A korty már nem elég. Annál szomjasabbak vagyunk.

Bár az elmúlt időszakban a szurkolók különböző fénytörésben szemlélték a KTE teljesítményét (volt, aki elvesztette a reményt, de óvó tekintettel figyelt tovább, volt, aki lemorzsolódott és szerencsére sokan voltak, akik kitartottak a csapat mellett), de abban azért egyetérthetünk, hogy finoman szólva nem sikerült jól az utóbbi 6 meccs. Ezúttal viszont úgy tűnik, hogy olyan ellenfelet fogadunk, akik ugyanazt a rongyos életet élik, mint mi. A pontok rettentő fontossá váltak, mint a víz. Csakhogy annál már sokkal szomjasabbak vagyunk, hogy egy korttyal megelégedjünk. Mindent és bármit meg kell tenni egy pohár vízért.

A Zalaegerszeg sok tekintetben hasonló cipőben jár, mint a KTE. Szentül hisznek abban, hogy a csapatuk többre hivatott, mint a kiesés elől menekülés, ugyanakkor a szezon legelején több fontos láncszemet vesztettek el a csapatukból. Nem elhanyagolható különbség, hogy míg a Demjén-Mocsi-Gergényi-Tajti-Ikoba sor távozott a zalaiaktól, addig Nagy Krisztián, Banó-Szabó Bence és Nikitscher Tamás sérülése után visszatérhet majd a KTE-be… egyszer. De látható, hogy mindkét csapat a tabella ülepét nézegeti, mindkettőnek fontos játékosok hiányát kell kezelnie és mindkettő viszonylag gyenge formát fut (bár a ZTE valamivel jobban teljesít az elmúlt öt fordulóban) és mindkettő kapott egy ötöst múlt héten. Azt hiszem, az ilyen meccseket nevezik hatpontosnak.  És bár jó lenne egy győzelemmel egyből hat pontot zsebre tenni, de most a három is komoly energiákat szabadíthat fel.

Statisztika

A Kecskemét 10 meccsen megszerzett 3 győzelme a tavalyi szezonban tökéletes mérleg lett volna újoncként, de az ezüstérem olyan magasra helyezte a lécet, amit egyelőre nem tud átugrani a csapat. Kapott gólok terén a csapat hatodik a bajnokságban (ami nem katasztrofális, csakhogy tavaly éppen a védelmünk volt a fő erőnk), a lőtt gólokat tekintve pedig csak kilencedik. Ebből nagyjából látszik is a probléma: a védelem nem hozza a tavalyi szintet és nem lövünk elég gólt. Szerencsére a meccset a Széktóiban játsszuk, hiszen eddig minden pontunkat Kecskeméten szereztük. Ellenünk szól viszont, hogy a KTE formája a leggyengébb az egész NB1-ben. A zalaiaké a leggyengébb védelem: a 25 gól kifejezetten ramaty mutató, de többségét Zalaegerszegen kapták. Ugyanakkor az elmúlt öt meccsen kaptak a 25-ből 16-ot, ami nem túl hízelgő Boér Gáborékra. Idegenben meccsenként 1 pontot szerez a csapat és óránként kap gólt, ezen a téren lehetne keresnivalónk, ha előkaparnánk a góllövő cipőket. Tavaly Kecskeméten mindkét alkalommal három gólt kapott a ZTE, a Széktói így nem a kedvenc helyszíne Boér csapatának.

Összeállítások

Nem tudom, hogy mi alapján lehetne jósolni a KTE kezdőjét, úgyhogy most inkább egyfajta wishful thinking következik. A kapuban ilyen helyzetben nem szabad változtatni, így Vargára számítok, előtte pedig egy Iyinbor-Belényesi-Szalai hármas. A két szélen Szűcs és Zeke játszhat Májer és Leoni múlt heti visszaesése miatt, míg középen Vágót benntarthatja a csapatban az, hogy Meszhi sem volt kifejezetten jó Újpesten. Horváth visszakerülhet és én Kissnek is örülnék, elől Tóth Barnára számítok. A Zalaegerszeg hozzánk hasonlóan egy ötösön van túl, nekik a Paks rúgott ennyit, így könnyen lehet, hogy Boér belenyúl a csapatba. A kapuban ennek ellenére Gyurján állhat és a védelem is adott volt az elmúlt meccseken. Szankovics és Szendrei helye biztosnak tűnik a középpályán, elől pedig Mance két oldalán Croizet és Mim játszhat.

Kulcsemberek

Bár borzasztó fontos lenne a védekezésünket is rendbe tenni, most már nyerni kell, ahhoz pedig gólokra van szükség. Ennek megfelelően Horváth Krisztofertől várok nagy javulást, aki ha végre elkapná újra a fonalat, az egész csapatot magával ránthatná, ugyanis a cselezőkészsége, a lendülete, a technikája megvan mindehhez. Ha sikerül jó döntéseket hoznia, akkor az önbizalma is visszatérhet. A Zalaegerszeg rozogának tűnő védelme javult egy keveset, amióta Gyurján Márton került a kapuba, de a Paks elleni ötös az ő statisztikáját is bokán rúgta valamelyest. Azonban ha az egerszegi védelem nem kapja össze magát, akkor még a gólszegényebb kecskeméti támadósorral szemben is komoly szerepe lehet Gyurjánnak, aki ha gyenge napot fog ki, bajba kerülhetnek a vendégek.

Horváth Krisztofer küszködős napokat élt meg, de a ZTE ellen kulcsszerepe lehet (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Amire érdemes figyelni

A két csapat hasonló cipőben jár és valószínűleg mindketten úgy gondolkodnak, hogy a másik ellen eljön a lehetőség végre a győzelemre. Azonban az automatizmusok, a felszabadultság, az önbizalom talán mindkettőből hiányzik és ha ezt nem találják meg, akkor ebből lehet egy nagyon rossz meccs. Aki azonban hamarabb rátalál egyfajta flowra, az nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a másikat.

Legutóbb könnyedén győztünk a Zeg ellen, de az akkor pályára lépők közül hatan biztosan nem jutnak szombaton szerephez (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Edzők

Nem élt még ilyen nehéz időszakot a KTE élén Szabó István, akinek több problémát is orvosolnia kell. Egyrészt gólhelyzeteket kell teremtenie a csapat számára, mert a minőség meg lenne a csapatban a gólszerzésre: több technikás futballista és néhány kifejezetten fizikális támadó is rendelkezésre áll. Másfelől meg kellene találnia a formulát a védekezéshez is. A párharcokban gyengébb játékosoknak támogatást kell nyújtani, de mindezt úgy, hogy közben maga a rendszer, a gerinc, ne roppanjon meg. Nem könnyű a feladat, de a Zalaegerszeg jelenlegi állapotában alkalmas ellenfél lehet arra, hogy a KTE visszataláljon a megfelelő útra, de csak akkor ha Szabó valódi javulást tud felrajzolni a pályára. Felreppentek olyan pletykák, ami szerint veszélyben is lehet és valóban fojtogató helyzet lenne, ha a ZTE ellen is pont nélkül maradnánk, de nem tudom elképzelni, hogy Szabó István elmozdítása jót tenne a csapatnak és a klubnak. Ennek ellenére eredménykényszerben van ő is és a csapat is.

Szabó István olyan gödörből kell, hogy kivezesse a csapatot, amilyenben korábban még nem volt (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Bár a tavalyi kupagyőzelem optikailag Boér Gáboré, ő már csak a döntőn ült a padon (amit persze meg kellett nyerni), ezért nehéz elképzelni, hogy ez a siker nagy biztonságot adhat neki, abban az esetben, ha a ZTE gyengélkedése tartós marad. Ugyanakkor némi javulás látható az eredményeikben, az elmúlt öt meccsben volt egy három meccses veretlenségi széria is, a csapat pedig nagyon fiatal, ami természetes módon jelent némi hullámzást. A KTE elleni meccs jó alkalom az ő számára is, hogy megnyugtassa a kedélyeket, de ellene szól, hogy a Kecskemét elleni egyetlen meccsét elvesztette, de Szabó István ellen is csak két veresége van: egy KTE-Budafok 1-0 és egy Tiszakécske-Békéscsaba 2-1.

