Augusztus legjobbjai

Lezárult az augusztus hónap legjobbjait kereső szavazásunk, melyet a Kecskeméti TE-vel közösen rendeztünk. Szerencsére volt miből válogatni, mert a csapat valósággal berúgta az NB1 ajtaját, sok jó teljesítményt láttunk. A legjobb csapat nagyjából leköveti Szabó István meglátásait, a legszebb gól nem okozott meglepetést, a legszebb gólpassz talán szintén várható volt. Az augusztusi MVP pedig egy olyan fiatalember, akinek szép lassan megtanulja majd a nevét az NB1.

Katona Bálint remek teljesítménye páros lábas becsúszás volt az NB1-be (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legjobb játékosról szóló szavazáson az eredmények alapján (számomra kissé meglepő, de egyáltalán nem érdemtelen módon), Katona Bálint futott be az első helyre. Bálint az első hat meccsen a következő statisztikát tudta felmutatni:


  • 5-ször volt kezdő (Vasas, DVSC, Mezőkövesd, ZTE, Fehérvár)
  • 1-szer csereként lépett pályára (Puskás Akadémia)
  • 2 győzelem
  • 3 döntetlen
  • 412 lejátszott perc
  • 2 gól (Mezőkövesd és Fehérvár)
  • 1x a meccs legjobbjának választottuk a Lila Ködnél (a Kövesd ellen)
  • 6,33 Lila Köd átlag (ami tekintve, hogy az átlagos teljesítményt az 5-ös jelöli, egész jónak mondható, a Fehérvár ellen ráadásul visszanézve, talán kicsit szigorúan is pontoztam őt)

Mindezt 20 évesen, első NB1-es idényében, egy újonc csapatban. Többször elmondtuk már, hogy a legkreatívabb játékosaink között van és fiatal kora ellenére is nagyon aktívan veszi ki a szerepét a Kecskemét játékából. Egy újonc csapat esetében nagyon fontos, hogy legyenek olyan játékosai, akik képesek váratlant húzni, veszélyeztetni a kaput és nem jönnek zavarba akkor sem, ha egy védő elállja az útjukat, Bálint pedig pontosan ilyen játékos. Bátran vállalkozik cselekre, nem ijed meg a párharcoktól sem, de képes a rendszer részeként dolgozni és a védekezésben is kellően erélyes. A szavazáson egy hajszállal előzte meg a csapat abszolút húzóemberévé előlépő Banó-Szabó Bencét és a minden mérkőzésen bravúrokat hozó Varga Bencét, ami talán még inkább dicséri az eredményét.

Bálint bátran és jól cselez, ebbe Pátkai Máté is belekóstolhatott (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

A legszebb gólt szerintetek (nem meglepő módon) Szuhodovszki Soma szerezte a Puskás Akadémia ellen. Többször megénekeltük már, hogy mekkora gól volt ez, azóta is cseng a fülünkben Elton John Rocket Man-je, az MLSZ-nél is elnyerte a legszebb gólnak járó díjat. Szuhonak nagyon jól jött ki a lépés a gól előtt, előre gondolkodott, tudta, hogy lőni akar. Remek lábtartással egy nagyon éles és gyors labdát küldött a Puskás kapujába.

 

A legszebb gólpassz Nagy Krisztián Kövesd elleni ívelése lett, amelyre Katona remekül érkezett. Krisz ezen a meccsen a középpályán kezdett és egyből meg is mutatta, hogy miért is lenne fontos, ha ezen a poszton tudna a csapat rendelkezésére állni. Talán az egyetlen játékosunk a középpályán, aki bátran vállalja fel a nagykereszteket és a hosszú labdákat, ráadásul meglehetősen pontosan játssza meg azokat.

 

Ha a szavazatok alapján szeretnénk összeállítani augusztus hónap KTE-válogatottját, akkor kezdésként egyből beleütközünk abba a problémába, hogy egy- vagy kétcsatáros felállásban pakoljuk fel a csapatot. Az első három fordulóban (Vasas, DVSC, Mezőkövesd) még két csatárral kezdtünk, a következő három meccsre (Puskás, ZTE, Fehérvár) viszont visszaálltunk egy csatárra, hogy az összes kreatív középpályásunk beférhessen a csapatba. Ennek megfelelően a következő két felállás jöhet szóba, annak megfelelően, hogy hány támadóval állítjuk ki a képzeletbeli KTE-t. Kétcsatáros rendszerben Tóth Barna és Szabó Levi lenne elől, ami bár jól hangzik, de a valóságban nem gyakran fordult elő, nem beszélve arról, hogy a középpályánkat elég nehéz elképzelni Vágó Levente (vagy legalább egy másik védekezőbb középpályás pl.: Meszhi vagy Nagy Krisztián) nélkül. Ha egy csatárral játszanánk, akkor Szabó lenne a formáció csúcsa, a középpályára pedig bekerülne Vágó Levi. A szavazatok alapján kialakult egy- illetve kétcsatáros felállást a lenti képeken láthatjátok:

 

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő:

Ki volt augusztus hónap legjobb játékosa?

  1. Katona Bálint – 17,7%
  2. Banó-Szabó Bence – 15,3%
  3. Varga Bence – 14,5%
  4. Belényesi Csaba és Szabó Levente – 12,1%
  5. Szalai Gábor – 8,9%
  6. Nagy Krisztián – 6,5%
  7. Sági Milán, Szuhodovszki Soma és Vágó Levente – 3,2%
  8. Tóth Barna – 1,6%
  9. Szabó Alex és Zeke Márió – 0,8%

Ki volt augusztusban a legjobb kapusunk?

  1. Varga Bence – 98,4%
  2. Varga Ádám – 1,6%

Ki volt augusztusban a legjobb jobb oldali szárnyvédőnk?

  1. Nagy Krisztián – 70,2%
  2. Katona Máté – 20,2%
  3. Sági Milán – 9,7%

Ki volt augusztusban a legjobb középső védőnk?

  1. Belényesi Csaba – 59,7%
  2. Szalai Gábor – 29%
  3. Szabó Alex – 9,7%
  4. Mihajlo Rjasko – 1,6%

Ki volt augusztusban a legjobb bal oldali szárnyvédőnk?

  1. Zeke Márió – 77,4%
  2. Grünvald Attila – 22,6%

Ki volt augusztusban a legjobb középpályásunk?

  1. Banó-Szabó Bence – 33,1%
  2. Katona Bálint – 29,8%
  3. Szuhodovszki Soma – 14,5%
  4. Nagy Krisztián és Vágó Levente – 11,3%

Ki volt augusztusban a legjobb támadónk?

  1. Szabó Levente – 76,6%
  2. Tóth Barna – 21,8%
  3. Uros Djuranovics és Gréczi Márton – 0,8%
Melyik volt augusztus hónap legszebb KTE gólja?
  1. Szuhodovszki Soma bombája Puskás ellen – 75%
  2. Szabó Levente bepofozott labdája a ZTE ellen – 10,5%
  3. Katona Bálint szemfüles gólja a Fehérvár ellen – 5,6%
  4. Katona Bálint felhőfejese a Mezőkövesd ellen – 4,8%
  5. Banó-Szabó Bence büntetője a ZTE ellen – 2,4%
  6. Szabó Levente büntetője a DVSC ellen – 1,6%

Melyik volt augusztus hónap legszebb KTE gólpassza?

  1. Nagy Krisztián ívelése Katona Bálint fejére a Mezőkövesd ellen – 60,5%
  2. Banó-Szabó Bence visszatett labdája Szuhodovszki Somának a Puskás ellen – 39,5%

Egy gondolat “Augusztus legjobbjai” bejegyzéshez

  1. Jó ez a kérdőíves játék, főleg ha sok olvasó vesz részt benne. Végül majd ebből derül ki, melyik játékos a csapat extraklasszisa. Bevallom, eddig nem nagy figyelmet fordítottam rá, pedig hasonlót magam is vezettem, ahol egy támogató segítségével a nyertes anyagi juttatásban részesült. Ha jól emlékszem utolsó ilyen játékos, bizonyos Barna Csaba volt. Statisztikát ma is vezetek, anélkül a mixelő könnyen csődbe mehet. Lényeg, mindkettőtöknek jár a piros pont, egyre nagyobb lelkesedéssel böngészem.
    Nekem is lenne egy, a fenti játékosok mentalitását is befolyásoló kérdésem. Kitől származik a harminchetedik hét kijelentése? Elárulom, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonytól, aki – a hírek szerint – a klub által szervezett támogatói szeánszon világgá kürtölte, biztosítja a jelenlévőket, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni fogja a KTE csapatát és az utánpótlást. Sínen vagyunk? Ebben a száraz időszakban is sok víz lefolyt a Tiszán, mire Kecskemét felnőtt focija támogatása megvonásától eddig a pillanatig eljutottunk. Vagy ahogy polgármesterünk fogalmazott „összeért a rendszer”. Vagyis, a nehézségek ellenére tovább bizakodhatunk. A bemutatott fényképen az egyre kapósabb interjúalany mesterünknek is széles mosolyra fakadt a szája. Hajrá KTE! – baráti „vérszívást” vasárnapra. Ne feledjük azt sem, az egyik megmentő, a novemberben jubiláló KLC volt, városházi segítséggel.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.