NB1-es erősorrend 2024-2025 #4

Jelen pillanatban talán nem ezen van a fókusz, történt elég esemény a KTE háza táján a válogatott szünetben, de fű alatt megérkezett az új erősorrendünk is. A listáink még Szabó István távozása és Gera Zoltán érkezése előtt alakultak ki, nem tudom, hogy az edzőváltás mennyiben változtatna a szerzőtársak tippjein, de legkésőbb a következő erősorrendben megtudjuk. Addig is itt van ez.

Bár az erősorrend kialakulásakor még nem tudtuk, de az MTK elleni vereséget követően fordulópont jött el a KTE szezonjában (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Korábbi jóslatainkat itt találjátok:

bajnokság előtt
3. forduló után
6. forduló után

Bár még mindig kifejezetten sok van hátra a bajnokságból, ha más nem is, az már kezd körvonalazódni, hogy milyen célokért küzdhet ebben az idényben. A Lila Köd erősorrendje a következő (zárójelben a blog szerzői tippjeinek átlaga; majd a helyezésben bekövetkezett változás a legutóbbi erősorrendhez képest; a valós tabellán elfoglalt helyezés; végül az elmúlt három fordulóban nyújtott teljesítménye az adott klubnak):

1. Ferencváros ( 1.00; – ; 1.; V-Gy-Gy )

Minden alkalommal úgy érzem, mintha magamat ismételném a Fradi kapcsán. Továbbra is úgy érzem, hogy a Ferencváros egy nem jól vezetett klub, amely ugyanakkor egy olyan edzőt hozott idén, amely egész más irányba fordította a csapatot, mint a korábbi szláv vonal. Pascal Jansen csapata számára idén sem a bajnoki cím lesz a mérőszám, hanem a nemzetközi kupa, azt ugyanis nem tudjuk elképzelni, hogy a hazai bajnokságot ne nyerjék meg.

2. Felcsút ( 2.25; – ; 2.; Gy-V-Gy )

Hornyák Zsolt együttesének minden évben reális cél a dobogó, idén pedig kifejezetten imponáló az a magabiztosság, amivel fellépnek. Bár már van két vereségük, de közel a bajnokság harmadához pontegyenlőséggel állnak a Fradival, amit ugyan nem fognak tudni megtartani, de az ezüstéremre reális esélye van a PAFC-nak.

Lehet, hogy idén a Puskás Akadémia fogja szorongatni egy ideig a Fradit (fotó: fradi.hu)

3. Paks ( 3.25; +2 ; 3.; Gy-Gy-V )

Bognár György csapata továbbra is a bajnokság legjobb csapatai közé tartozik, mégis minden évben a visszaesésüket várom, aztán mégsem történik meg. Nyugodt környezet, reális elvárások, ez pedig úgy tűnik, hogy minden évben az élmezőnyt jelenti Tolna megyében.

4. Újpest ( 3.50; -1 ; 6.; Gy-Gy-D )

Az elmúlt három meccsen kétszer is botlottak, de éppen csak akkorákat, hogy vereség ne csússzon be. Bartosz Grzelak csapata oda fog érni a bajnokság felső harmadába, mert hosszú évek óta először néz ki úgy, hogy az Újpest nem ész nélkül építkezik.

A Paks és az Újpest hasonló erőt képviselnek a bajnokságban és többek közt egymással is küzdhetnek majd a dobogóért (fotó: paksifc.hu)

5. MTK ( 6.00; +2 ; 4.; Gy-Gy-V )

Áteviskélt a vereségszérián Horváth Dávid együttese és elkapta az egyaránt borzasztó formában levő Lokit és KTE-t is. Ezzel pedig újra a felső harmadba került az MTK és bár abban nem bízunk, hogy ott is maradnak, de a felsőház elérhető számukra, már amennyiben a hullámzás kiáll a csapatból.

6. DVTK ( 6.25 ; +3 ; 5. ; Gy-Gy-D )

A Diósgyőr eredményei eddig egészen jól mutatnak, ugyanakkor én és LászlóÚr még mindig nem hiszünk annyira Vlagyimir Radenkovics munkájában, hogy elhiggyem, hogy a felsőházban végezhet a csapat. PingWin és Nbcee azonban többet látnak az idei DVTK-ban, így az összesített listán a hatodik helyre futott be a csapat az erősorrendben. Ugyanakkor viszont az elmúlt 7 tétmeccsén nem kapott ki a csapat, ami imponáló eredménysor.

