Vasárnap Tiszakécske – KTE meccs a kupában

A korábbi meccstörténelmet kutatva a kép csapatnak közös Magyar Kupameccsét nem találtam, nézzük az egymás elleni bajnoki eredményeket. Ebben az évszázadban a KTE csak egy évben volt közös bajnokságban mostani kupaellenfelünkkel, az előző bajnokságban. Ezekről még frissek az emlékek, mindkét csapat 1-0-ra nyert hazai pályán.

Nézzük a korábbi eredményeket:

A második világháború után a huszadik században 11 közös bajnokságban eltöltött évünk volt  kécskei csapattal.

A verseny nagyon kiegyensúlyozott, a mérleg nyelve felénk billen: 10 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség.


Eddig leggyakrabban a hazai csapat sikerével végződtek a találkozók, ritkán volt vendégsiker. Nekünk több, mint 57 évvel ezelőtt (1965.06.06.-án) sikerült utoljára tétmeccsen nyernünk Tiszakécskén, amiről a mellékelt képen látható tudósítást adta akkor a Petőfi Népe. Éppen ideje már, hogy újra nyerjünk Kécskén.

 


Vasárnap délután háromkor lesz a Tiszakécske – Kecskeméti TE  Magyar Kupameccs.
Sokan autóval fognak útra kelni, többen be fognak társulni mások mellé a kocsikba.
Akinek ez nem sikerülne vonattal eljöhet, busszal haza tud jönni.
Vonat indul Kecskemétről 12:39-kor, érkezik Kécskére 13:49-kor. A vasútállomástól fél órára (2,5 km) a kécskei Sportcentrum.
Busszal lehet legegyszerűbben hazajönni, ami 17:15-kor (és 18.25-kor) indul a városháza elől, ami 20 percre van a stadiontól.


 

Hajrá lilák!  Legyünk sokan és szurkoljuk ki a továbbjutást.

 

 

 

2 hozzászólás “Vasárnap Tiszakécske – KTE meccs a kupában” bejegyzéshez

  1. Mit lehet ehhez hozzáfűzni, PingWin ismét kitett magáért. Hajrá KTE!…és egy „kicsit” Tiszakécske! Ez a vonatozás-buszozás nagyon tetszik, és jogos, mert az idősebb szurkolók mindkettő járaton ingyen utazhatnak.

    Bocs, de van egy nem szorosan ide illő, de minden kecskeméti, nem kecskeméti sportrajongót érintő, szomorú hírem. Nagyon sok sportember barátja, a mindenkinek segíteni kész EMBER Dr. Garay Géza bácsi, a kórház volt főorvosa a napokban itt hagyott bennünket. Vele már csak az égiekben találkozhatunk. Azért hozakodom elő, mert a halálhíréről a helyi sajtóban egyetlen sort sem olvashattam. Pedig az ország legmagasabb kitüntetését is megérdemelte volna. Bár fő tevékenységét az uszodai vizes sportoknál fejtette ki, de rendszeresen megtalálható volt szinte minden kecskeméti sportág, köztük a lilák, kék-fehérek, kosarasok, röpisek… lelátóján, ahol tudott segített. Mondják, nincsenek pótolhatatlan emberek, nekem, és Kecskemét sportjának Ő az. Géza bácsi, nyugodj békében, bocs, hogy annyiszor felidegesítettelek.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.