Szurkolói csoportban felmerült pár kérdés, a téma annál fontosabbnak tűnik, mint pár szóban azt ott megválaszoljuk. Lássuk hát:
“Az sem volt normális, aki a Szalai Józsit eladta a Vasasnak!  Az Anyukája még biciklivel hordta edzésre!  Kecskeméti!  Aki, ezt művelte, az alkalmatlan erre a sportra!”
“A szerződésbe kellett volna bele foglalni h ha ott nem felel meg a követelményeknek akkor mi vehessük kölcsön!”

Nézzük akkor tételesen:

“Az sem volt normális, aki a Szalai Józsit eladta a Vasasnak!”
Nem ismerjük az eset részleteit, így ítélkezni sincs jogunk, de pár dolgot azért biztosan gyaníthatunk: a Vasas megkereste klubunkat és olyan ajánlatot adott, ami a klubnak is és a játékosnak is elfogadható volt. Miért ne írták volna alá az átigazolási szerződést?
Amikor elvitte a Vasas, akkor mi az NB3-ban játszottunk, a Vasas pedig a másodosztályban tuti feljutónak tűnt. Józsi számára ez szakmailag olyan előrelépési lehetőség volt – és anyagilag is – amitől ha megfosztja a klub, az lett volna bűn. Akkor is azzal engedtük el, hogyha a Vasas felmegy NB1-be, mi pedig NB2-be, akkor egyértelmű, hogy hozzánk jön vissza kölcsönbe. Így is lett, csak a Vasas nem ment fel, így amikor féltávnál már egyértelmű riválisok voltunk visszarendelték.

“Az Anyukája még biciklivel hordta edzésre!”
Biztos azért tették, mert szeretnének a legmesszebb jutni ezen a pályán. Amikor Józsi elfogadta a Vasas ajánlatát biztos mérlegelt és a számára legjobb döntést hozta meg.

“Kecskeméti!”
Most is van hat kecskeméti és KTE kötődésű játékos a keretben, de ha ilyen jól teljesít a csapat, akkor 1-2 éven belül 2-3 játékost elvisznek közülük. Ez a világ rendje, nekünk meg újabb fiatalokat kell kinevelnünk. Ilyen az élet.

“Aki, ezt művelte, az alkalmatlan erre a sportra!”
Egy évvel ezelőtt a keret kétharmad részét kicseréltük és újoncként feljutottunk az élvonalba, most a keret 40 százalékának cseréje után szintén újoncként a bajnokság negyedrészénél a tabella első harmadában van a harmadik forduló óta. Biztos alkalmatlan aki az igazolásokat intézi? Nem!

“A szerződésbe kellett volna bele foglalni h ha ott nem felel meg a követelményeknek akkor mi vehessük kölcsön!”
Itt már közvetlen riválisok vagyunk, újoncként mindketten a biztos bent maradásért harcolunk a Vasassal. Természetes, hogy nem nekünk adja kölcsön Józsit, hanem inkább másik osztályba engedi el.


Szalai Józsi szerepe, feladata hasonló volt, mint Szabó Leventéé: 20 perccel a vége előtt csereként beállva a fáradó védelem megkavarása, gólszerzés. Valljuk be Levente ezt elég jól csinálja, Józsi nem lenne eredményesebb ezen a poszton. Talán nem véletlen, hogy a Vasas is inkább kölcsönadta.