Ha valahol nem bíznak benned, így kell rá választ adni

Nagyon nehéz visszafogottan reagálni a csapat teljesítményére és a Debrecen elleni győzelmet követően önuralmat kíván, hogy az ember ne dédelgessen érmes álmokat. Ugyanakkor egy kellemes körbeverés-cunami esetén a 9 hátralevő meccs alatt még bőven lecsúszhat a KTE a dobogóról, akár a 7 pontos előny dacára is. Más kérdés, hogy egy olyan csapat esetében, amely 2023-ban még veretlen és utoljára több, mint egy évvel ezelőtt fordult elő vele, hogy egymást követő két meccset is elveszítsen (2022. februárjában egymás után kikaptunk a Diósgyőrtől, Csákvártól és Vasastól), nehéz elképzelni, hogy a formája a pincébe szakadjon le. A Loki ellen például hátrányból sikerült nyerni, a győztes gól szerzője pedig be is söpörte a szurkolók szavazatainak nagy részét. Mögötte a második és a harmadik helyen pedig két olyan játékos végzett, akiknek a neve nem meglepetés az ilyen listákon.

Horváth Krisztofer beállt, gólt szereztünk, majd kicsivel később ő maga lőtte meg a győztes gólt.

Nem megszokott, hogy egy csereként pályára lépő játékos a szurkolói szavazáson a legjobb három közé kerül, az pedig, hogy meg is nyeri azt, egészen kivételes. Horváth Krisztofer játéka még a szurkolók között is okoz fejvakarást, mert amellett, hogy olykor fantasztikus dolgokat művel, meglehetősen sok labdát is veszít. Ennek lehet az oka a motivált tenni akarás, amivel a pályán létezik, illetve az is, hogy bátor – olykor már-már vakmerő – játékosról beszélünk, aki folyamatosan keresi a labdával a párharcokat, vállalkozik cselekre és lövésekre egyaránt. Nagyjából ezt láthattuk a Debrecen ellen is, hiszen a pályára lépését követően sokszor volt megjátszható, kérte a labdákat, cselezett és lőtt is. De még hogyan lőtt! Hatalmas talány számomra, hogy a debreceni védők miért mozizták végig, ahogyan lopja a távolságot, de Krisztofer köszönte szépen és nem csak fontos, de igencsak szép gólt is szerzett. Na meg három pontot a csapatnak. És persze stílusos üzenetet hagyott a benne nem bízó Blagojevics postaládájában.

Újfent stabil performansz érkezett Belényesi Csabától, akinek a játékát nézve csak meresztjük a szemünket, hogy ez az ember miért nem volt eddig foglalkoztatva az élvonalban. Persze tudjuk, hogy vannak olyan együttállások (jó közösség, rendezett háttér, jó képességű játékos, felszabadult közeg, kiemelkedő szakmai munka, stb.), amelyek olyan játékosokat képesek kivirágoztatni, akikről a közönség ezt sosem gondolta volna, de azért az az élmény, hogy egy korábban egyetlen NB1-es perccel (!) rendelkező védő egyszer csak elkezdi oktatni a mezőnyt, mégiscsak váratlan. Csabi pedig ezt teszi meccsről meccsre. Könnyen lehet, hogy neki pontosan ez a környezet kell ahhoz, hogy így teljesítsen, elképzelhető, hogy más csapatban nem tudna ezen szinten játszani (Diósgyőrben sem igazán találtak neki helyet), de kit izgat ez addig, amíg ennyire biztos tagja a védelmünknek?

Belényesi volt csapatának is megmutatta, hogy igen nehéz mellette megélni (fotó: dvsc.hu)

Na mit tippeltek, ki lett a harmadik a szavazáson? Ki az, aki nélkül tavasszal gyakorlatilag elképzelhetetlen egy ilyen szavazás? Bizony. Szuhodovszki Soma. Bár a Loki ellen valamivel szürkébb volt, mint a korábbi meccseken, de az ő esetében ez még mindig azt jelenti, hogy minden valamirevaló támadásunkban részt vállalt (csak ezúttal elmaradt a gól, gólpassz). Soma talán a legnagyobb nyertese annak, hogy Nagy Krisztián tartósan a jobb oldali szárnyvédő pozíciójába kényszerült, hiszen nagyjából onnantól kezdve lett stabil kezdő a középpályán. Így pedig egy nagyon jó kis mélységi irányítóvá vált, aki visszalép a labdákért, remekül diktálja a játék tempóját, tudja mikor gyorsítsa azt és mikor fogja vissza. Ha tehát a KTE támadásai tetszenek, akkor neked Soma játéka tetszik. Pontosabban az ő játéka is tetszik.

Szuhodovszki Soma ritkán veszíti szem elől a labdát (fotó: dvsc.hu)

A szavazás eredménye (minden kérdésnél a három legnagyobb százalékot kapó játékost tüntetjük fel):

Bár Belényesi Csaba ott volt Horváth Krisztofer nyomában, Krisz végül megnyerte a szavazást. Szuhodovszki Soma harmadik helye egyértelmű volt, Szalai Gábornak volt esélye megszorongatni, de Szuho végül magabiztos előnyt szedett össze a dobogóra.

Debrecen – Kecskemét szavazás vége

No Description

Ez pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (az oszlopok a fejlécre kattintva sorba rendezhetőek; 3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolóknál Belényesi Csaba befogta az élen Varga Bencét, őket követi Szuhodovszki Soma. A Lila Köd értékelései alapján Szuho őrzi vezető helyét, őt holtversenyben követi Belényesi és Banó-Szabó. Összesítettben Szuhodovszki továbbra is első, Belényesi átvette a második helyet Banó-Szabótól, Horváth Krisztofer pedig elindult felfelé (bár gólokban még nem, de a szavazások eredményét nézve már utolérte Szabó Leventét).

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Debrecen ellen:

  1. Belényesi Csaba – 7-es osztályzat
  2. Szalai Gábor – 7-es osztályzat
  3. Szuhodovszki Soma – 7-es osztályzat

Meccsek legjobbjai_összesítés

No Description

(a nyitókép Horváth Krisztoferről a dvsc.hu-ról származik, a design pedig a Freepik-ről)