A tavalyi év két újonca nem csak bennmaradt, de úgy tűnik, meg is szilárdult az NB1-ben. Most pedig éppen egymás ellen fognak játszani (fotó: mtkbudapest.hu)

7. DVSC ( 7.00; -3 ; 10.; VVV )

Komoly földbeállást mutatott be az elmúlt időszakban a Loki. Máté Csaba nem tudta még felvenni a fonalat, három kapa követte egymást, egyelőre rendetlenség van Debrecenben. Ugyanakkor a keret ereje alapján a csapatnak a szezon végén nem szabad a kiesőzóna közelében lennie, mi pedig úgy hisszük, hogy nem is lesz.

8. Fehérvár ( 7.50; -2 ; 8.; V-V-V )

A Loki útán egy újabb csapat, amely gödörben van, a Vidi is három meccses vereségszériában kapálózik jelenleg, ráadásul a Fradi ellen folytatják a szünet után. Úgy tűnik, hogy mivel az Újpest megerősödése magával hozta az ő gyengülésüket, mindez lenyomatot hagyhat a teljes szezonjukon is, de a végelszámolásnál nem lesz annyira mélyen Pető Tamás csapata, mint két évvel ezelőtt.

Két többre hivatott, egyszer volt nagycsapat, jelenleg azonban mindketten keresik a formájukat (fotó: dvsc.hu)

9. Nyíregyháza ( 8.25; +1 ; 7. ; V-Gy-Gy )

Elkészült a stadion, fut a szekér a Szparinál. Tímár Krisztián együttese nem játszik rossz focit, az elmúlt időszakban pedig ki is jött nekik a lépés, de a Loki és a KTE legyőzése után cseppet megtorpantak a Diósgyőr ellen. A jelenlegi pozíciójukhoz képest várunk némi visszacsúszást, de hacsak nem romlik meg jelentősen a formája, kiesési problémái nem lesznek az újoncnak.

10. KTE ( 9.75; -2 ; 12.; V-V-V )

Amikor az erősorrendjeinket összesítettük még Szabó István volt a KTE edzője és egy ötmeccses vereségsorozatban voltunk. Aztán viszont gyakorlatilag minden a feje tetejére állt Kecskeméten, Szabó István ment, Gera Zoltán jött, az ötmeccses vereségsorozat meg maradt. Sokan nagyon pesszimisták lettek, mi azonban nyitásként még bizalmat szavazunk Gerzsonnak. Annyira nem, hogy felrepüljünk a középmezőnybe, de bennmaradásban még nagyon bízunk.

Ellenkező pályán van a Nyíregyháza és a KTE, de úgy látjuk, hogy mindketten bennmaradhatnak (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

11. ZTE ( 11.25; – ; 11.; V-V-Gy )

Márton Gábor Zalaegerszege az elmúlt öt bajnokiból csak egyszer tudott nyerni, ami barátok között sem néz ki jól. Általában tavasszal szoktak kilőni, de a saját érdekünkben is reméljük, hogy ezúttal nem lesz így. Objektív alapon talán elénk kellene, hogy kerüljenek, de ezen az oldalon lehetünk elfogultak.

12. ETO ( 11.75; – ; 9.; Gy-D-Gy )

Az elmúlt időszak alapján az ETO-nak nem szabadna a lista végén állnia, mert Borbély Balázs az elmúlt válogatott szünetben átszabta a csapat játékát és három meccses veretlenségi sorozatban vannak a győriek. Ugyanakkor  még mindig bennünk van az az érzés, hogy a Győr az új Kisvárda, márpedig tavaly láttunk már egy Várdát, ami elbukott. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy igazunk lesz, de visszacsúszást jósolunk az ETO-nál.

Hosszú idő után rendeznek az NB1-ben ZTE-ETO meccset, amelyen mindkét csapatnak nagyon kellenek a pontok (fotó: kisalfold.hu)

Itt láthatjátok a tippjeinket szerzőnként:

Itt láthatjátok, hogy hogyan változott a csapatok erősorrendje szerintünk:

 

Itt pedig a szurkolók erősorrendje és annak változása:

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet