Válogatott nem lett a szavazás győzteséből, de ebben a csapatban jelenleg ő áll legközelebb hozzá

A Vasas legyőzésével már annyi pontunk van (39), amit még a legóvatosabb Szabó István sem tud úgy értékelni, hogy ki lehet esni vele. Emellett a kecskeméti játékosok szinte minden meccs után igényt tartanak a forduló válogatottjának valamely helyeire. Az angyalföldiek ellen persze elvárható lehetett a győzelem, a csapat pedig nem is okozott csalódást, magabiztosan gyűjtötte be a pontokat. A szurkolók úgy látták, hogy a tavasz eddigi legjobb teljesítményét nyújtó játékos a Vasas ellen is remekelt, kis lemaradással mögötte a keret egyik legmunkásabb tagja, a harmadik helyen pedig egy, a saját posztján ligaszinten is kiemelkedő játékos végzett.

Szuhodovszki Soma fénysebességgel száguld 2023-ban.

 

Szuhodovszki Soma maximális fordulatszámon pörög. A Vasas elleni meccsen is a legjobbjaink közé tartozott, ezt pedig sok szavazattal honoráltátok. Soma megdöbbentő érzékkel látja előre, hogy hol vannak a pályán a szabad területek, ahová a labdával a lábán be tud fordulni. Ennek köszönhetően pedig a védők nagyon nehezen tudják őt tartani, egy-két érintésből képes tisztára játszani magát, a labdától pedig ritkán tudják megszabadítani az ellenfelek. Amikor pedig lemond a labdáról, akkor is kiemelkedőt nyújt: remek ütempasszok, jó oldalfordítások, területbe betett labdák jellemzik, gyakorlatilag a kecskeméti támadójáték mozgatója. A Vasas ellen is láthattuk ezeket a képességeit, a gólpassza pedig mestermunka: volt abban küzdelem (ahogy az ütközés után nem a sípszót várta, hanem felpattant), váratlanság (az a finom csel, amivel egymásnak ugrasztott két védőt), ütemérzék és pontosság (ahogyan Banó-Szabó elé tálalt). Ha valaki szeretne képbe kerülni Szuhodovszki Soma játékával, mutassátok meg neki ezt a gólpasszt.

 

A szavazáson második helyre befutó Tóth Barna védőszemmel nézve az egyik legkellemetlenebb ellenfél a mezőnyben. Közel két méter magas, szemre lehet kb. száz kiló, ezt a nem elhanyagolható testet pedig remekül használja: jól fedezi a labdát, jól érkezik a beadásokra, érti a direkt futballt és a kombinatívabb játékot is. Amellett pedig, hogy fizikálisan kiemelkedő és játékintelligens is, meglepően technikás. Olykor kispályás elemekkel dolgozik, a védők pedig szívhatják a fogukat, mert az sem jó, ha a lábára kényszerítik a labdát, az sem jó, ha levegőben dolgoztatják. A KTE meccsein pedig nagyjából látszik is, hogy a legtöbb védő nincs hozzászokva ahhoz az igénybevételhez, amit Barna jelent a számukra. Fáradnak testben és fejben is, egyre feszültebbek és pontatlanabbak, ahogy telik az idő. Barna pedig bár nem ontja a gólokat, de a csapatjátékban betöltött szerepét remekül látja el. Az Újpest elleni meccs után azt írtam, hogy ha a szezon végére 4-5 gólig eljut és a mezőnymunkája is marad a megszokott színvonalon, akkor sikeresnek ítélhető az első szezonja. A Vasas ellenivel együtt 4 gólt már lőtt és hátra van még 10 meccs. Hogy Arany János Toldiját idézzem: „ki tudja hol áll meg?”.

A pillanat amikor Tóth Barna megtöri a Vasas ellenállását (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

Ha Barnára azt mondtam, hogy a védők számára rémálom lehet, akkor Belényesi Csabára hasonlókat mondhatunk csak a támadók szemszögéből. Csaba olyan, mint egy szellem, aki mindig a legjobbkor tűnik fel. Kilépne a támadó a labdával? Belényesi szereli. A tizenhatos vonalán lendül lövésre az ellenfél lába? Belényesi blokkol. A meccs végén záporoznak a kapunk elé a beadások? Belényesi tisztáz. Borzasztóan nyomasztó lehet ebben az idényben az ellenfelek számára, hogy amikor lehetőségük lenne megiramodni, ez a fickó mindig ott liheg a tarkójukba. A Vassa ellen talán az angyalföldiek rezignáltsága miatt ez kevésbé volt látványos, de így is akadt néhány olyan mentése, ami azt üzente a fővárosiaknak: itt nem jössz át. A későn érő labdarúgó prototípusa, a védő, akinek ki kellett várnia, hogy jókor legyen jó helyen, hogy legyen körülötte egy olyan rendszer és olyan csapattársak, akik maximálisan erősítik az erényeit, cserében ő is olyan produktumot szolgáltat, ami kiemelkedő.

Belényesi Csaba egy év alatt a Diósgyőr cserepadjától jutott oda, hogy az NB1 egyik legjobb teljesítményt nyújtó védője lett (fotó: Kesckeméti TE – Facebook)

 

A szavazás eredménye (minden kérdésnél a három legnagyobb százalékot kapó játékost tüntetjük fel):

Szuhodovszki győzelmét Tóth Barna tudta volna fenyegetni, de végül Szuho az első, Barna a második helyre futott be. A múlt héthez hasonlóan most is Belényesi lett a harmadik, aki nagyjából ugyanolyan távolságra volt a negyedik és a második helytől is.

Kecskemét – Vasas szavazás vége

No Description

Ez pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (az oszlopok a fejlécre kattintva sorbarendezhetőek; 3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolóknál 23 forduló után továbbra is Varga Bence áll az élen, a második helyen tartotta magát Belényesi, a harmadik helyre pedig Banó-Szabót megelőzve érkezett meg Szuhodovszki. A Lila Köd értékelései alapján továbbra is masszívan Szuhodovszki az első, mögötte érkezik Banó-Szabó és Belényesi. Összesítettben Szuhodovszki Soma növelte előnyét, Belényesi felzárkózott Banó-Szabóra, Tóth Barna pedig megindult a legjobb hat után.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Vasas ellen:

  1. Szuhodovszki Soma – 7-es osztályzat
  2. Tóth Barna – 7-es osztályzat
  3. Banó-Szabó Bence – 7-es osztályzat

 

Meccsek legjobbjai_összesítés

No Description

(a nyitókép Szuhodovszki Somáról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)