Nézzünk be az ágy alá!

Miért? Mert jön a mumus. Talán meglepő, hogy az ezüstérmes KTE számára éppen a kiesést a bajnokság végén elkerülő, az idei szezonban is bukdácsoló Mezőkövesd a rém, pedig úgy tűnik, hogy így van. Tavaly ugyan az első NB1-es győzelmünket ellenük arattuk, de aztán idegenben és otthon is legyőzött bennünket Kuttor Attila csapata, aki ráadásul még egyszer sem kapott ki Szabó Istvántól. Itt lenne az ideje.

Vajon idén is ott van-e a Kövesd az ágy alatt?

Talán úgy érezzük, hogy ezt most már meg kellene nyerni. Az ellenfél formája és helyezése a tabellán talán alá is támasztja mindezt. De amióta Kuttor Attila a vezetőedzőjük a Mezőkövesd legyőzése még nem sikerült a KTE-nek. Olyannyira nem, hogy a mérleg két vereség. Bár jelenleg nem néznek ki jól és a kupaforduló sem volt képes eloszlatni azt az érzést, hogy gond van Matyóföldön (kiestek a másodosztályú Ajkával szemben), ha van csapat aki ellen óvatosan és nagy tisztelettel kell megnyilvánulnunk, azok ők. Nekik egészen biztosan kulcsfontosságú lesz ez a meccs, számunkra pedig megnyugtatólag hatna a három pont a Fradi-Diósgyőr idegenbeli teljesítménytúra előtt. 

Statisztika

A KTE hetedik helye annyira nem mutat jól a tavalyi szezon fényében, hiszen az előző szezonban szinte kizárólag jobb pozícióban álltunk. Ugyanakkor a szerzett pontszám megegyezik a tavaly ilyenkor összegyűjtöttel és a játékunk is dominánsabb, mint akkor. Minden idei pontunkat hazai pályán szereztük eddig, ami pedig még mellbevágóbb, hogy minden gólunkat is, így a Széktói atmoszférájára támaszkodhat a csapat. Itthon három meccsen csak két gólt kaptunk, így a védekezés is rendben van. Ami érdekesség, hogy ha csak az első félidei eredmények alapján állítanák össze a tabellát, akkor a KTE vezetné a bajnokságot (tehát a második félidőben szokásunk leereszteni), ezen a tabellán pedig a Kövesd se lenne utolsó.

Kuttor Attila csapata Újpesten szerezte az eddigi egyetlen pontjukat, de ennek ellenére sem lehet büszke az idegenbeli mérlegére (sem): meccsenként 2 gólt kapnak és csak 0,6-ot lőnek. Tavaly a legnagyobb fegyverük talán a kapusposzt volt, de idén alábbhagyni látszik a Piscitelli-mágia: az eddigi idegenbeli meccseiken 9 kaput eltaláló lövésből már 6 gólt kaptak. Döntetlent még sosem játszott a két csapat, ötször győztünk és négyszer kikaptunk a Mezőkövesdtől.

Összeállítások

Nem hinném, hogy Szabó István tartalékolna az FTC elleni meccsre, így a rendelkezésre álló legjobb csapatra számítok. Varga Bence visszatérhet a kapuba, ahogy Iyinbor is átveheti Szabó Alex helyét. A középpályán szerintem megmarad a kupameccsen látott névsor, elől viszont Tóth Barnát várom a kezdőbe.

Kuttorék a bajnoki szünetben már kísérleteztek a három belső védős felállással, így nem lenne meglepő, ha ebbe az irányba mozdulna el a Mezőkövesd. Ha így lesz, akkor Piscitelli előtt a Lukics-Pillár-Beriashvili hármas védekezhet, a két szélen Kállaival és Filippel. Elől Drazsicsot és párját (aki akár Szalai Józsi is lehet) Molnár Gábor szolgálhatja ki.

Kulcsemberek

Válogatott meghívó és debütálás, jó forma, gólok és gólpasszok. Ha valaki fel lehet dobva a KTE játékosai közül, akkor az Horváth Krisztofer. A Mezőkövesd ellen pedig szükség is lesz kreatív támadójátékra, mert valószínűleg egy zárt védelmet kell majd megbontani.

A vendégeknél viszonylag egyértelmű, hogy ki a kulcsember: Stefan Drazsics a Kövesd 5 lőtt góljából 4-et vállalt magára, nélküle gyakorlatilag gólképtelen Kuttor Attila csapata. A szerb támadó a liga legjobb képességű és legjobb formában levő csatárainak egyike, ez pedig felértékelheti Belényesi Csaba szerepét is a meccsen.

Horváth Krisztofer a tavaszi vízilabda meccsen nem tudott gólt szerezni (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Amire érdemes figyelni

Tudunk-e olyan labdabirtoklási fölényt, dominanciát kialakítani a meccsen, mint a Soroksár ellen tettük. Jelen pillanatban valójában egy fél osztály választja el egymástól a Sorit és a Mezőkövesdet, tehát nem egyértelmű a válasz, azonban Szabó István törekvése egyértelmű: bár a csapat igazodik az ellenfeleihez, amelyik rivális megengedi az ellen igyekszünk irányítani. Kuttorék vajon megengedik vagy harcmodort váltanak és előremenekülnek?

A tavaszi mérkőzés körülményei nem voltak alkalmasak arra, hogy igazán uralni tudja a meccset bármelyik csapat is (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Edzők

A vártnál talán kevesebbet forgatott bele a keretbe a kupameccsen Szabó István, de mivel nem hétközi meccsről volt szó, így nem is volt rá szükség. A Mezőkövesd elleni azonban egy nehéz sorozat első meccse, ezért kíváncsian várom, hogy vajon okoz-e majd meglepetést a kezdőcsapat összeállításával a Kecskemét. Nem tartom valószínűnek, hogy a Mezőkövesdet ki tudjuk majd csalogatni a lövészárkaiból, inkább masszív védekezésre és kontrákra számítok tőlük, így kérdés, hogy egy labdabirtoklós játékkal fel tudjuk-e törni őket. Ami még feltűnt, hogy minden meccsünkön (még amikor kifejezetten jól játszunk is) van némi holtidő, amikor visszaesik a csapat teljesítménye, még a másodosztályú Soroksár ellen is volt valamennyi hullámzás a teljesítményünkben. Fontos lehet, hogy Szabó István mennyire tudja ezt a holtidőt minimálisra szorítani. Sokat mutathat majd az idei KTE-ről, hogy hogyan teljesítünk majd a mai meccsen.

Szabó Istvánt követi a csapat. Ezúttal remélhetőleg a Mezőkövesd elleni győzelembe (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Ne szépítsük, bajban van a Mezőkövesd. Bár még csak öt meccset játszottak, de ők zárják a tabellát, mindössze 1 megszerzett ponttal, a kupából pedig az Ajka penderítette ki őket. Kuttor Attilának nem nagyon maradt hibázási lehetősége. Abban mindenképpen bízhat, hogy a KTE és Szabó István ellen még nem veszített meccset (5 meccsen 3-szor nyert és 2-szer ikszelt, ezeknek egy részét még Vasas edzőként). A Debrecen elleni felkészülési és az Ajka elleni kupameccs névsoraiból úgy tűnik, hogy a szünetben megpróbált formációt váltani és átállni három belsővédőre, amihez az állománya megvan, a kérdés csak az, hogy mennyire tudnak eredményesek lenni ebben a felállásban. Drazsics kiszolgálása kulcsfontosságú a csapata számára, azonban ha ő kiesik, nem marad gólképes játékosa Kuttornak.

Kuttor Attila gondterhelt lehet: mélyről kell visszarángatnia a csapatát (fotó: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület – Facebook)

2 hozzászólás “Nézzünk be az ágy alá!” bejegyzéshez

  1. Amikor a kommentátor közölte, hogy MR Tállai személyesen jött el a mérkőzésre borítékolható volt az eredmény.
    Lehet itt fogni a levegőre, a fűre jehovakra…. A tény az csak tény marad.
    Nem, nem divat szurkoló vagyok.
    Itthon és idegenben, kánikulában és fagyban mindig ott vagyok.
    Hiányzik a szenvedély aki tavaly megvolt.

    1. Ez a meccs tényleg nagyon rosszul nézett ki. Nem tudom, hogy mit tud a Kövesd, amit mi nem tudunk, vagy amire nem tudunk reagálni, vagy hogy Kuttor Attila mit érez meg Szabó Istvánnal kapcsolatban, de borzasztó frusztráló, hogy nem vagyunk képesek rajtuk fogást találni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.