Tavaly ilyenkorról ismerős lehet a győzelem íze a Fradi elleni legjobbnak, de a Diósgyőr ellen újoncot avattunk ebben a tekintetben

Az elmúlt – a csapat és az én számomra is – kissé zaklatott hét után ezúttal egy rendhagyó eredményhirdetése lesz a „Meccs legjobbja” szavazásnak. Egész pontosan szavazásoknak, mert a Ferencváros és a Diósgyőr elleni voksolás győzteseit egyszerre hirdetjük ki. A Fradi és a Diósgyőr ellen is egybevágott a szurkolók és a Lila Köd véleménye, ez pedig ritkább, mint amire elsőre gondolnánk. Ezek szerint azonban mégis egyértelmű volt, hogy kik voltak a legjobbak. Legalábbis szerintetek és szerintünk.

Varga Bence visszatalált a formájához
Egyszerűen nem találtam képet Leoniról a DVTK ellen, így egy korábbi képet használtam

Ugyan egyik mérkőzésen sem sikerült győzni és valójában az igazán jó játéktól is messze voltunk, mindkét találkozón voltak periódusok, amikor mégis reménykedhettünk.

A szavazások eredményei:

A Ferencváros ellen egyértelműen Varga Bencét láttátok a legjobbnak, elég egyértelmű előnnyel nyerte a szavazást. A második hely sorsa azonban közel sem volt ennyire egyértelmű, olyannyira nem, hogy holtverseny alakult ki Iyinbor Patrick és Zsótér Donát között.

A Diósgyőr elleni meccset követően pedig egy cserejátékost, Matheus Leonit láttátok a legjobbnak, aki valóban lendíteni tudott a csapat játékán és már-már feledtette a szezon eleji bukdácsolását. Második helyre ezen a meccsen is befutott Zsótér Donát, akivel úgy tűnik, hogy a szurkolók többsége meg van elégedve. A dobogó alsó fokára pedig Varga Benyó érkezett meg, aki a gólokról nem tehetett, de volt nagy védése a meccsen.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Ferencváros ellen:

  1. Varga Bence – 7-es osztályzat
  2. Zsótér Donát – 6-os osztályzat
  3. Zeke Márió – 6-os osztályzat

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Diósgyőr ellen:

  1. Mathues Leoni – 7-es osztályzat
  2. Varga Bence – 6-os osztályzat
  3. Mihajlo Meszhi – 6-os osztályzat

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolóknál Zsótér Donát egészen a második helyig futott fel Szuhodovszki mögé, de Varga Bence is magasra szökött. Iyinbor Patrick a középmezőnybe, Matheus Leoni pedig a tabella aljára érkezett meg. A Lila Ködnél Zeke Márió és Mihajlo Meszhi megjelentek a listán, Leo, Varga és Zsótér pedig a középmezőnyben vannak. Az összesített listán egyre nagyobb a tumultus: a 16 pontos Szuho és 15 pontos Horváth mögé megérkezett a 14 pontos Zsótér, akit 13-mal Szalai követ, de már Varga Bence is felzárkózott az élmezőny mögé a maga 11 pontjával.

(a nyitókép Varga Bencéről és Matheus Leoniról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)