Most már meg lehet nyugodni. Sajnos. Sajnos?

Az van, hogy most már nem túlzottan kell izgulnunk. Az elmúlt két meccsen gyakorlatilag kiderült, hogy a Tóth Ákos, sportigazgató által halványan megpendített nagy célt nem fogjuk elérni, így pedig nem sok tétje maradt a hátralevő meccseknek. Ez viszont nem biztos, hogy nagy baj.

Úgy tűnik, hogy kissé földre rogyott a KTE, de összességében nincsen akkora gond, mint amilyennek tűnhet (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A Nyíregyháza elleni kupakiesés után kapott némi savat a nyakába a csapat a szurkolók egy részétől és még Szabó István meccs utáni nyilatkozatában is megpendítette, hogy el tudod volna képzelni valamelyest nagyobb odaadást a meccsen a csapatától. Ilyen előzményekkel fordultunk a Puskás Akadémia elleni bajnokira, akik minden józan számítás szerint esélyesebbnek voltak mondhatók, mint mi, még annak ellenére is, hogy a felcsútiak is meglehetősen gyenge formában voltak a meccs előtt. Szabó István mélyen bele is nyúlt a csapatába, a Nyíregyháza elleni meccshez képest 6, az MTK elleni bajnokihoz képest 5 helyen változtatott. Katona visszakerülése nem okozott meglepetést, ahogy Májer eltiltásának és Szűcs sérülésének fényében Nagy Olivér első kezdőcsapat-tagsága sem. Bekerült a kezdőcsapatba azonban Helmich, Leoni, Derekas és Pálinkás is, ebből pedig egy hajtósabb csapat képe kezdett kirajzolódni. Eközben Hornyák csapatában továbbra is Pécsi állt a kapuban, a négy védő előtt Corbu és Batik játszott, elől pedig a Slagveer-Plsek-Levi hármas támogatta volna Puljicsot.

Nagy Olivér először volt kezdő a KTE-ben, de Szabó Istvánnak nem kellett megbánnia a szerepeltetését (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Ennek ellenére már nagyon korán kiderült (és az első félidőben végig így is maradt), hogy a vendégek rettenetesen pontatlanul játszanak, a hosszú labdáik nem találták el a csapattársak tízméteres körzetét sem. Ezzel szemben (vagy éppen ezért) az első félidő nagy részében mi voltunk az aktívabbak. Mélyen húztuk meg a védelmi vonalunkat, amiből éles kontrákat próbáltunk vezetni. Sok siker ezeket ugyan nem koronázta, fél óra elteltével komoly helyzetet nem láthattunk (ezt pedig elsősorban rajtunk kell számonkérni, mert a Felcsút sokat nem mutatott támadásban). Az észrevehető volt, hogy cél a Varga Bence által megszerzett labdák minél gyorsabb átjuttatása a másik térfélre. Ezek az indítások nem csak veszélyt hordoztak magukban, de a gólunk is egy ilyen szituációból esett. Varga gyorsan rúgta ki a labdát, amit a rendezetlen védelem oldalra fejelt. A gyorsan elvégzett bedobás után Nagy Olivér remekül nyerte meg a test-test elleni párharcot Corbuval szemben, a beadás után Pálinkás pedig megelőzte Maceirast és a léc alá lőtt. Ez a 30. percben történt, de a Felcsút ezután sem tudott felpörögni, bő 10 perccel később Vágó remek indításával lépett ki Horváth, akinek a beadása éppen csak elment Pálinkás lába mellett. Nagyjából ez volt az első félidő említhető eseménysora, ami kevésnek tűnik, de valójában a felforgatott csapat ellenére is meglehetősen stabil volt a KTE teljesítménye, támadásban pedig ha konkrét nagy helyzetekig a gólon kívül nem is jutottunk, végig ott lógott a levegőben, hogy valamikor el tudunk futni. A párharcokba jól álltunk bele, a csapatban volt tűz, agresszió és a kontráink is jó sebességgel bírtak.

Pálinkás Gergő góllal hálálta meg a bizalmat (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Hornyák is érezte, hogy váltania kell és Brandon behozatalával gyakorlatilag meccsdöntő módon cserélt: kellett egy kis idő, mire kiderült, de az, hogy így Nagy Zsolt feljebb léphetett, kulcsfontosságú volt. Az 52. percben jelentkezett a meccsen először a Puskás Akadémia, amikor Vágó csúnyán elpasszolt egy labdát (vagy szabálytalankodtak vele), amivel Puljics lépett ki, de a keresztbe passzolt labdáját Belényesi nagy bravúrral halászta le. Az 55. percben Colleyt is játékba dobta Hornyák, akinek a jelenléte és meglehetősen tisztátalan játéka bőven okozott bosszúságot a védőinknek, főleg Belényesinek és Katonának. Ekkor érezni lehetett, hogy fokozza a tempót a Felcsút, ennek ellenére két alkalommal is eldönthettük volna a meccset (szerintem a második gólra már nem lett volna válasza a vendégeknek). Az 59. percben Helmich szerzett labdája után remekül kényszerítőzött Horváthtal és csodás ütempasszt adott Derekas elé, aki viszont a keresztbe csúszó Stronatiba lőtte a helyzetet, majd a 65. percben 4 a 2 ellen vezettünk kontrát, de Krisztofer rossz döntést hozott és labdát vesztett, pedig az egyik oldalán az addigra már pályán levő Zsótér, a másikon pedig Helmich és Pálinkás is érkezett. A két szituáció között Colleynak volt helyzete, ami Belényesi őrült blokkja miatt nem jutott el a kapuig. Ekkortájt tehát felpörgött a meccs, mi pedig még mindig vezettünk, sőt a 67. percben Nagy Olivér átlövését kellett kitolnia Pécsinek, de azért már lehetett érezni, hogy a vendégek fokozták a tempót, sajnos ilyenkor már többször fordult elő, hogy nem saját döntésből húzódunk vissza a saját harmadunkba, hanem az ellenfél nyomása miatt. A 74. percben Pálinkás orral blokkolt egy fejest, ami miatt ápolni kellett és a következő szögletnél nagyon hiányzott is: Golla bántóan üresen érkezett Levi beadására és a kapufáról fejelt a kapuba. A visszajátszás alapján nem egyértelmű, de valószínűleg Vágó vagy Szabó embere volt, mindenesetre a környékén nem volt senki a fejes pillanatában. Még ennek ellenére is érkeztek kecskeméti oldalról helyzetek, például Pálinkás szép centermunkája, amit a jobb alsóból kapott ki Pécsi. A 86. percben aztán egy gyenge beadás elől húzta el magát Belényesi, a labda megtalálta Nagy Zsoltot, Szabó Alex erélytelen volt és nem helyezett rá nyomást, a válogatott balhátvéd pedig a léc alá lőtt. Ezen a ponton érezni lehetett, hogy megtört a csapat, még úgy is, hogy a felcsúti vezető gól után négy alkalommal is lett volna esélyünk az egyenlítésre: Horváth egyszer a kapufára emelt, egyszer egy szabadrúgását kellett Pécsinek bravúrral védeni és a lefújás előtt is megpróbálta meglepni a vendégek kapusát, ráadásul Lukács sem talált kaput egy korábbi lecsorgóból.

