Kik lettek a 2023/2024-es szezon legjobbjai szerintetek (és szerintünk)?

A csapat ebben az idényben is teljesítette a célt, bennmaradtunk, sőt az utolsó hónap kifejezetten jó eredményeinek hála a felsőházat is megcsípte Szabó István csapata. De lássuk kiket láttatok a szezon legjobbjainak?

Belényesi Csaba lett a szezon legjobb játékosa a szurkolók szerint

A tavalyi szezonnal ellentétben idén kevesebb kiemelkedő teljesítmény volt a csapatban, a szezon legjobbja címért azonban így sem volt teljesen egyértelmű a verseny. Két játékosnak volt reális esélye arra, hogy megnyerje a szavazást: a házi gólkirályi címet bezsebelő és a válogatott keretében is számításba vett Horváth Krisztofernek, valamint a szezon összes játékpercét végigdolgozó Belényesi Csabának. Kettejük közül utóbbi futott be az első helyre, tehát a szurkolók szerint a 2023/2024-es idény legjobb kecskeméti játékosa Belényesi Csaba! Ez az eredmény annak fényében kifejezetten megsüvegelendő, hogy Horváth a szezonunk abszolút húzóembere volt és könnyen lehet, hogy pályafutása eddigi legjobb szezonján van túl (bár a Szeged színeiben volt eredményesebb éve a másodosztályban). Csabi statisztikái (a kategória a nyilakkal lapozható):

Az év játékosa: Belényesi Csaba

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Szinte megszoktuk a gondolatot, hogy Csabi egyetlen percet sem mulasztott a szezonban, hiszen annyiszor énekeltük már meg ezt a statisztikát. Azonban hiba volna, ha épp ezért csak vállat vonnánk rá, ez egy kiemelkedő teljesítmény, már önmagában is. Emellett azonban a védelem vezére középhátvédként egy gólpasszt is fel tud mutatni (a Kisvárda ellen) és az ezen a poszton kifejezetten alacsonynak mondható 4 sárga lapja is említésre kívánkozik. A szurkolók hatszor látták a meccs legjobbjának, de háromszor a második, tízszer pedig a harmadikra szavazták, ami azt jelenti, hogy a drukkerek szerint 39 meccséből 19-szer ott volt a három legjobban teljesítő KTE-játékos között. A Lila Köd értékelései alapján is látszik a jó teljesítmény: bár ősszel volt egy hullámvölgye, a szezon egészét tekintve általában a csapatátlag felett teljesített. Bár a második helyen végző Horváth is megérdemelte volna a díjat, de Belényesinél is maximálisan jó helyen van.

A Lila Köd szavazatai:
Az én szavazatom szintén Csabára érkezett, mert 39 meccsen keresztül tudott olyan teljesítményt nyújtani, amely kiemelkedett a KTE-ből. Bár a Lila Köd osztályzatai alapján Szalai Gábor jobban teljesített nála, de Gabi eligazolása után nem maradt kérdés azzal kapcsolatban, hogy kire szavazok.
PingWin: Belényesi Csaba
Nbcee: Belényesi Csaba

Tavalyi győztes: Szuhodovszki Soma

Belényesi Csaba a szezon egészében vezéregyénisége volt a KTE-nek (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

A legszebb gólok versenyében engem némileg meglepett a végeredmény, de nem állítható, hogy érdemtelenül győzelem született. Három találat tudott 10% fölé kúszni, a harmadik helyre Pálinkás Gergő Fradinak lőtt gólja érkezett meg, de őt kényelmesen előzte az első két helyezett. Bár azt gondoltam, hogy legyőzhetetlen ebben a kategóriában, mégis csak a második helyen végzett Szuhodovszki Soma Újpestnek lőtt bombája, mert megelőzte egy másik rakéta: Helmich Pál MTK kapujába zúdított lövése. Pali azon a meccsen nem remekelt, még a kommentátor is megjegyezte, hogy nem sikerülnek a párharcai, szerencsétlenségére éppen a hálószaggató előtt sikerült megfogalmaznia a kritikát. Kovács Kolos szépen készített le, Pali pedig két rálépésből, gyönyörű lábtartással veri fel a hosszú sarokba a labdát.

Helmich Pál gólja az MTK Budapest – Kecskeméti TE mérkőzésen

2024.03.30. OTP Bank Liga, 26. forduló MTK Budapest – Kecskeméti TE | 2-2 | (1-1) | Helmich Pál gólja Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A Lila Köd szavazatai:
Bár gyönyörű volt Pali MTK-nak lőtt gólja, az én kedvencem Szuhodovszki Újpest elleni föld-levegő rakétája, amellyel nem engedte, hogy Tamás Krisztiáné legyen annak a meccsnek a legnagyobb gólja.
PingWin: Helmich Pál bebelsőzött labdája a Mezőkövesd ellen
Nbcee: Szuhodovszki Soma bombája az Újpest ellen

Tavalyi győztes: Szuhodovszki Soma bombája a Puskás Akadémia ellen

A legszebb gólpasszok versenyét egy olyan assziszt nyerte, amely első ránézésre talán nem tűnhet extrának. Lukács Dániel Helmich Pál elé visszatett labdája a Mezőkövesd ellen megelőzte Szűcs Kornél nagy szólóját és gólpasszát a Fradi ellen és Szuho Pálinkásnak adott beadását a Riga ellen. Luki tavasza meglehetősen hullámzó volt, de ebben a támadásban és gólpasszban benne van az a csapatjátékos, akit szeretni lehet Daniban. Csatárként akár a kapu felé is fordulhatna, kereshetné a lövőhelyzetet, bevállalhatna egy cselt, ennek ellenére tökéletes ritmusban teszi vissza a labdát az élete második NB1-es gólját szerző Helmich elé. A passz üteme, ereje, sebessége is éppen kényelmes Palinak, nem is marad el a gól.

A Lila Köd szavazatai:
Nálam az év gólpassza Szűcs Kornél Fradi elleni asszisztja. Ahogy korábban írtam a passzról: „Kornél remekül ismerte fel a pálya adottságait, nagyot küzdött, a teljesítménye fizikai síkon és a felismerés terén is kiemelkedő, nem mellesleg ezzel a megmozdulásával tette sínre a bajnok elleni meccsünket.”
PingWin: Májer Milán első bepasszolt labdája Lukácsnak a Mezőkövesd ellen
Nbcee: Szuhodovszki Soma beadása Pálinkásnak a Riga ellen (2:31-től)

Tavalyi győztes: A Szögletvariáció

A legnagyobb védések versenyében jó esély volt arra, hogy Varga Bence nyerjen, mert a 10 jelöltből 9 az ő védése volt. Ennek ellenére az egyetlen Kersák-bravúr a második helyig kapaszkodott a szavazáson és nem is sokkal maradt le. Mégis a legnagyobb védésnek Benyó hárítását láttátok, amit Heinz Mörschel büntetőjénél mutatott be. Már elindult az egyik irányba, de lábbal visszanyúl, a labda a lécre pattan, a lepattanót pedig magabiztosan szedi össze Bence. Ez a védés ráadásul a győzelmet is jelentette a csapatnak, hiszen 1-0-ra nyertünk. A videón 2:56-tól láthatjátok.

No Title

2024.02.17. OTP Bank Liga, 21. forduló Kecskeméti TE – Újpest FC | 1-0 | (1-0) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A Lila Köd szavazatai:
Az én szememben szintén egy Varga-védés lett az első, méghozzá a Fradi ellen bemutatott, amely Abu Fani lövését követte (2:05-től). A lövés takarásból jön, ráadásul eléggé a szélre érkezik, Benyó viszont remek reflexmozdulattal hárít.
PingWin: Varga Bence, Antonio Mance helyzeténél, a ZTE ellen a 11. fordulóban (2:37-től)
Nbcee: Varga Bence, Heinz Mörschel büntetőjénél, az Újpest ellen a 21. fordulóban

Tavalyi győztes: Varga Bence Adama Traoréval szemben bemutatott védése (0:30-tól)

Ha a legjobb igazolásokat keressük, többen is szóba jöhetnek. Harmadik helyen végzett például az idény egészében megbízható és a másodosztályból érkezve is magabiztos Szűcs Kornél. Második lett a szezon végére kifejezetten gólerős formát mutató és a kevesebb lehetőségével is jól gazdálkodó, szintén NB2-ből jött Pálinkás Gergő. De az talán még nagyobb dobás, ha valakit az NB3 egyik kispadjáról tud kihalászni egy csapat és onnan válik a tavasz egyik felfedezettjévé. Helmich Pali Pesterzsébeten sem volt fix kezdő, tavasszal mégis a szurkolók egyik kedvencévé vált Kecskeméten. Harcias, megalkuvást nem tűrő, agresszív játékkal és szép gólokkal köszönt be az NB1-be és bár nem tudott végig konzisztens teljesítményt nyújtani, az egyik legnagyobb potenciál benne rejlik a KTE-ből.

A Lila Köd szavazatai:
Az én szememben a legjobb igazolásunk Szűcs Kornél volt, aki a szezon folyamán három különböző poszton is játszott és sehol sem lógott ki a csapatból, sőt. Az egyik legígéretesebb játékosunknak tartom és arra számítok, hogy jövőre tőle érkezhet meg a nagy dobás.
PingWin: Helmich Pál
Nbcee: Pálinkás Gergő

Tavalyi győztes: Horváth Krisztofer

Helmich Pál szinte a semmiből érkezett, de hamar megszerettette magát a szurkolókkal (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legjobb fiatal játékos kategóriában a mi kereteink nem illeszkednek pontosan az MLSZ fiatalszabályához. Nálunk az számított fiatalnak, aki 2002. január 1-je után született, így két olyan játékos is jelölt volt, akik a fiatalperceket nem gyűjthették a bajnokságban (Horváth és Iyinbor). Így pedig nem is nagyon lehetett kérdés, hogy a házi gólkirályi címig és válogatott kerettagságig jutó Horváth Krisztofer lett az idény fiatal KTE-játékosa, megelőzve Helmichet és Iyinbort. Horváth játékában voltak hullámok, de az tény, hogy nélküle komoly bajban lett volna a Kecskemét, ráadásul neki köszönhetően úgy tűnik, hogy először szurkolhatunk KTE-játékosnak egy EB-n. Kicsi az esély arra, hogy meg tudjuk tartani, de ha nem sikerül, akkor is jó szívvel emlékezhetünk majd rá.

A Lila Köd szavazatai:
Egy ilyen szezon után számomra nem lehetett kérdés, hogy Horváth a legjobb fiatal. Minden tétmeccset nézve majdnem 20 kanadai pontot hozott a csapatnak.
PingWin: Helmich Pál
Nbcee: Helmich Pál

Tavalyi győztes: Katona Bálint

A mi szabályaink szerint Horváth Krisztofer még fiatalnak számított a szavazásban és ha már így volt, meg is nyerte azt (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Az idény meccse címért zajló küzdelemben engem meglepetésként ért, hogy sem a Riga elleni EKL-győzelmünk, sem a mindig masszív favorit Fradi elleni siker nem tudott nyerni. A szurkolók számára ugyanis az év meccse az Újpest idegenbeli letarolása volt. A csapat nagyon meggyőzően nyert, egy újpesti kapufán kívül nem igazán volt olyan helyzet, ahol valóban aggódnunk kellett volna, miközben támadásban hasonlóan futottuk szét a fővárosiakat, ahogyan ők tették velünk ősszel.

A Lila Köd szavazatai:
A fentiek ellenére az én szívem a Riga elleni győzelemhez húz, bár egy kicsit fájó arra gondolni, hogy már az idény első tétmeccsén láttam az év meccsét.
PingWin: Hazai győzelem a bajnok ellen: vs FTC (2-1)
Nbcee: Könnyed győzelem Budapesten: vs Újpest (3-0)

Tavalyi győztes: A Fradi elleni első hazai győzelem: vs FTC (2-0)

Az idény meccsének választott Újpest elleni győzelem összefoglalója:

No Title

2024.05.10. OTP Bank Liga, 32. forduló Újpest FC – Kecskeméti TE | 0-3 | (0-1) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

