése a Loki ellen is. Az ősz legszebb gólja ugyanis Szuho Újpestnek lőtt zúgó bombája lett. Kétségkívül hatalmas gól, amelyet újra és újra megnézve még fájóbb, hogy ezeket a lövéseket Soma tavasztól már a Lokiban ereszti meg. Remélhetőleg mi már nem kapunk belőle kóstolót.

A szezon első felének legszebb gólpasszáért bejelentkezett Belényesi Csaba, Zeke Márió és itt is versenybe szállt Szuhodovszki Soma, de a díjat végül Szűcs Kornél vitte el, aki a Fradi ellen szolgálta ki Pálinkás Gergőt. Kornél remekül ismerte fel a pálya adottságait, nagyot küzdött, a teljesítménye fizikai síkon és a felismerés terén is kiemelkedő, nem mellesleg ezzel a megmozdulásával tette sínre a bajnok elleni meccsünket.

És ha már a bajnok elleni meccs, úgy tűnik, hogy a kecskeméti drukkernek mindig az a legnagyobb ünnep, ha a csapat legyőzi a Fradit, mert hiába tértünk vissza győzelemmel a nemzetközi porondra, az ősz meccsének az FTC elleni győzelmünket választottátok.

Az ősz csapata kapcsán nagy meglepetéssel nem találkozunk egyik poszton sem, a szavazás ráadásul elég egyértelmű eredményeket hozott. Ez alól két helyen találunk kivételt. Középhátvéd poszton magabiztosan került a csapatba a Szabó-Belényesi-Szalai hármas, utóbbi kettő között azonban nem tudtatok dönteni, ugyanannyi szavazatot kaptak. Szélső támadó pozícióban pedig jól látszott, hogy a szurkolóknak mennyire hiányzik Banó-Szabó játéka, hiszen Bence mindössze két lejátszott tétmeccsel is meg tudta győzni a drukkereket.

Érdekes, hogy Szabó István elképzelései nem minden esetben estek egybe a szurkolók kedvenceivel, hiszen három olyan poszt is van, ahol nem az került az ősz csapatába, aki a legtöbb játékpercet kapta (Zeke, Banó-Szabó és Pálinkás is kevesebb időt kapott Szabó Istvántól, mint Leoni, Zsótér vagy Tóth Barna). A játéklehetőség a következőképpen alakult ősszel:

Játékpercek 2023/2024

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A jövőbeni szavazásoknál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Az ősz legjobbjai 2023/2024

Beautiful, easy data visualization and storytelling

(a nyitókép Horváth Krisztoferről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)