Így kell debütálni

A Debrecen elleni vereségünk nem tartozik az emlékezetesebb KTE-meccsek közé. Eleve nem sikerült jól, ezért a szurkoló igyekszik felejteni, de az eredmény mellett a játék is hagyott kívánnivalót maga után. Két embernek viszont biztosan emlékezetes volt. Nikitscher Tamás hosszú kihagyás után tért vissza az NB1-be, Kersák Roland pedig nem vissza, hanem betért az elsőosztályba. Utóbbi ráadásul a legjobb kecskeméti lett a meccsen, a második és harmadik helyezett pedig valójában két második, mert ugyanannyi szavazatot gyűjtöttek be.

Kersák Roland debütálása alapot adhat arra, hogy további meccsekkel is megkínálja őt Szabó István

Kersák Roland olyan ember, akiben rengeteg türelem és alázat van. Hosszú ideje várt arra, hogy NB1-es kapus legyen belőle, néha talán elérhetetlennek is tűnt ez az álom. Csendben dolgozott érte, amikor pedig eljött a lehetőség, élt vele. Ilyen egyszerű lenne? Nyilván nem, de Roli a Debrecen ellen imponáló magabiztossággal oldott meg kifejezetten nehéz helyzeteket is.

A szavazás eredménye:

A szavazást Kersák nagy előnnyel nyerte, csak nagyon kevesen nem jelölték a három legjobban teljesítő játékos közé. Mögötte holtverseny alakult ki: a büntető ellenére stabilan védekező Belényesi Csaba és a nagyon kevés hibával játszó Zeke Márió ugyanannyi szavazatot szerzett, amellyel kevéssel előzték a Szűcs-Zsótér kettőst.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Debrecen ellen:

  1.  Kersák Roland – 7-es osztályzat
  2.  Szűcs Kornél – 6-os osztályzat
  3. Lukács Dániel – 6-os osztályzat

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolók listáján Kersák Roland rögtön megelőzött négy játékost, Zeke Márió Szalai Gábor mögé érkezett meg, Belényesi pedig csökkentette hátrányát Horváth Krisztoferrel szemben. A Lila Ködnél Roli szintén négyet előzött, Lukács Dániel Pálinkást és Szabót fogta be, Szűcs pedig Zsótér és Szuhodovszki mögé zárkózott fel. Az összetett listán Kersák Roland utolérte Banó-Szabó Bencét, Lukács, Szűcs és Zeke a középmezőny tagjai, Belényesi pedig valamelyest növelte az előnyét a tabella élén.

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet