Ahogy egy válogatott játékostól el lehet várni

Bár az eredmény nem nevezhető lehengerlőnek, a KTE mégis viszonylag magabiztos játékkal jutott túl a Soroksáron a Magyar Kupában. A szavazás győztesétől pontosan ezt várjuk: hogy az olyan meccseken, amikor bár dominálunk, de csak nem akar áttörni a gát, akkor villanjon egyet. A dobogón ezúttal is láthattunk holtversenyt, de most a második helyen.

Horváth Krisztofer úgy lőtt gólt és adott gólpasszt, hogy igazén nem is játszott jól

A Soroksár egy borzasztóan kellemetlen csapat. A másodosztály középmezőnyéhez tartoznak, tehát megszületik az az illúzió, hogy gálázni kell ellenük, miközben fel tudnak vinni a pályára egy zárt védekezést, amiből viszont a gyors játékosaikkal veszélyesen kontráznak. Az ilyen csapatok ellen nem könnyű támadásban alkotni és Horváth Krisztofer nem is varázsolt a meccsen. Viszonylag sokszor veszített labdát és néha talán a kelleténél jobban ragaszkodott ahhoz, hogy egyedül oldjon meg bizonyos szituációkat. Ugyanakkor ebben a srácban benne van az a tehetség, aminek a birtokában előbb vagy utóbb be fog neki jönni, ha próbálkozik. Mostanában inkább előbb. És amikor bosszankodnál, hogy megint egyedül ment neki az előtte álló négy védőnek, akkor gondolja arra, hogy ugyanígy neki fog menni 1-1-nél vagy hátrányban is, és amikor majd bejön, akkor nagyon fogunk neki örülni. Ez történt most is: miután szögletből remekül tekert gólpasszt Pálinkás fejére és miután magához képest közepes játékot mutatva lehozta a meccs nagy részét, egyszer újra nekiindult, otthagyott 2-3 védőt és a hosszúba lőtte a labdát. Minket meg a következő körbe.

Horváth Krisztofer az a játékos a KTE-ben, akinek oda lehet adni a labdát, ha tanácstalan a csapat. Hátha kisül belőle valami (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A második helyen holtverseny alakult ki két játékos között. Egyikük az a Pálinkás Gergő, aki egyelőre úgy tűnik, hogy vetésforgóban aprítja a játékperceket Tóth Barnával, de szinte minden alkalommal bizonyít, amikor pályára kerül. Egyedülálló a maga nemében, hogy idén minden sorozatban góllal debütált, emellett pedig a tavaly szinte csapágyasra járatott Barnát is tehermentesíteni tudja, ami – tekintve Tóth fizikalitását – nem egyszerű feladat. Gergő azonban nem csak testi erővel képes gondot okozni a védőknek, de a fejjátéka mellett a testméreteit meghazudtoló sebessége is értéke a csapatnak. Bár labdával néha kicsit szertelen és akkor a legveszélyesebb, amikor egy érintést kell beletennie a játékba (minden idei gólja egyetlen érintésből esett).  A soroksári gólja is megmutatta értékeit: megnyert fizikai párharc, jó ütemérzék, jó helyezkedés. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a nem túl mainstream Kazincbarcikából sikerült egy ilyen hasznos támadót igazolnunk, akkor igazán elégedettek lehetünk a leigazolásával.

Pálinkás Gergő minden kapus és védő számára kellemetlen fenyegetés (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Gergő mellé állhatott fel a dobogó második fokára a visszatérő Zeke Márió. Rió hazatérése nem csak amiatt fontos, mert Leoni hullámzó teljesítménye miatt kellett alternatíva a bal oldalra. Ismeri a játékrendszert, nem kellett időt töltenie a beletanulással és remek korban van. Nem mellesleg ez a két játékos amellett, hogy könnyen jobb teljesítményre sarkallhatják egymást, különböző készségekben tudnak jó teljesítményt felmutatni. Bár Leonitól láthattuk, hogy technikailag képzett játékos, aki labdával veszélyes tud lenni a támadó harmadban is, Zeke védekezésben stabilabb, rámenősebb, vérszívóbb típus és a teherbírása is előzi Leót. A Soroksár ellen remekül vett részt az összjátékokban, a kombinációkból jól vette ki a részét és még a kapu elé is felért néha. Tavaly fontos láncszeme volt az ezüstös csapatnak, idén pedig talán kicsit nagyobb is rajta a nyomás, mert sokan nagyon várták vissza a KTE-be.

Zeke Márió először volt kezdő a visszatérése után, egyből a legjobbak közé szavaztátok (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A szavazás eredménye:

Krisztofer egyértelműen nyerte a szavazást, a második helyre megérkező Pálinkást és Zekét pedig Vágó Levente tudta megközelíteni:

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Soroksár ellen:

  1. Horváth Krisztofer – 7-es osztályzat
  2. Szalai Gábor – 7-es osztályzat
  3. Szabó Alex – 7-es osztályzat

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolók listája jócskán besűrűsödött, hiszen az élen álló Szuhodovszki Soma mögött igazi tumultus van: Pálinkás, Belényesi, Vágó és Horváth is hatpontos. A Lila Köd listáján Szalai Gábor átvette a vezetést, Horváth Krisztofer pedig megérkezett az élmezőnybe Szuho, Szűcs és Iyinbor mögé/mellé. Összetettben Soma még mindig vezet, de már csak hajszállal Szalai és Horváth előtt. Pálinkás a középmezőnyben, Zeke és Szabó Alex pedig megérkeztek a listára.

(a nyitókép Horváth Krisztoferről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)