Érezhetően építettünk a Varga-féle gyors indításokra (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Ha az volt a cél a szezon hátralevő részére, hogy megérkezzünk a nemzetközi kupára, akkor azt az elmúlt két meccsel valószínűleg elbuktuk. A kupából kiestünk, ezzel a vereséggel pedig jelenleg 6 fordulóval a vége előtt 6 pont a hátrányunk a negyedik helytől, ami pedig nem is biztos, hogy Konferencia Ligát ér. Ugyanakkor ez talán olyan helyzetet teremthet, amikor kicsit le lehet higgadni, lehet (újra)tervezni. A hátralevő meccseken nekem őszintén szólva édesmindegy, hogy a csapat 10. vagy 5. lesz. Nyilván jobban mutat az egyik, mint a másik, de valós jelentősége nincs. Annak sokkal inkább, hogy elkezdünk-e arra koncentrálni, hogy készüljünk a következő szezonra. Lehet, hogy kicsit újra kell gondolni a játékot, de most van lehetőség arra, hogy frissebb ötleteket vigyünk fel a pályára, ezzel egy olyan alapot letéve, amire már lehet építkezni a felkészülés alatt. Persze nem lehet úgy újítani, hogy a mostani csapatban vannak olyanok, akik lehet, hogy távoznak nyáron és érkezőink is lesznek, de fél szemmel én már a következő szezon felé kacsintgatnék. A jó hír, hogy míg a korábbi meccseken többször észrevehető volt, hogy küszködünk, amikor visszaálló csapatokat kellene megbontanunk (cserébe a kontrákból sebezhetőek vagyunk), ezúttal valamelyest visszatértünk ahhoz, amiben tavaly sikeresek voltunk: mélyebb védekezés és gyors dinamikus kontrák, ez pedig szerintem jobban is működött. Hornyák a félidőben jól reagált erre, Szabó István pedig szerintem későn kezdett belenyúlni a meccsbe és nem is sültek el jól a cserék. Zsótér még időben jött, de Lukács már későn (ráadásul nem is feltétlenül értettem, hogy miért Olivér helyére), azt meg, hogy a 88. percben jön egy hármascsere, már inkább a kétségbeesés szülte. Érdekes, hogy a meccs után mindkét vezetőedző úgy érezte, hogy az ő akarata érvényesült és ezt mindketten arra alapozták, hogy a KTE visszahúzódott, de szerintem ez inkább Szabó meccsterve volt, bár kétségtelen, hogy a második félidőben Hornyák jól változtatott és a meccs legfontosabb szakaszában magához tudta ragadni a kezdeményezést.

Vajon mire használja fel Szabó István a hátralevő hat meccset? Minél jobb eredmény elérésére vagy a jövő szezonra történő építkezésre? (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A szurkolók egy része megértő a csapattal és értékeli, hogy a kupameccshez képest javult a játék és a mentalitás is, mások viszont borús képet látnak a klub előtt. Az én véleményem, hogy most hajlamosak vagyunk pesszimistábbak lenni, hiszen a kupakiesés és az elmúlt meccsen nyeretlensége valóban csalódás. Ugyanakkor a szezon előtt az volt a realitás, hogy a csapat a középmezőnyben végezhet, ezt pedig hozza is a Kecskemét, a bennmaradás, bár matematikailag még nincs meg, de gyakorlatilag tényként kezelhető. Mindezt egy olyan szezonban, ami igazán megnehezítette a csapat dolgát eddig is: két kulcsember és egy potenciális alapember sérült meg nagyon hamar és hosszú időre; télen két válogatott kerettag és egy megbízható, a csapatjáték szempontjából fontos játékos távozott a csapattól; kulcsjátékosoknak esett vissza a formája; Banó-Szabó keretből való kikerülése. Mindezek ellenére is úgy tűnik, hogy stabilan marad bent a csapat (amihez természetesen kell a két sereghajtó gyengélkedése is), az alapvető célt el fogjuk érni. Hogy ennél komolyabb célokat nem, az ugyan az elmúlt évek után lehet meglepetés, de valahol várható volt. Ahogyan korábban volt egy igazán kifutott időszakunk, most gyengébbek az eredmények, de a mi szintünkön ez nem extremitás, az ilyen kis/középcsapatoknak van ilyen időszaka. Ki kell belőle lábalni, ahogyan ősszel is tettük. A játékon lehet és kell is javítani, de a csapat olyan pillanatban került egy kisebb-nagyobb gödörbe, amikor még meglehetősen sok ideje van arra, hogy kimásszon onnan.

Értékelések (tízes skálán osztályozunk, az osztályzás alapja itt található):

Varga Bence: Két lövés találta el a kapuját, két gólt kapott. Ugyanakkor egyik gól sem rajta múlott, a beíveléseket pedig nagyon magabiztosan kezelte, a gyors indításai pedig kifejezetten veszélyesek voltak. A Loki ellen biztosan nem játszik, ez kinyitja a kaput Kersáknak (vagy Fadgyasnak). 7

 

 

Szabó Alex: Hullámzott a teljesítménye a meccsen, mert volt kulcsfontosságú tisztázása és nagyon fontos blokkja is, de mindkét kapott gólnál nagyon közel volt az eseményekhez és mindkétszer csak passzív szemlélője volt a találatoknak. 5

 

 

Belényesi Csaba: Nálam a meccs embere, még ha furcsa is egy vesztes meccs után egy védőt választani. Nagyon magabiztosan nyerte a párharcokat, több fontos és látványos szerelése is volt. Végig remegett az ujjam a nyolcas osztályzat felett, de a második kapott gólnál látom némi felelősségét. 7 (MVP)

 

 

Katona Levente: Bár Szalai távozása érzékeny veszteség, mégis azt kell mondjuk, hogy Katona Levi, bár feledtetni nem tudja Gabit, de stabil teljesítményt nyújt tavasszal. Ezen a meccsen is jól játszott, kemény volt, összességében védekezésben erre nem sok panasz lehet. Támadásban azonban szívesen látnék tőle többet. 6

 

 

Nagy Olivér: Először kezdett és bennem csak nőtt a kérdés, hogy miért kap ilyen kevés lehetőséget. Jól játszott, aktív volt és nem bújt ki a felelősség alól sem. A gólpassza előtt keményen és határozottan lépett fel, a második félidőben pedig akár gólt is szerezhetett volna. 7

 

 

Vágó Levente: Valószínűleg mindenki (így én is) arra acsúnyán eladott labdára emlékszik tőle a második félidőben, de azért akadt is remek indítás, amivel Horváthot ugratta ki, sok megnyert párharc és ugyanennyi szerzett labda is. Összességében nem volt rossz meccse. 6

 

 

Helmich Pál: Hullámzó meccse volt, de nem a jó és a rossz közt hullámzott, hanem hajlamos volt eltűnni a pályán. Pedig amikor előkerült, akkor igazán remek dolgokat mutatott, az ígéretes kontráink többségéhez volt valamilyen köze. Számomra ez biztató volt, lehet, hogy talán elfogult is vagyok vele az osztályzásnál. 6

 

Matheus Leoni: Lehet, hogy kisebbségben leszek ezzel a véleményemmel, de szerintem jó meccse volt. Támadásban is voltak villanásai, de védekezésben is odatette magát. Tavaszra egyértelművé vált, hogy Zeke mögött második választás, de ezen a meccsen szépen dolgozott. 6

 

 

Derekas Zoltán: Nekem tetszett a játéka, még akkor is, ha meglehetősen sokat hibázott. A motiváltsága viszont kifejezetten imponált és nem is kellett volna sok ahhoz, hogy akár gólt is szerezzen. Az a fajta hajtás, amit felvitt a pályára, még fontos lehet a szezon végén. 5

 

 

Horváth Krisztofer: A 60. perc környékéig nagyon tetszett hozzáállása, mert vezérként viselkedett. Nem a bíróval foglalkozott, nem dobálta magát a kelleténél többet, nem veszekedett a társakkal. Az utolsó fél órára ez megváltozott, ami nem nagyon tetszett, de nem tudok elmenni amellett, hogy az utolsó 10 percben ez a fickó mindent megtett a gólért, és igazságtalan is a sors, hogy nem sikerült betalálnia 7

 

Pálinkás Gergő: Nem is feltétlen a teljesítménye miatt gondolom, hogy jó meccse volt, bár a gólja mellett helyzetei is voltak. A játékával viszont több meccs után végre lett jelenlétünk az ellenfél kapuja előtt, ez pedig komoly változás. 6

