A kecskeméti lufiról

Független szurkolói hangok a bajnokság előtt:
– 10 pontnál többet nem szerez a KTE egész évben!
… az ősz felénél:
– A téli szünetre elfáradnak a kecskemétiek!
… a téli szünetben:
– Március közepére biztos kipukkan a KTE-s lufi!
Nem jött be. A magukat nagyon okosnak tartó megmondóemberek nem tudnak valamit, amit mi tudunk. A KTE sose adta könnyen magát, mindig stabil középcsapata volt az élvonalnak.

Igen, mindig stabil középcsapat voltunk. Igaz első hét éves korszakunkban csak két forduló után voltunk dobogón, de akkor a 210 forduló után csak 13 alkalommal állt a csapat kiesőhelyen.
A következő képen összesítést találtok tabellahelyezéseinkről, meccseredményekről, meccsenként szerzett pontokról (PPM) és arról, hogy a  különböző tabellapozíciókon hány forduló után állt a csapat.

Aki kíváncsi a részletekre itt megnézheti hogyan jöttek ki a fönti táblázat számai:


Mint föntebb említettem mindig a középmezőny tagja volt a csapat.
Év végén tizediknél gyengébb eredményünk a 16 csapatos bajnokságban csak egyszer volt, de akkor ezt a Magyar Kupa megnyerésével kompenzáltuk.

A következő képen látható táblázat bal oldalán az a 11 év látható, amikor már 3 pontot ért a győzelem, csapatunk év végi pontszámai vannak lila háttérszínnel kiemelve.

A kép jobb oldalán a 12 csapatos NB1 év végi eredményei láthatóak, az idei számok a legutóbbi tavaszi forduló utáni tabellapozíciók pontszámainak teljes évre felszorzott értékei láthatók. Az idei adatok alapján várhatóan 34-35 pontnál többet nem fog szerezni a 11., jobbik kiesőhelyen végző csapat, így azt hiszem kijelenthetjük, hogy újoncként az alap célkitűzést teljesítettük: benmaradtunk. Matematikalag talán lehetne olyan pesszimista forgatókönyvet készíteni, hogy kiessünk, no de annak esélye, hogy nekünk ezután semmi nem jön össze 10 csapat pedig megtáltosodik gyakorlatilag nulla.

 

2 hozzászólás “A kecskeméti lufiról” bejegyzéshez

  1. Ne haragudj, de már másik posztban is írtad, hogy 2004-től 3 pont a győzelem. De már 94-től annyi

    1. Nem tudom honnan ered ez az hitem, de szerencsére van aki éber és szól, ha valamit elírok. Köszönöm, legközelebb már azt hiszem elég lesz azt a hét évet szerepeltetni, amiben korábban voltunk, és nagyon hosszú lesz a mostani élvonalbeli tagságunk!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.