Gondolatok Szalai Józsi eligazolásáról

Szurkolói csoportban felmerült pár kérdés, a téma annál fontosabbnak tűnik, mint pár szóban azt ott megválaszoljuk. Lássuk hát:
„Az sem volt normális, aki a Szalai Józsit eladta a Vasasnak!  Az Anyukája még biciklivel hordta edzésre!  Kecskeméti!  Aki, ezt művelte, az alkalmatlan erre a sportra!”
„A szerződésbe kellett volna bele foglalni h ha ott nem felel meg a követelményeknek akkor mi vehessük kölcsön!”

Nézzük akkor tételesen:

„Az sem volt normális, aki a Szalai Józsit eladta a Vasasnak!”
Nem ismerjük az eset részleteit, így ítélkezni sincs jogunk, de pár dolgot azért biztosan gyaníthatunk: a Vasas megkereste klubunkat és olyan ajánlatot adott, ami a klubnak is és a játékosnak is elfogadható volt. Miért ne írták volna alá az átigazolási szerződést?
Amikor elvitte a Vasas, akkor mi az NB3-ban játszottunk, a Vasas pedig a másodosztályban tuti feljutónak tűnt. Józsi számára ez szakmailag olyan előrelépési lehetőség volt – és anyagilag is – amitől ha megfosztja a klub, az lett volna bűn. Akkor is azzal engedtük el, hogyha a Vasas felmegy NB1-be, mi pedig NB2-be, akkor egyértelmű, hogy hozzánk jön vissza kölcsönbe. Így is lett, csak a Vasas nem ment fel, így amikor féltávnál már egyértelmű riválisok voltunk visszarendelték.

„Az Anyukája még biciklivel hordta edzésre!”
Biztos azért tették, mert szeretnének a legmesszebb jutni ezen a pályán. Amikor Józsi elfogadta a Vasas ajánlatát biztos mérlegelt és a számára legjobb döntést hozta meg.

„Kecskeméti!”
Most is van hat kecskeméti és KTE kötődésű játékos a keretben, de ha ilyen jól teljesít a csapat, akkor 1-2 éven belül 2-3 játékost elvisznek közülük. Ez a világ rendje, nekünk meg újabb fiatalokat kell kinevelnünk. Ilyen az élet.

„Aki, ezt művelte, az alkalmatlan erre a sportra!”
Egy évvel ezelőtt a keret kétharmad részét kicseréltük és újoncként feljutottunk az élvonalba, most a keret 40 százalékának cseréje után szintén újoncként a bajnokság negyedrészénél a tabella első harmadában van a harmadik forduló óta. Biztos alkalmatlan aki az igazolásokat intézi? Nem!

„A szerződésbe kellett volna bele foglalni h ha ott nem felel meg a követelményeknek akkor mi vehessük kölcsön!”
Itt már közvetlen riválisok vagyunk, újoncként mindketten a biztos bent maradásért harcolunk a Vasassal. Természetes, hogy nem nekünk adja kölcsön Józsit, hanem inkább másik osztályba engedi el.


Szalai Józsi szerepe, feladata hasonló volt, mint Szabó Leventéé: 20 perccel a vége előtt csereként beállva a fáradó védelem megkavarása, gólszerzés. Valljuk be Levente ezt elég jól csinálja, Józsi nem lenne eredményesebb ezen a poszton. Talán nem véletlen, hogy a Vasas is inkább kölcsönadta.


 

 

Egy gondolat “Gondolatok Szalai Józsi eligazolásáról” bejegyzéshez

  1. Nézzük:
    – Szerintem normális volt. Nem vagyok az erőszakkal visszatartásnak híve, minden játékos saját sorsáért felel. A szerződés aláírásakor kell észnél lenni, mert azt maradéktalanul be kell tartani. Ha engem kérdeznének javaslatom, hozza magát olyan szintre, hogy a fogadó csapatból ne lehessen kihagyni. Így lehet váltani. Sajnos ezzel a tudatos lehetőséggel nagyon kevesen élnek, pedig a későbbi aláírással az apró pénz többszörösét lehetne bezsebelni. Nem kellene a konccal beérni. Szét kell nézni az elit bajnokságban, egyetlen extra kecskemétit sem látni. Pedig voltunk már kiemelt akadémia is. Lehet mindent a menedzsmentre, felkészítőkre fogni, de mint tudjuk kettőn áll a vásár.
    – Elismerésem az anyukának, sokat tett a fiáért. Megfelelő családi háttér nélkül ez sem megy. Nincs tudomásom arról, a karrier hol feneklett meg. Kiigazítani soha nem késő.
    – Nekem is nagy fájdalmam, hogy kecskeméti születésű fiatalok legfelsőbb szinten nem rúgnak labdába. Még hazai szinten sem. Ma hirdették ki az aktuális felnőtt válogatott keretet, könnyen meg lehet számolni mennyi kecskeméti szerepel benne…amennyit PingWin a tippversenyen ROI-ban produkált. Speciel én a kellő menedzselés hiányát, nagymértékben okolom. Tapasztalatom, sokszor ez sem elég, mert a talentumot egyszerűen nem lehet menedzselni, mert a „könnyebb” utat választja. Még azon az áron is, hogy ezzel magát sok létől megfosztja.
    – Az igazolásokat intézőinél nem látok problémát, hoznák ők a menőket, de a pénzhiány gátat szab. A jelenlegi sikereket a vezetőedző szerződtetésében látom. A korábbi sok jogvásárlás, szerencsés feljutás után végre saját tudás szüli az eredményeket. Ő, és hozzá hasonló kiváló szakemberek karrierje bizonyíték, az edzőképzésünkben valami nem stimmel. És itt első sorban a kiválasztásra gondolok. Megalázó ködösítésre vannak kényszerítve. Mennyi alkalmas szakember tűnhet el a süllyesztőben??? Bárcsak ne lenne igazam.
    – Szalai Józsi elindul egy úton felfelé, a visszalépés nem vezet a csúcsra. Ugye, a jelenlegi keretünkből is mindenki tudna hasonló mintát említeni. Menjen ő csak előre, a mi büszkeségünkre.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.