A védelem bástyája lassacskán a szezon talán legfontosabb játékosává vált

Felemás megítélésű döntetlent játszottunk a Paks ellen, de a meccs azt a vonalat szépen vitte tovább, miszerint a KTE védekezése stabilabbá vált. Ezen a meccsen ugyan valamivel könnyebb dolgunk volt ebben a tekintetben, de nullára lehozni a védelemnek a meccset mindig szép dolog. Ezt is értékelték a szurkolók, amikor a meccs legjobbjának a védelem egyik tagját választották, a második helyre a szélen dolgozó duplatüdejű játékosunk, a harmadikra pedig egy olyan csere került, aki lendíteni tudott a játékunkon.

Belényesi Csaba a KTE ebben a szezonban is a KTE egyik legfontosabb játékosa

Belényesi Csaba a Paks elleni meccsen némileg módosult szerepkörben játszott, támadásban jóval több felelősség hárult rá és az ellenfél kapuja előtt is többször feltűnt. A szurkolók ezen a poszton is elégedettek voltak vele, sőt a meccs legjobbjának szavazták.

A szavazás eredménye:

Belényesi magabiztosan nyerte meg a szavazást, de a mögötte érkező Zeke Márió és Zsótér Donát között már nagyobb volt a verseny. A negyedik helyre megérkező Szabó Alex nem tudott 10% fölé kerülni.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Paks ellen:

  1.  Iyinbor Patrick – 7-es osztályzat
  2.  Zsótér Donát – 7-es osztályzat
  3. Szabó Alex – 6-os osztályzat

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolók listáján Belényesi Csaba utolérte Horváth Krisztofert, Zsótér Donát pedig Varga Bencét fogta be a dobogón, Zeke Márió mindeközben már Szuhodovszkit és Pálinkást üldözi. A Lila Köd tabelláján Iyinbor Patrick és Zsótér Donát is az élmezőny mögé zárkózott, míg Szabó Alex utolérte Szuhodovszkit. Az összesített listán így Belényesi növelni tudta az előnyét az első helyen, Zsótér már a negyedik, de Zeke és Iyinbor megérkezett Szuhodovszkira. Szabó Alex közben befogta Szűcs Kornélt.

(a nyitókép Belényesi Csabáról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)

11 hozzászólás “A védelem bástyája lassacskán a szezon talán legfontosabb játékosává vált” bejegyzéshez

  1. Sajnos lejár a szersződese.
    Szívből remélem, hogy megtudjuk tartani…..

  2. Transfermarkt szerint most az idény végén.
    De reméljük, hogy pontatlan:)

  3. Zekét vinné az Újpest márpedig nagyon hiányozna a csapatból mint a játéka mint emberileg.

    1. „… vinné az Újpest …” ~ ez pontosan annyit jelent, mint mikor én meglátok egy jó csajt és azt mondom félig menne a dolog … 😀
      Zeke nem véletlenül akart eljönni Fehérvárról, ha elsődlegesen a pénz motiválta volna ottmarad. Szerintem az Újpest se tud neki annyit ígérni, hogy váltson. Jó, van az a pénz, de élő szerződésből kivásárolni sem egyszerű, nagyon mélyre kellene a kasszába nyúlni ahhoz, hogy elengedjük, annyiért meg már találnak külföldit is a Megyeri útra.

      1. Azért megértünk egyet mást az idei átigazolási fronton. Ha jól emlékszem, a klubvezetés úgy áll a dolgokhoz, aki menni akar, menjen. A tehetségek elé nem gördítenek akadályt. A Fradi babérjaira törő Újpest, ha valóban le akar igazolni valakit, leigazolja. Válogatott jelöltünknek, Jó magyar forintban bármekkora is az ára. Mi a Pakssal sem tudtunk versenyre kelni. Szerintem Szűcs sem marad sokáig. Minden megy a maga útján.

        Hanem van itt néhány válaszra váró kérdés, amire Te bizonyára tudod a választ.
        Vajon mi lehet az oka, hogy játékosaink sorra komoly sérüléseket szenvedtek? Szakmai okok játszottak szerepet, vagy ész nélkül odadörgöltünk?
        Szívesen böngésznék egy olyan táblázatot, amely arról beszélne, hogyan gazdálkodtak csere játékosaikkal az NB1-es csapatok? És pályára lépésük után mennyi százalékban fordult, pozitív irányba a szélkakas? Láttál már ilyen elemzést?

        A mixes játékban, a KTE szereplését illetően többször feladtam az alapvető elveket, ma úszok az árral, döntetlenre teszek.

        További szép napot mindenkinek. Rossi ne hagyd magad, jók a meglátásaid. Megérdemelnél a középkörben egy pacsit.

        1. Az Újpest 2-3 éven belül igazi kihívója akar lenni a Fradinak. Komoly a szándék, gyanítom pénz is van rá (a benzin árában én is támogatom őket), így magasabb polcról fognak játékost szerezni, nem hiszem, hogy itthonról. A Fradiban is csak két magyar van (Dibusz és Varga Barnabás), úgy gondolom Megyeri úton is a külföldi játékosokban látják a lehetőséget.
          Előző NB1-es évünkben elkerültek minket a komolyabb sérülések, a bajnokság végére viszont a csapat többsége annyira ‘csapágyasra lett járatva’, hogy még a Riga elleni meccseken se voltak teljes értékűek. Talán ennek a túlspanolt állapotnak köszönhető, hogy ebben az évben a bajnoki évben sérülékenyebbek voltak. Reméljük a következő szezonban csak átlagos, vagy az alatti lesz a sérülések miatti meccskihagyás.
          Statisztikát cserejátékosok szerepléséről nem ismerek.

  4. Egyrészről nagyon sajnálnám, mert őt is kedvenceim közé sorolom, másfelől megértem, a KTE ezt tehetséggondoló szerepet vállalta. Kecskemétre átszálló jegyet váltanak a fiatal játékosok. Kérdés, ilyen filozófiával meddig lehet első vonalban maradni. A szakmai teamre nagy nyomás nehezedik, lehet új csapatot építeni.

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet