Olyan tempóval nyitotta a tavaszt, hogy ha a KTE-ről kezdesz beszélni, nem tudod nem megemlíteni őt is

Négy döntetlen után sikerült nyernünk Kisvárdán, ráadásul Szabó István is kezdi elhinni, hogy bennmaradunk. Tavasszal még nincs csapat, aki legyőzött volna bennünket és ez a masszív forma több mindennek is köszönhető. Sorolhatnánk itt a kiváló csapategységet, a háttérstáb remek munkáját, az edzői hozzáadott értéket, a nagyon stabil védekezést, de hibáznánk, ha nem említenénk meg annak az embernek a formáját, akiről eddig a tavasz szól. És aki szerintetek a Kisvárda elleni meccs legjobbja volt.

Szuhodovszki Soma itt éppen bal külsővel pörget el egy passzt a védő mellett. Hasznosan és olykor kifejezetten látványosan játszik.

Mit tudunk még elmondani Szuhodovszki Somáról? Mit nem mondtunk még el? Nehéz ilyet találni, mert Szuho az elmúlt meccseken uralja a csapattal kapcsolatos közbeszédet, egyes portálok már a válogatott keretbe vizionálják. 2023-as teljesítményében egyelőre csak a Paks elleni idegenbeli meccs a „szégyenfolt”, akkor nem sikerült sem gólt, sem gólpasszt tennie a közösbe, de ezt leszámítva két gólt (Fehérvár, Honvéd) és négy gólpasszt (Fehérvár, Ferencváros, Újpest, Kisvárda) jegyzett. A Transfermarkt az NB2 lezárultakor 150 ezer euróra becsülte az értékét, amelyet mostanra megduplázott, jelenleg 325 ezer euró áll a neve mellett. Somából az elmúlt időszakban egy nagyon komplett irányító típusú játékos lett, sokakkal ellentétben viszont az a fajta zenész, akinek nem derogál, ha cipelnie kell a zongorát. Ez a kombináció pedig nagyon hasznos a csapat számára, mert akkor is bátran lehet kulcsszerepet osztani rá, amikor nálunk van a labda és akkor is, amikor nincs. Hogy valóban lesz-e belőle a közeljövőben válogatott kerettag, azt még nem tudhatjuk, de ami biztos, hogy megbízható és jó karakterű futballistává vált Kecskeméten.

A második helyre érkezett meg magabiztos előnnyel Katona Bálint. A Kisvárda ellen győztes gólt szerző Bálónak ez már a hetedik találata volt a szezonban és meccsről meccsre bizonyítja, hogy a védők számára az egyik legrosszabb koktél, ami benne megvan. Gyors, fordulékony, labdabiztos, mindkét lábával jól kezeli a labdát, technikás, bátor és kellőképpen pimasz ahhoz, hogy ezeket a készségeit az orrod alá is dörgölje. Bár a teljesítménye hullámzó, de még a rosszabb meccsein is van benne annyi kraft, hogy egy csellel olyan előnyt harcoljon ki, amiből profitál a csapat. A Várda ellen például mezőnyben nem volt kiemelkedően jó, de erre emlékszünk? Ugye, hogy nem. Az marad meg bennünk, hogy egy hatalmas góllal megnyerte a KTE-nek a meccset.

A védő már tudja: ha Katona felé mozogsz, legjobb, ha zárod a lábad (fotó: Kisvárda FC – Facebook)

 

Hajszállal megelőzve Varga Bencét, harmadik helyre futott be Belényesi Csaba. Csabi az Újpest elleni gyengébb meccse után stabilan állt a lábán a Várda ellen. Bár az első félidőben volt egy elfutása Meszanovicsnak, amikor Belényesi rosszul számította ki a labdát, de azt követően passzjátékban és védekezésben is nagyon erőteljes produktumot tett le az asztalra. Egy olyan középhátvédről beszélünk, aki 29 éves korára érett be teljesen, előtte nem kapta meg a lehetőséget az első osztályban (Debrecenben egyetlen percet játszott az NB1-ben, de ez egyben az utolsó perce is volt). Végigjárta az NB3-at (Gyulán, Cigándon, Putnokon), majd a Kazincbarcikával feljutott az NB2-be, ahol alapember volt. Elkerült a Lokihoz, ahol szintén az NB3-ban játszott, majd újabb NB2-es év Dorogon és a DEAC-nál, hogy aztán megérkezzen Kecskemétre (még a viszonylag sikertelen diósgyőri kitérője sem zavarta meg). Mostanra pedig ott tart, hogy az NB1 egyik legmegbízhatóbb hátvédje, aki ha 4-5 évvel fiatalabb lenne, kapkodnának érte a nagyobb csapatok. Remek felépítésű, higgadt, jó ütemérzékű védő, aki a levegőben és a földön is erős jelenlétet vonultat fel. A KTE-ből is kirobbanthatatlan, ez pedig valószínűleg a szezon hátralevő részében is így marad, ha elkerülik a sérülések.

Belényesi Csaba az esetek többségében a levegőben is úr (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

A szavazás eredménye (minden kérdésnél a három legnagyobb százalékot kapó játékost tüntetjük fel):

Szuhodovszki nagy fölénnyel nyerte a szavazást, Katona pedig némileg lemaradva tőle, de a többieket magasan előzve lett második. Érdekesség, hogy – bár szorosan – Belényesi úgy tudott megérkezni a harmadik helyre, hogy nem volt a három legjobb játékos között a „Ki volt a legjobb a Kisvárda ellen?” és a „Ki volt a második legjobb?” kérdések esetén sem, ugyanakkor masszív eredményt ért el a „Ki volt a harmadik legjobb?” kérdésnél.

Kisvárda – Kecskemét szavazás vége

No Description

Ez pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (az oszlopok a fejlécre kattintva sorbarendezhetőek; 3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolóknál 22 forduló elteltével Varga Bence a legjobb, őt követi kis lemaradással Belényesi és Banó-Szabó. A Lila Köd értékelései alapján az elmúlt időszaknak köszönhetően már Szuhodovszki a legjobb, mögötte Banó-Szabó és Belényesi. Összesítettben Szuhodovszki Soma átvette a vezetést, Belényesi megszilárdította harmadik helyét, Katona Bálint pedig felzárkózott az élmezőnyhöz.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Kisvárda ellen:

  1. Szuhodovszki Soma – 8-as osztályzat
  2. Szabó Alex – 8-as osztályzat
  3. Nikitscher Tamás – 7-es osztályzat

 

Meccsek legjobbjai_összesítés

No Description

(a nyitókép Szuhodovszki Somáról a Kisvárda FC Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)