Augusztus legjobbjai

Az új idény első hónapjában is a Kecskeméti TE-vel közösen szavaztattunk meg benneteket arról, hogy szerintetek kik voltak a hónap legjobbjai. Eredmények terén hullámzó hónapunk volt, ráadásul gólokkal sem kényeztettek el bennünket a srácok, de megszületett az eredmény. 

Nikitscher Tamás nyert a szurkolóknál és Marco Rossinál is, hiszen a szövetségi kapitány behívta a válogatottba

Kezdjük egy kis visszatekintéssel: a szezonrajtokat tekintve kik voltak a legjobbjaink? Az újoncidény első hónapjában a csapathoz most visszatérő Katona Bálintot szavaztátok meg, míg egy évvel később, a nemzetközi kupaszereplés havában Szuhodovszki Soma lett a legjobb. Ezúttal egy újabb középpályás, Nikitscher Tamás tudott nyerni, ami ismerve a történetét igen nagy dolog. A frissen eligazoló fiatal Helmich Pált és a kapuba berobbanó Kersák Rolandot előzve győzött, viszonylag kényelmes előnnyel. Tomi Pécsről igazolt Kecskemétre az újoncévünk telén és tavasszal már olyan teljesítményt nyújtott, hogy azt vártam, a következő szezonban ő lesz a nagy felfedezettünk. Aztán a felkészülési időszak alatt súlyos sérülést szenvedett, így kis híján az egész szezont kihagyta, csak az utolsó meccsekre tért vissza, de alig látszott rajta a kihagyás. Az idei szezont is stabil játékkal kezdte és a hírek szerint ez imponált igazán Marco Rossinak is, aki azt emelte ki, hogy a sérülés után Niki ugyanott tudta folytatni, ahol előtte tartott. Nézzük milyen statisztikákat hozott augusztusban:

Augusztus legjobbja: Nikitscher Tamás

Beautiful, easy data visualization and storytelling

A leginkább kiemelkedő meccse egyértelműen az ETO elleni volt, ahol duplázni tudott, de Szabó István hangsúlyos támaszkodott rá a többi találkozón is, csak a Fradi ellen játszott 90 percnél kevesebbet. Középső középpályás létére elég tisztán játszik ebben a szezonban, mindössze egy sárgája van, ami főleg annak fényében meglepő, hogy a debütáló szezonjában gyorsan gyűltek a lapjai. A mi osztályzataink alapján még bőven hisszük, hogy ennél is több van benne, azt viszont nem tartjuk kérdésesnek, hogy jelenleg az egyik legjobb, legfontosabb és legpiacképesebb játékosunk.

Nikitscher Tamás a KTE kulcsemberévé nőtte ki magát (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Az augusztusi gólok végignézése sajnos nem vesz el sok időt az életünkből, ám ezek közt is akadt olyan, amit érdemes akár többször is lejátszani. A szurkolók viszonylag egyértelmű döntést hoztak, amikor Vágó Levi Loki elleni zúgó bombáját választották a legszebbnek, a két választható gólpassz közül pedig az ehhez a gólhoz tartozó Szabó Alex-féle lekészítés nyert. A gólban kulcsszerepe van a ritkán megénekelt Mihajlo Meszhinek, aki kiküzdi Szabó számára a labdát, Alex lekészít, Levi pedig tökéletes lábtartással ágyúzza szét úgy a kaput, hogy Megyeri nyaka is majd’ megrándul mindössze attól, hogy szemmel követi.

Vágó Levente Martin gólja a Kecskeméti TE – DVSC mérkőzésen

2024.08.09. OTP Bank Liga, 3. forduló Kecskeméti TE – DVSC | 1-1 | (1-1) | Vágó Levente Martin gólja Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A hónap csapata is kialakult, ám ezúttal több olyan pozíció is volt, ahol nem volt kérdés. A kapuban és a bal oldali szárnyvédő helyén is csak egyetlen játékos kapott lehetőséget augusztusban, így Kersák Roland először, Zeke Márió pedig tizenegyedszer került a hónap csapatába. A középső védőinknek sem kellett izgulniuk, hiszen a háromvédős rendszerben éppen három játékos kapott szerepet, így Szabó Alex (10x), Belényesi Csaba (14x) és Katona Levente (4x) is szavazás nélkül, automatikusan került be a hónap csapatába. Ugyanakkor a többi poszton zajlott a küzdelem. Jobb oldali szárnyvédőként Májer Milán (6x) tudott nyerni, a középpálya négy kiadó helyére pedig Helmich Pál (3x), Vágó Levente (12x), Nikitscher Tamás (1x) és Kovács Barnabás (1x) érkezett meg, utóbbi kettő most debütál a hónap csapatában. A támadók közti küzdelmet Lukács Dániel (2x) nyerte).

