Március legjobbjai

Véget ért a március legjobbjait kutató szavazásunk, melyet a Kecskeméti TE-vel közösen hozunk el nektek minden hónapban. Ha emlékeztek, ez volt az a hónap, amikor kevesebb meccset játszott a KTE, szám szerint hármat, de ha már így alakult, akkor azt a hármat sorban meg is nyerte a Kisvárda, a Vasas és a Debrecen ellen. A kevesebb meccs oka a válogatott szünet volt, amely a szokásosnál jobban lázba hozta a kecskeméti drukkereket is, hiszen volt olyan játékosunk, aki joggal pályázhatott a kerettagságra. Március legjobbjának választott játékosunk végül nem lett (még) válogatott, de a szavazást megnyerte. A legszebb gól egy kiemelkedő távoli lövés lett, a legszebb gólpassz pedig egy újabb szög a Vasas koporsójába. A legjobb csapat megválasztásánál pedig az egyik poszton olyan szoros volt a verseny… Na de majd meglátjátok.

Szuhodovszki Soma február után a márciust is elvitte, nem csoda, hiszen a válogatott kapcsán is felmerült a neve

Szuhodovszki Soma élete eddigi legjobb formáját futja 2023 első felében és miután a szurkolók szavazatai alapján február legjobb játékosa lett, a márciusi szavazást is magabiztosan nyerte meg. Ez talán nem is annyira meglepő, ha azt nézzük, hogy a Kisvárda és a Vasas ellen is gólpasszt adott, és a Debrecen ellen is jól játszott (Törökék és Kondásék ellen a drukkerek a legjobbnak, Blagojevicsék ellen a harmadik legjobbnak látták). Vessünk egy pillantást a statisztikáira:

Copy: Március legjobbja – Szuhodovszki Soma

No Description

Soma az elmúlt közel két évben hatalmas fejlődésen ment keresztül Szabó István irányítása alatt, érezhető, hogy értő kezek között kezd előjönni belőle az a potenciál, ami benne rejlik. Sokkal komplexebb játékos lett, mint az NB2-ben volt, több felelősséget vállal, kéri a labdát, vállára veszi a csapat irányításának terhét és láthatóan nem is roppan össze alatta. Ugyanakkor védekezésben is rengeteget fejlődött, keményen veszi fel a test-test elleni párharcokat, nem félti magát. Nem csoda, hogy a válogatott után a Fehérvárnál is felmerülhetett a neve, és bár mindez csak sajtóhír, látható, hogy jelentősen megnövekedett az értéke, az ismertsége, a keresettsége. Fantasztikus szezont fut, főleg annak fényében, hogy nem is olyan régen még megye1-es játékos volt, egészen extra, hogy honnan hova jutott rövid idő alatt.

Szuhot nehéz szabályosan szerelni. Bár ezen a képen az ellenfelet is igénybe vette hozzá, 2023-ban saját jogán szárnyal (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legszebb gólok versenyét Horváth Krisztofer debreceni tekerése nyerte, ami több szempontból is fordulópontot jelentett (nem mellesleg ezzel február után márciusban is övé a legszebb gól). Egyfelől fordulópont volt a mérkőzésen, hiszen a későbbi győztes gól született meg, de ez az eredmény a KTE-nek is fordulópont volt, hiszen kissé meg tudtunk lépni az üldözőktől a második helyen. A gólszerző számára pedig szintén fordulópont volt, mert a debreceni találat óta Krisztofer szárnyal: azóta kettőt lőtt a Felcsútnak és egyet a ZTE-nek, ráadásul utóbbi meccsen kiosztott egy gólpasszt is. Maga a találat is tipikus Krisztofer mozzanat: az elé pattanó labdával elindul a gól irányába és minden mozdulatán látszik, hogy az elsődleges szándék a kapu veszélyeztetése, minden labdaérintés azt a célt szolgálja, hogy meglegyen az a terület, ahol el lehet lőni a labdát. Ez a fajta gól- és labdaéhség jól jellemzi Horváth játékát és ahogy megkapta a bizalmat Szabó Istvántól, úgy mutatja meg egyre inkább minden meccsen, hogy érdemes támaszkodni rá.

A legszebb gólpassznak Szuhodovszki Soma Vasas elleni performanszát választottátok (Szuho így Krisztoferhez hasonlóan február után duplázni tudott), így Soma a legjobb játékos címe mellett ezt az elismerést is besöpörte. Nem is csoda, mert ennek a gólpassznak több olyan eleme is van, ami figyelemre méltó. Először is, ahogyan Szuho megelőzi a védőt és fejjel megtolja a labdát, amivel előnyt szerez, majd amikor elütik, nem marad a földön a sípra várva, hanem felpattan. Ezt követően bemutat egy olyan cselt, amivel egymásnak ugraszt két védőt, magát pedig tisztára játssza, hogy végül egy tökéletes ütempasszal ugrassa ki Banó-Szabó Bencét. Sajnos az MLSZ youtube videója későn kapcsolódik be a jelenetbe, így nem látszik az egész mozzanat, de érdemes megnézni ezen a linken 2:07-től. Ide pedig beágyazom a hivatalos MLSZ videót a gólról:

Míg a legjobb játékos, a legszebb gól és a legszebb gólpassz – ha nem is mindhárom esetben nagy, de azért – egyértelmű fölénnyel került megválasztásra, addig a legjobb csapat egy bizonyos posztján őrült harc zajlott két játékos közt a csapatba kerülésért. Ez a harc pedig azt jelenti, hogy a két játékos pontosan ugyanannyi szavazatot kapott, tehát nem tudtatok dönteni Varga Ádám és Varga Bence között és valljuk be, megnyugtató, ha két ilyen kapusa van egy csapatnak. A további posztokon egyetlen változás van februárhoz képest: Rjaskó helyére Szalait szavaztátok be, így a védelem minimálisan változott, de nagyjából megfelel a csapat az egy hónappal ezelőttinek.

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a fejlécben választhatod ki azt a kérdést, amelynek az eredményére kíváncsi vagy):

https://infogram.com/copy-marcius-legjobbja-szavazas-eredmenyek-1h7g6k0vddjr02o?live

(a nyitókép Szuhodovszki Somáról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)