Amikor a csend felkiált

A Felcsút könnyed legyőzését követően a Zalaegerszeget is három gólos különbséggel intézte el a KTE, ráadásul Moniz csapata ellen is nagyon magabiztos játékot prezentált Szabó István gárdája. A legjobb játékos eddig csendben tette a dolgát a szezonban, most azonban nagyot robbantott, a második helyre egy remek formát elkapó srác, a harmadikra pedig egy több poszton is bevethető keményfiú érkezett meg.

Szabó Alex talán eddigi legjobb meccsét játszotta a KTE-ben

Múlt héten, mikor Banó-Szabó megnyerte a szavazást, azt mondta, hogy nem gyakran osztunk ki 9-es osztályzatot. Ha már ezt így kijelentettem, jött Szabó Alex és egy kiemelkedően jó meccset játszott, amit nem csak mi láttunk így, hanem a szurkolók is őt választották meg a legjobbnak. Ez pedig nem kis meglepetés, mert valljuk be, ha a KTE-re gondolunk, nem Alex jut először eszünkbe. Pedig olyan védő, aki remekül illeszkedik Szabó István elképzeléseibe. Talán kevésbé látványos, amit mérkőzésről mérkőzésre mutat, mint más játékosok esetében, de az egyik legmegbízhatóbb játékosunk, akinek a formájában nagyon ritka vendég az ingadozás. Rendkívül jól helyt állt már ősszel is, most pedig a ZTE ellen egészen remekül teljesített. Nem elég, hogy a hosszú labdáival többször is tudott zavart okozni a zalaiak védelmében, de szép mozdulattal fejelt gólt egy szöglet után. Érdemes megnézni, hogy milyen szépen tartja el magától a védőt, akit ráadásul indulósebességgel is megver, majd szépen bólint a kapuba. Ezen a ponton persze nem zárta le a meccsét, hiszen volt kulcsfontosságú mentése és olyan területbe tett kulcspassza is, amiből végül a harmadik gól született. Keveset beszélünk az ő teljesítményéről, de ezzel a meccsel megkongatta a harangokat.

Horváth Krisztofert az elmúlt meccseken elkapta a gépszíj. Miután duplázott a Puskás Akadémia ellen, az elmúlt fordulóban is gólt szerzett, ráadásul végig veszélyesen játszott. Ennyi mérkőzés után nagyjából körvonalazódott, hogy milyen típusú játékosról van szó. Bár a lelátóról olykor még felröppennek olyan hangok, hogy a támadások kerékkötője, ez abszolút nem igaz. Krisz valóban szereti a labdát, olyan régivágású típus, aki éhezi, hogy nála legyen, rendszeresen kéri a passzt, labdával pedig a legritkább esetben fordul el a kaputól. Szereti díszíteni a játékot, ez pedig időnként labdavesztésekhez vezet és igen, időnként bosszantó labdavesztésekhez (ráadásul az ütközéseknél a szabadrúgásban bízva sokszor könnyen adja meg magát). De akárhonnan közelítek ehhez a sráchoz, mindig oda jutok, hogy az ilyen típusú játékosokra szükség van a labdarúgásban: akik játszani szeretnek, akik gólra éhesek, akikben van egyfajta pezsgés, amikor játszanak. Krisztofer pedig ilyen, ráadásul Kecskeméten formába is lendült.

Horváth Krisztoferre egyre nagyobb felelősség hárul a csapatban (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A szavazáson a dobogó harmadik fokát csípte el az elnyűhetetlen Vágó Levente. Levi kapcsán elvitathatatlan a fejlődés, ma már egy olyan játékosról beszélünk az esetében, aki a védelemben és a középpályán is bátran bevethető. Ezúttal a védelem közepén szerepelt és egyetlen megmozdulásán sem lehetett észrevenni, hogy róla eredetileg, mint középpályásról kellene gondolkodnunk. Az NB2-ben olykor még megjelenő körülményességéből egyre kevesebbet látni, ugyanakkor az a határozottság és direktség, amivel a védekező helyzeteket kezeli, láthatóan zavarba tudja hozni a támadókat. Tipikusan olyan jelenség a pályán, akinek az esetében örülsz, hogy veled van és nem ellened, mert utóbbiban nincs nagy köszönet. Az ő esetében 30 évesen már nehezen elképzelhető, hogy sokkal magasabb polcokat tartalmaz a karrierje, de a jelenlegi KTE-ben egyértelműen fontos és többfunkciós láncszem.

Szurkolóként meg kell becsülnünk ezt a mosolyt, mert például az ellenfelek nem sokszor látják (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A szavazás eredménye (minden kérdésnél a három legnagyobb százalékot kapó játékost tüntetjük fel):

A szavazáson Szabó Alex és Horváth Krisztofer kiemelkedett, Alex végül magabiztosan végzett az élen. A harmadik helyre megérkező Vágót azonban nagyon megszorongatta Banó-Szabó Bence és Belényesi Csaba is, végül kis előnnyel Levi érkezett meg harmadiknak.

Copy: Kecskemét – Zalaegerszeg szavazás vége

No Description

Ez pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (az oszlopok a fejlécre kattintva sorba rendezhetőek; 3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A múlt hét után ezúttal is egy rugóra járt a Lila Köd és a szurkolók agya, ugyanazt a három játékost választottuk legjobbnak, mint ti. A szurkolóknál Szabó Alex ezzel utolérte a télen távozó Szabó Leventét, Horváth Krisztofer már megelőzte Tóth Barnát (ezzel a hetedik helyre lépve), Vágó Levente pedig megerősítette helyét a középmezőnyben. A Lila Köd listáján Szabó Alex és Vágó Levente is megelőzte a Nagy Krisztián-Katona Bálint-Tóth Barna triót, Horváth Krisztofer pedig Zeke Márióra zárkózott fel az alsóházban. Összesítésben azt mondhatjuk, hogy a Szabó-Horváth-Vágó hármas a középmezőnyben foglalnak helyet, ott azonban megerősödtek.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a ZTE ellen:

  1. Szabó Alex – 9-es osztályzat
  2. Horváth Krisztofer – 8-as osztályzat
  3. Vágó Levente – 8-as osztályzat

Meccsek legjobbjai_összesítés

No Description

(a nyitókép Szabó Alexről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)