Április legjobbjai

Lezárult az április hónap legjobbjait kereső szavazásunk, amit mint korábban mindig, ezúttal is a Kecskeméti TE-vel együtt szerveztünk. Áprilist és a három győzelmünket egy-egy vereség keretezte ebben a sorrendben: Mezőkövesd 0-1, Puskás Akadémia 3-0, ZTE 3-0, Fehérvár 2-1, Paks 2-3. A köztes három győzelem mindegyike meggyőző és nagyon szép eredmény volt, de a két vereség alkalmával is akadtak igen jó teljesítmények a csapatban. Úgy döntöttetek, hogy a legjobb játékos egy fiatal titán lett, a legszebb gól és gólpassz pedig nem csupán ugyanazon a meccsen született, de ugyanazon gól alkalmával is. A legjobb csapatösszeállítás esetében nagyon egy húron pendültek a szurkolók Szabó Istvánnal.

Horváth Krisztofer a szegedi remeklése után egy osztállyal feljebb is bizonyítja tehetségét

Április annak ellenére is gyakorlatilag két játékosunk kiemelkedő remekléséről szólt, hogy a csapatban többen is magas színvonalon teljesítettek a hónapban. Azt azonban nehéz felülmúlni, hogy Banó-Szabó Bence 5 meccsen 5 gólpasszt adott, míg Horváth Krisztofer ugyanezen az 5 meccsen 4 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott. Végül utóbbit választottátok meg a hónap legjobbjának, de a két játékos kiemelkedő teljesítményét az is mutatja, hogy ketten együtt a szavazatok több, mint kétharmadát gyűjtötték be. Krisztofert meccsenkénti lebontásban is szerettétek, hiszen ebből az öt meccsből háromszor is őt választottátok a második legjobbnak (a Puskás, a ZTE és a Fehérvár ellen). Na de lássuk a statisztikáit:

Április legjobbja – Horváth Krisztofer

No Description

Krisztofer Zalaegerszegen kezdte a pályafutását, ahol NB2-es szinten játszott néhány meccset, hogy aztán felfigyeljen rá az olasz SPAL, ahol háromszor a Serie A-ban is pályára léphetett (a Torino, a Verona és a Fiorentina ellen), összesen 44 percet. Ekkor úgy tűnt, hogy ő lehet a magyar futball új reménysége és mindenki sűrűn reménykedett, hogy ne lépjen az olyan elvesztegetett tehetségek nyomába, mint például Filkor Attila. A Torinóhoz került, akik éppen úgy viselkedtek vele, ahogy az olasz csapatok általában szoktak a fiatal játékosok többségével: kölcsönadogatták. Ezt az időszakot már közelről ismerhetjük: Szegeden remekelt az NB2-ben, Debrecenben meg nem találta magát az NB1-ben. Úgy tűnik, hogy ő is olyan játékos, akinek nagyon kell a bizalom, hiszen Szabó István keze alatt kivirágzott, lövi a gólokat, nagy önbizalommal játszik, a Kecskemét egyik erőssége. Nem beszélve arról, hogy ebben a formájában megint egészen hihető forgatókönyv, hogy ebből a srácból akár olyan futballista is lehet, aki a válogatott hasznára válik majd.

Horváth Krisztofer Kecskeméten játékperceket és felelősséget is kap a nyakába (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legszebb gól és a legszebb gólpassz is a Puskás Akadémia ellen született. Arra elég nagy esély volt, hogy Banó-Szabóé lesz a legszebb gólpassz, mert Bence öt gólpasszal indult el a címért, de talán arra márciusban kevés pénzt tettünk volna, hogy a következő hónap legszebb gólját Szalai Gábor lövi. Pedig a gól és a gólpassz is mintaszerűre sikeredett: ahogy Bence megkapja a labdát és egyből azt figyeli, hogy ki indul be a védők vonala mögé, ahogy Gabi a legelső pillanatban jelzi, hogy hova kéri a labdát, ahogyan az a labda tökéletesen van odaívelve (ráadásul ha nagy nyomás nem is volt Bencén, de éppen érkezett blokkolni a védő) éppen úgy, hogy a gólszerzőnek egy pillanatig sem kellett megtörnie a mozgását és ahogyan Gabi egy kicsit kitekert, és nagyon nehéz mozdulattal a némileg maga mögül érkező labdát betereli a sarokba… Vegyük észre, hogy Gabi hiába ballábas, ebből a helyzetből a bal oldala felől érkező labdát ballal sokkal nehezebb ellőni, mint jobbal. Remek gól volt, amit a forduló második legszebb góljának választottak, de az első helyet is bőven elvihette volna.

A legjobb csapat összeállításánál a szurkolók elméje nagyjából kézen fogva haladt Szabó Istvánéval, mert az elmúlt meccseken nagyjából azt tekinthetjük alapcsapatnak, amit ti áprilisra megszavaztatok. Ráadásul ezúttal elég egyértelműek is voltak a szavazatok, nem voltak igazán szoros párharcok a csapatba kerülésért.

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a fejlécben választhatod ki azt a kérdést, amelynek az eredményére kíváncsi vagy):

Copy: Április legjobbja szavazás eredmények

No Description

(a nyitókép Horváth Krisztoferről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)

Egy gondolat “Április legjobbjai” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.