Augusztusban tehát a következő eredményekkel zárt a KTE:

🤝 Fehérvár FC (otthon) 0-0
❎ Ferencvárosi TC (idegenben) 0-1
🤝 Debreceni VSC (otthon) 1-1
✅ ETO FC Győr (otthon) 2-1
❎ Diósgyőri VTK (idegenben) 0-1

Mindezt pedig így értékeltétek:

Augusztus legjobbja (értékelés)

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Nikitscher Tamás első alkalommal lett a hónap legjobbja, ezzel csatlakozott Belényesi Csabához, Helmich Pálhoz és Katona Bálinthoz. Eddig a következő játékosok tudtak a hónap legjobbjai lenni:

A hónap csapatába eddig Belényesi Csaba került be legtöbbször, őt követi Varga Bence, Vágó Levente és Zeke Márió:

Vágó Levente és Szabó Alex is először tudott góllal vagy gólpasszal győzni a havi versenyben:

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Augusztus legjobbjai

Beautiful, easy data visualization and storytelling

7 hozzászólás “Augusztus legjobbjai” bejegyzéshez

  1. Egy meccse volt az eto ellen ahol rúgott két holt. Ennyivel nálam bőven nem ő volt a hónap játékosa,ez még édes kevés ahhoz. A többi meccsen meg kifejezetten gyengén játszott.

    1. Nálam sem ő volt a befutó, de végülis értem, hogy a szurkolók többségénél sokat nyomott a latba a Győr elleni dupla és a válogatott meghívó is. Én arra számítottam egyébként, hogy Kersák lesz a győztes, bár a te szívednek kedves Zekére szavaztam a kiegyensúlyozottsága miatt. Mivel sajnos augusztusban nem volt olyan teljesítmény, ami igazán dominálta volna a hónapot vagy kiemelkedett volna, ezért várható volt, a válogatott meghívó sokat fog számítani a drukkereknél.

  2. Nálam Vágó, Zeke, Kersák trió a nyerő. Nem góllövő tudománya, hanem szerelőkészsége mondatja velem, Nikitschernek van jövője a válogatottban. Rossi helyében, a csapatépítés jegyében már ma este kezdőbe jelölném. Az a gondolat motoszkál a fejemben, Varga Bencére valamelyik csapat kivetette a hálóját???

    1. Nikitscherről Rossi is azt nyilatkozta, hogy elsősorban a fizikuma miatt van szükség egy ilyen típusú játékosra a válogatottban. Az a box-tobox szerepkör, amit ó játszik a posztján szereplők közt nem igazán van meg, talán Schafer stílusa áll legközelebb Tomiéhoz, de ez a fajta fizikalitás és párharcerősség inkább Tomi sajátja. Kíváncsi leszek, hogy milyen jövője lesz a válogatottban.

      Benyó esetében én nem hallottam semmit, a szezon előtti kommunikációból úgy tűnt, hogy Kersák jó teljesítményének köszönhetően maradozott ki a csapatból, nem azért, mert kifele tekintgetne. Remélem, hogy ez így is van, mert Bencét én kifejezetten jó kapusnak tartom, nem örülnék, ha távozna.

  3. Nálam is Bence a favorit. Tehetséges kapus. Kersák is az, de valahogy emberileg Bence jobban átjön. Elméletileg sérüléssel küzdött szezon elején azért nem volt a kezdőben.
    Tominak sok sikert ma estére, úgy érzem szerepet fog kapni.

  4. Akkor testépìtőket kell behivni nem focistákat,véleményem szerint Nichkicher idén eddig nagyon gyengén teljesített a KTE ben várom a vele kapcsolatban a fordulatot.

  5. M. Rossinak van igazsága, a „ködös” facebook oldalon megjelent véleménnyel is egyetértek, akkor hol a hiba? Örülök, hogy utólag szövetségi kapitányunk igazolta, amit korábban fejtegettem, ezzel a csapattal nem lehet egyik napról a másikra egész pályás letámadást alkalmazni. Az átmenetet Kecskeméten is meg lehetne tapasztalni, hogy Szabó Pista a védekezést és letámadást milyen rugalmasan alkalmazza. Nekem legalábbis tetszik. Ha már teljes körű letámadás, talán a hozzá illő embereket is e filozófia mentén kellene kiválasztani. Erőnléti felkészítés terén akár dr. Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó véleményét is ki lehetne kérni. Akkor a „testépítés” is meg lesz oldva.Labdarúgóink mégis csak az ő kondi felkészítésével kerültek ki utoljára az olimpiára. Nikitsher Tominak pedig azt ajánlom, mozogjon többet, használja ki cselező készségét, ne törődjön a zümmögőkkel, úgy, ahogy egy válogatottságra törő vagány focistához illik. Akkor minden rendben lesz.

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet