Rakétasebességgel lett a szurkolók egyik kedvence a Fehérvár elleni meccs legjobbja

Ha a Fehérvár elleni meccsre igyekszünk emlékezni (bár nem tisztázott, hogy miért akarnánk ilyet tenni), akkor nem feltétlen a remek futball jut majd eszünkbe, hanem mondjuk a bíráskodás színvonala. Vagy annak hiánya. Ugyanakkor erről a meccsről is szavaztatok és a győztes egy fiatal reménység lett, a második és harmadik helyre pedig húzóemberek kerültek.

Helmich Pál a semmiből robbant be a kecskeméti köztudatba és rövid idő alatt a szurkolók legnagyobb reménysége lett.

Pali nagyon meggyőzően debütált az Újpest ellen, köze volt a gólunkhoz a ZTE ellen, aztán a Fradi ellen túlpörögte kicsit a meccset, de a Kisvárda és a Fehérvár ellen ismét meggyőző volt. Nagyon rövid idő alatt jutott oda, hogy a fiatalperceket már elsősorban az ő játszatásával szedegetjük össze és már az U20-as válogatottban is bemutatkozhatott.

A szavazások eredménye:

Helmich Pali tehát csereként beállva is nyerte a szavazást, ami még akkor is szép teljesítmény, ha a csapat nem közelítette meg a csúcsformáját. A második helyen a házi gólkirály-jelölt Horváth Krisztofer, a harmadikon pedig a mindig stabil Belényesi Csaba végzett.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos az Fehérvár ellen:

  1. Zeke Márió – 6-os osztályzat
  2. Helmich Pál – 6-os osztályzat
  3. Belényesi Csaba – 6-os osztályzat

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolói listán növelte előnyét Horváth Krisztofer, lopakodik a dobogóra Belényesi Csaba, Helmich Pál pedig utolérte a Banó-Szabó – Lukács – Tóth Barna hármast. A Lila Ködnél Belényesi erősítette meg az első helyét, Zeke Márió közvetlenül az élmezőny mögé zárkózott, Helmich pedig utolérte Mihajlo Meszhit. Az összesített tabella alapján Horváth magabiztosan vezet, de Belényesi is növelte az előnyt Varga Bence előtt. A középmezőnyben Zeke Pálinkás Gergő mögé zárkózott, Helmich pedig a Lukács-Tóth kettősre érkezett meg.

(a nyitókép Helmich Pálról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)