Végül nézzük meg, hogy posztonként kik nyerték el a legjobbak címét. Kapusposzton Varga Bence ugyan jelentősen több lehetőséget kapott, mint Kersák Roland, utóbbi mégis sokakat meggyőzött, ám Benyó előnye így is magabiztos volt. A középhátvédek versenyében természetesen a szezon játékosának választott Belényesi nyert (az álomcsapatban Katona Levente és Szabó Alex játszanak mellette), a két szélen pedig Szűcs Kornél és Zeke Márió is kényelmes előnyt hozott össze magának. A középpálya közepén a tavaszi közönségkedvenc Helmich mellé a kapitány, Vágó Levente került be, a szélső támadók között pedig Horváth egyértelmű győzelmet hozott össze, a második helyre pedig Banó-Szabó ért oda. A legjobb támadónak Pálinkást láttátok.

A Lila Köd szavazatai:
CaNcOe
Kapus: Varga Bence
Jobb oldali szárnyvédő: Szűcs Kornél
Középhátvéd: Belényesi Csaba
Bal oldali szárnyvédő: Zeke Márió
Középpályás: Vágó Levente
Szélső támadó: Horváth Krisztofer
Támadó: Pálinkás Gergő
PingWin
Kapus: Varga Bence
Jobb oldali szárnyvédő: Szűcs Kornél
Középhátvéd: Belényesi Csaba
Bal oldali szárnyvédő: Zeke Márió
Középpályás: Vágó Levente
Szélső támadó: Horváth Krisztofer
Támadó: Pálinkás Gergő
Nbcee
Kapus: Varga Bence
Jobb oldali szárnyvédő: Májer Milán
Középhátvéd: Belényesi Csaba
Bal oldali szárnyvédő: Zeke Márió
Középpályás: Vágó Levente
Szélső támadó: Horváth Krisztofer
Támadó: Pálinkás Gergő

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő szezon szavazásainál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a kategóriákat a nyilakkal lapozhatod):

2023/2024 legjobbjai

Beautiful, easy data visualization and storytelling

 

 

6 hozzászólás “Kik lettek a 2023/2024-es szezon legjobbjai szerintetek (és szerintünk)?” bejegyzéshez

  1. Hát nálam nem Belényesi nyert, a Zalegerszegi idegenbeli meccs miatt sem ő sem Szűcs nem nyert. Igen egy meccs miatt mert ott egy győzelemmel a dobogón végezhettünk volna. Mind a ketten hibát hibára halmoztak azon az idegenbeli meccsen.

      1. Ha megengeditek. Egy másik szemszögből, NINCS BEFUTÓ. Nyilván, a Marci Rossi által preferált Zeke egy kiváló játékos, akinek teljesítménye nekem is tetszik, de ő is csak egy figura a sakktáblán. Mint tudjuk, a KTE-nek más a stratégiája. Alacsonyabb osztályból összeszedi a filozófiájába illő fiatal tehetségeket, és egy kiválóan felkészült vezér által irányított szakmai stábbal oktatja az NB1-et. Én problémának látom, NINCS TAPASZTALT KLASSZIS FOCISTÁJUK. Ilyen titulussal egyenlőre csak vezetőedzői poszton rendelkeznek. Minden elmond a taktikáról, egy hátvéd lett az év játékosa. A gólokat lövöldöző Palesz kevés játékperccel rendelkezik. A két góllal nyitó Luki fokozatosan elvesztette a bizalmat. Érdekességként megemlíthető: van ugyan egy, EB-re utazó felnőtt válogatottunk, akivel előfordulhat, hogy a felkészülés során egy félidőre elegendő játékpercet sem kap a bizonyításra. Kíváncsi vagyok, vele mi a célja a szövetségi kapitánynak. Mindezektől függetlenül a szezon csapata nálam oké. Csak így tovább, várom a sikereket. Hajrá KTE!

        1. Én nem feltétlenül látom problémának, hogy védő az év játékosa, pláne, hogy Csaba valóban jól teljesített az évben. Támadófronton viszont valóban javulnunk kell. Pálesz szerintem jó volt, amikor lehetőséget kapott, Luki helyét viszont meg kell találni. Ha Horváth megy, talán Lukácsra több teher hárul és javul a játéka is.

      2. Nálam Szabó Alex, Zeke Márió kettős és Alex középsővédőben egészen kiváló. Egyébként köszönöm kérdésed.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.