 

 

Cserék: 

Zsótér Donát: Indokolt volt a behozatala, de nem ment jól neki a játék. Kifejezetten sok labdát vesztett, amik mellé szerzett is néhányat, de nem tudott lendíteni a csapat játékán. 4

 

 

 

Lukács Dániel: Hamarabb vártam a pályára, de elég súlytalan volt, bár ebben jócskán benne volt, hogy megint szárnyvédő posztra érkezett. A meccs vége felé felszívta magát, helyzete is akadt, de gyengén lőtte el. 5

 

 

 

Mihajlo Meszhi: Nem volt sok ideje, de nem is tudom, hogy találkozott-e a labdával egyáltalán. 4

 

 

 

 

Zeke Márió: Ő épp az ellenkezője volt Meszhinek, ugyanannyi idő alatt voltak momentumai és kiharcolt egy olyan szabadot, ami kis szerencsével az egyenlítést is jelenthette volna. 6

 

 

Szendrei Ákos: Két megnyert párharc, más semmi. 5

 

 

 

 

Máshogy láttad? Szavazd meg itt, hogy kik voltak a legjobbak a Puskás Akadémia ellen:

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC – Online Poll – StrawPoll

What’s your opinion? Vote now: Varga Bence, Szabó Alex, Belényesi Csaba, Katona Levente, Nagy Olivér, Vágó Levente, Helmich Pál, Matheus Leoni, Derekas Zoltán, Horváth Krisztofer, P…

Jegyzőkönyv:

NB1, 27. forduló
2024. 04. 07. 17:30

Kecskeméti TE 1-2 Puskás Akadémia FC
(HT: 1-0)

Széktói Stadion (Kecskemét)
Nézőszám: 3358 fő
Vezette: Bognár Tamás (Georgiou Theodoros, Huszár Balázs, vb.: Pillók Ádám)

Kecskemét: Varga – Szabó (Szendrei 88.), Belényesi, Katona – Nagy O. (Lukács D. 78.) Vágó, Helmich (Meszhi 88.), Leoni (Zeke 88.) – Derekas (Zsótér 65.), Horváth – Pálinkás. Vezetőedző: Szabó István

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Markgráf 93.) – Batik, Plsek – Corbu (Bévárdi 81.), Levi (Nissila 81.), Slagveer (Ormonde-Ottewill 46.) – Puljic (Colley 54.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Pálinkás (31.), ill. Golla (75.), Nagy Zs. (86.)

Sárga lapok: Derekas (12.), Varga B. (52.), Vágó (60.) ill. Batik (79.), Plsek (90.), Nagy Zs. (91.)

 

A játékpercek alakulása a szezonban:

Játékpercek 2023/2024

Beautiful, easy data visualization and storytelling

És a csapatok mozgása a tabellán:

Tabella mozgás

Beautiful, easy data visualization and storytelling

10 hozzászólás “Most már meg lehet nyugodni. Sajnos. Sajnos?” bejegyzéshez

  1. Nálam a második gól egyértelműen Belényesié, és akármennyire kedvelem, egy védő nem húzhatja el a fejét egy tizenhatoson belülre tartó labda elől, hacsak nem atombiztos benne, hogy csak a kapus van mögötte. Ott a helyszínen már a gól előtt megdöbbentem, hogy mit csinál. Ezért semmiképpen nem a meccs embere szerintem. Bár igazság szerint senki nem volt kiemelkedő. Vágó nagyon sokat dolgozott és jól, persze nála is volt az az érthetetlenül hátrapasszolt, s így eladott labda, amiből Csabi miatt nem lett gól. De veszélyes helyen eladott labdát sajnos Zsótér és Krisztofer is fel tudnak mutatni. Helmich jó volt megint, csak szertelen. De szeretem, ha a pályán van. Nagy Olivér akart, ment, a gólpassza is jó volt, de ha Krisztofer a jobb oldalon volt, sehogy sem akarták egymást megérteni, ahogy az amúgy valóban agilis Derekas sem tudta, merre indul majd Krisztofer, ugyanez volt a balon Leventével és Leonival. Úgy látszik, Krisztoferénél statikusabb a gondolkodásuk. Mikor bejött Zeke, egyből működött a játékkapcsolat Horváth-tal, jöttek a háromszögek, lukrafutások. Pálesz jó volt, a góljánál igazi csatárerény, ahogy megnyújtotta a lábát a védő mellett. A meccs szerintem az egyébként kedvencemen, Szabó Pistán ment el. 20 perccel korábban kellett volna cserélni és nem szabad erőltetni Lukácsot jobbfutóként. Be kellett volna hozni középcsatárnak, aztán legfeljebb a végén, ha Olivér tényleg elfáradt, átmehet a helyére. Krisztofert szeretjük, de rohadt jó lenne, ha megtiltaná neki a stáb, hogy azelőtt dobja magát a tizenhatoson belül, hogy átvette volna a labdát. Komolyan, már én sem hiszek neki, ha valóban buktatták is. Amúgy úgy tűnik, a magyar játékvezetői kar minden egyes tagja tudja, hogy hogyan kell kis apró, nem túl feltűnő fordított ítéletekkel és viszonylag finom kettős mércével hátrányba hozni a KTE-t. Bognár is borzalom volt.

    1. Valójában teljesen egyetértek veled az értékeléseid kapcsán. Az egyetlen eltérő gondolat az nálam Belényesi osztályzata, de számomra is meglepő volt a második gól előtti mozdulata, vagy inkább annak a hiánya.

      1. Tamás, értékelésed nekem is tetszett. Főleg, hogy a „G” pontokra te is frappánsan rátapintottál.

  2. – Sajnos? Sajnos! A tét óriási, a szurkolótábor, támogató bázis bizalmát nem kellene elveszíteni. A KTE struktúra hullámvasúton utazásra alkalmas. Az ezüst érem bezsebelése nagy bravúr volt, ismétlés nem várható el minden idényben. Örülni kell minden pozitív eredménynek, hajtani a végtelenségig. Vagy ahogy a BÁCSVÍZ volt igazgatója, KVSC elnöke fogalmazott, „küzdeni orrvégzésig”.
    – Ami a szakmai részt illeti. Nekem a „passzkirály” által irányított verzió jobban tetszett. De ez legyen az én gondom. Sajnálom, hogy a „buta hibának” komoly tiltás lett a következménye.
    – Szalai Gabi NSO-nak adott interjú mondanivalójára érdemes odafigyelni. Ott, „A játék gyorsabb, a visszatámadás agresszívabb, mint az NBI-ben, de a taktika részletesebb, alaposabb volt Kecskeméten…” Lehet, hogy túltaktikázzuk meccseinket?
    – Pálinkást hiányoltam a kezdőből, megkaptam. Gól lett az eredménye. Örömömben új locsolóverseket kezdtem magolni. Aztán leszálltam a földre. Felrémlett bennem, ellenfeleink megbontó taktikája.

    1. Igen, ezzel a beszámolóban nem foglalkoztam, de lehet, hogy hiba volt. A szurkolók egy része elkezdett kritikus hangot megírni a csapattal szemben. Ezzel nincs semmi baj, sőt, a szurkolói kritika sok esetben a fejlődés előmozdítója lehet, csak fontos lenne, hogy a kritikát realista hozzáállás táplálja. Azt viszont jelenleg nehéz megmondani, hogy mi a reális: a második szezonjában természetszerűleg visszaeső, de még mindig korrekt teljesítményt nyújtó kiscsapat, vagy a tavalyi ezüstérem után játékban jelentősen alulteljesítő, ám többre hivatott gárda képe? A szurkoló azonban ezen a realitáson nem rágódik, a lábával szavaz, ha nem elégedett, az pedig nyilván nem jó a csapatnak sem, ha visszaesik a nézőszám.

  3. A segítő szándékú kritikus hangokkal nincs bajom, – lásd, kecskeméti Rossi – egy, a foci iránt elkötelezett szakember mindenből tanulhat. Mindig mosoly ül ki arcomra, ha egy „mestertől”azt olvasom, engem a kommentek nem érdekelnek. Akkor mi??? Esetünkben az indított be, hogy a biztatás helyett már egyes ősszurkolók is a játékosok jövedelmével kezdenek foglalkozni. Ami a bomlást elősegítheti. Ráadásul itt van ez a rejtélyes fegyelmezés. Mondandómból egy kis szakmai töltetű figyelemfelkeltés nem maradhatott ki. Végül egy mini örömködés is belefért. Bár az is félre sikerült. Ennyi. Szerintem, készülni kell a következő idényre, ütésállóság alapkövetelmény. A jó szereplés a „ködön” biztosan nem fog múlni. Hajrá Kecskemét!

  4. Tamás nagyon jól látta minden szavával egyet értek. A mester későn cserélt akár a szünetben kellett volna már. A Nagy Olivér cseréjét nem értettem szerintem nagyon jó volt. De már itt is írtátok miért nem kap több szerepet. Nálam Leoni nem NB1 szint a szünet után azt hittem oxigén hiány miatt össze esik,ez nagyon halvány teljesítmény volt hát nem volt egy beadása egész meccsen. Zeke meg közte zongorázni lehet a különbséget. Azt sem értettem miért került ki a csapatból mert a kupa meccsen a sok rossz telejesitményből még ő volt a legkevésbé rossz.Pali,nagyon jól fogalmaztál vele kapcsolatban szertelen vannak jó dolgai de vannak olyanok amiből könnyen gólt kaphattunk volna. Szerintem ez a meccs a kései és rossz cserék miatt ment el. Krisztofer most sokkal többet passzolt mint bármikor idén. Nekem Lukács teljesítménye nagy kérdőjel nagy formahanyatlás érzékelhető nála. Bano eltiltásával nem csak a játékost hanem a csapatot meg a szurkolókat is büntették. Pénz büntetés és csókolom ilyen fontos meccsek előtt, kár kivenni egy ilyen meghatározó játékost. Bár arra sem lehet mérget venni, hogy vele jobb lett volna.

  5. Ja és végeztül üzenem azoknak a szurkolóknak akik kikezték a csapatot meg a fizetéssel vannak elfoglalva,ők miért nem lettek profi focisták ja hogy tehetségtelen vagy a focihoz akkor fogd be és inkább szurkolj. Fogalmad nincs hogy gyerekkoruk óta mi mindenről lekellett mondani ezeknek a srácoknak hogy idáig eljussanak. És harminc egy néhány évesen vége a pályafutásának. És egész addig életüket végig edzik minden egyes nap, és van olyan mikor egy nap kettő edzés van. Mint ahogy itt Kecskeméten is, mindenki inkább azt kiabálja Hajrá KTE!

  6. jo a cikk. viszont azzal nem értek egyet hogy mindegy most már minden meccs. nekem nem mindegy, utolsó vagy első, megy vagy marad, nem jön a passz vagy minden bejön. hajtani ami a csövön kifér. nem azért veszek jegyet hogy lehajtott fejű embreket nézzek akik tojnak mindenre. ilyet látunk naponta a munkahelyeinken 100 at.

    1. Abszolút igazad van, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Az természetesen nem elfogadható, ha a „tét nélküliség” úgy ül ki a csapatra, hogy elvesztik a motivációt. Én inkább arra gondoltam, hogy ha elfogadjuk azt az állítást, hogy kiesni nem fogunk, de túl távol kerültünk a nemzetközi kupától is, akkor ebben a „tét nélküli” időszakban a hátralevő meccseket már úgy kellene használnunk, hogy fél szemmel a jövőt is figyeljük.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.