Március legjobbjai

Ebben a hónapban is a Kecskeméti TE-vel rendeztük meg a legjobbakat kereső szavazást, ti pedig döntöttetek. Tavaly ilyenkor, 2023-ban a mára Debrecenben futballozó Szuhodovszki Soma nyert, a legszebb gólt Horváth Krisztofer lőtte a Debrecennek, a legszebb gólpassz pedig szintén Szuho nevéhez fűződik (a Vasas ellen). De mi lett az eredmény 2024 márciusában? A hónap legjobbja egy visszatérő arc ebben a kategóriában, a legszebb gólt azonban egy új reménység lőtte, míg a legszebb gólpassz onnan érkezett, ahonnan a szurkolók várják is a gólpasszokat. A hónap csapatában pedig két poszton is meglepetést láthatnak a szurkolók.

Horváth Krisztofer a bajnokság egészét tekintve is előkelő helyen áll a kanadai táblázaton

A csapat négy meccset játszott márciusban, amelyből kettőt elveszített (FTC, Fehérvár), egyed döntetlenre hozott (MTK) és csak egyet tudott megnyerni (Kisvárda). A közepesen lehangoló eredménysor máris kevésbé tűnik borzasztónak, ha az ellenfelek nevét is mellétesszük, valójában ez egy amolyan „semmi extra” hónap volt, legalábbis a megszerzett pontokat tekintve. A hónap legjobbja pedig nem más lett, mint a csapat abszolút húzóembere Horváth Krisztofer. Horváth már tavaly tavasszal is alapember volt, a bajnokságban 854 percet játszott, olykor kiszorítva az év fiatal játékosát, Katona Bálintot is. Idén már tétmeccseken 2626 percnél jár a KTE-ben (igaz ebben benne vannak a kupameccsek is), tehát a csapat egyik legfontosabb figurája. Szabó István csapata ebben az idényben nagyon nagyrészt támaszkodik Krisztofer kreativitására és támadópotenciáljára, ezt talán aláhúzza az az adat, hogy 10 gólnál, 5 gólpassznál és 3 kiharcolt büntetőnél tart a bajnokságban, ráadásul nyomás alatt is ő a legjobb a gólok/gólpasszok terén: hátrányból 3 gólja van, döntetlennél pedig 4 gólnál és 1 gólpassznál tart. Ezek után nem csoda, hogy a válogatottnál is számításba van véve. A vezérszereptől sem retten meg, azonban hajlamos belebonyolódni a cselekbe és túlságosan hamar megadni magát a védőknek és várni a sípszót, de ha ezeket le tudná vetkőzni… Akkor már nem Kecskeméten játszana. Ahogy én nem is nagyon tudom elképzelni, hogy a következő szezonban is itt lesz még. Lássuk a márciusi statisztikáit (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Március legjobbja: Horváth Krisztofer

Beautiful, easy data visualization and storytelling

 

Minden meccsen bevetette őt Szabó István a hónapban, az MTK elleni meccs kivételével pedig mindet végig is játszotta. A négy meccs közül kifejezetten jól sikerült számára a Kisvárda elleni, amikor 2 gólt lőtt (az elsőt büntetőből, ebben a kategóriában pedig még nem hibázott idén) és gólpasszt adott, ráadásul a szurkolók szerint is a meccs legjobbja lett, de a Fehérvár ellen is a második legjobb volt a drukkerek szerint. A Lila Köd osztályzatai kicsit szigorúbbak voltak vele, szerintünk a csapatátlagot csak a Kisvárda ellen haladta meg, de akkor nagyon.

Horváth Krisztofer kíméletlen a büntetőpontról (fotó. Kecskeméti TE – Facebook)

A márciusi góljaink között több is akadt, ami eséllyel indult a legszebb gólok versenyén, de Banó-Szabó Bence éles szögből meglőtt bombája és Horváth Krisztofer hasonlóan nagy gólja sem ért fel a dobogó tetejére (mindkét gól a Kisvárda ellen esett). Mégpedig azért nem, mert egy siheder ellopta előlük a címet: Helmich Pál első NB1-es gólja akkora dugó lett, hogy az MTK kapusának, a válogatott keretében is megforduló Demjén Patriknak valójában esélye sem volt. Két lépés, remek lábtartás, bitang nagy gól.

A legszebb gólpasszok versenyében indult a fenti gól előtt lekészítő Kovács Kolos, de a szintén az MTk ellen remekül párharcot nyerő Mihajlo Meszhi is, ám a legjobbnak Horváth Krisztofert láttátok, aki Banó-Szabó Bence elé tálalt a Kisvárda ellen. Krisztofer szépen araszol közelebb a kapuhoz, kis érintésekkel vezeti a labdát, amivel összehúzza a védőket és jó ütemben teszi Bence elé a labdát, aki ugyan kissé kisodródik, de hatalmas gólt lő.

Bár a hónap csapata ritkán hoz kifejezetten nagy meglepetést, március ezúttal kivétel. Bár Varga Bence vetélytárs nélkül került a kapuba (márciusban csak ő védett a csapatban, így automatikusan került a hónap csapatába, már 11. alkalommal), a többiek a szavazáson jutottak be. A védelemben Szabó Alex (ezzel 8-szoros hónap csapata tag), Belényesi Csaba (12-szeres) és Katona Levente (2-szeres). A két szélen Szűcs Kornél (3-szoros) és Zeke Márió (9-szeres) futna nálatok, a középpálya közepén pedig érkezik az első meglepetés, hiszen Zsótér Donát (4-szeres) párja Helmich Pál (1-szeres). Támadásban a két szélen Horváth Krisztofer (9-szeres) és Banó-Szabó Bence (8-szoros) sem meglepetés, azonban nagyon szoros csatában Szendrei Ákos (1-szeres) lett a támadósor hegye.

Márciusban tehát a következő eredményekkel zárt a KTE:

❎ Ferencvárosi Torna Club (idegenben) 0-2
✅ Kisvárda FC (otthon) 3-1
❎ Fehérvár FC (otthon) 0-1
🤝 MTK Budapest (idegenben) 2-2

Mindezt pedig így értékeltétek (februárhoz képest egy kicsit romlott az átlag, akkor 7,21 lett az eredmény):

Március legjobbja (értékelés)

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Horváth Krisztofernek nem ismeretlen, hogy a hónap legjobbja lett, ez negyedszer fordult elő vele, ezzel utolérte Szuhodovszki Somát. Eddig a következő játékosok tudtak a hónap legjobbjai lenni:

A hónap csapatába eddig Belényesi Csaba került be legtöbbször, őt követi Varga Bence és a Szuhodovszki-Vágó kettős:

Helmich nem meglepő módon első NB1-es góljával először nyerte el a legszebb gól címét, Horváth viszont másodszor adta a hónap gólpasszát:

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Március legjobbjai

Beautiful, easy data visualization and storytelling

(a nyitókép Horváth Krisztoferről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)