Boér Gábor egyik reménysége: Antonio Mance gólerős játéka (fotó: ZTE FC Zalaegerszeg – Facebook)

 

Eddig így mozogtak a csapatok a tabellán

Látható, hogy a KTE eddig a szezon folyamán még nem állt a ZTE alatt a tabellán. Egy vereséggel ez is megtörténhet.

Tabella mozgás

Beautiful, easy data visualization and storytelling

 

13 hozzászólás “A korty már nem elég. Annál szomjasabbak vagyunk.” bejegyzéshez

  1. Nyerni fogunk.
    Szabó Pista elmozdítása a legnagyobb baklövés lenne.
    Tavaly el voltunk kényeztettve, gyakorlatilag nem volt hullámvölgy.
    Most van.
    De ki fogunk jönni belőle.
    Mindörökké KTE!!!!

  2. Ez egy nagyon jó és hatékony kezdő lenne,de szerintem Szabó Pista megint túl taktikázza majd,és nem működik. De ne legyen igazam,ha most sem nyerünk nagy lessz a baj.

    1. Egyetértek egy posztot kivéve.
      Alexet raknám Iyimbor helyett.
      A győzelem valóban az egyetlen út.

  3. Megvan a külön bejáratú véleményem, de a mindenkori vezetőedző elképzelését támogatom. Ugyanis nem tudom elképzelni, hogy Kecskemétnek, és önmagának rosszat akarna. Az ő bőrére megy a játék. Várom az összeállítást, és a stratégiát.
    Az összeállításról annyit, egy rossz passz után nem kellene az illetőt a kispadra száműzni. állandó kezdőre vágyom.
    A „baklövésben” van valami, csak tüneti kezelés lenne.

  4. Hát tavaly volt egy jó megbízható védelmünk a dobogoért mentünk,most van egy átalakitott védelmünk a kiesés ellen megyünk majdnem ugyan azok az emberek rendelkezésre állnak. Akkor miért nem lehet azokat játszatni akik már egyszer bizonyították. Mert tavaly egy biztos védelemből kiindulva operáltunk sikeresen. Ez nálam nagyon nagy hiba a mester részéről.

    1. Mindig azok kezdenek, akik az adott ellenfél ellen legnagyobb eséllyel fel tudják venni a versenyt. Felkészülünk az ellenfélből, a heti edzésadatok és mutatott teljesítmény alapján állítják össze az adott hétvége legjobb 11-ét.

      1. A sorozatos vereségek mutatták, az adatrögzítőben valami hibádzik. Ma is a korábban mellőzöttek lőtték a gólokat.

    2. ElAzon szoktam kiakadni, amikor mondják, hogy szerentnénk pontot-pontokat szerezni. Most már nem elég az 1 pont. Hazai pályán nem. Ennyi vereség után. Főként úgy, hogy idegenben képtelenek vagyunk a pontszerzésre.

  5. Az Újpest ellen itt elmondtuk kik nem fogják velük felvenni a gyorsaságban a versenyt és csodák csodája igazunk lett. Ilyen meccs után sem változtat akkor nagy bajban leszünk ez egy hat pontos meccs lessz.

  6. Végül három poszton tér el ettől a kezdő: Iyinbor helyett Szabó, Zeke helyett Leoni, Kiss helyett Meszhi.

    Szabó és Meszhi az elmúlt meccsek fényében valójában nem olyan nagy meglepetés, ahogy Leoni sem, de azért Zeke hiánya szembetűnő. Nem tudom, hogy a jövő heti sűrű programra készül Szabó vagy Márió nincs elég jó állapotban ahhoz, hogy kezdő legyen, de mivel Leo sem mindig meggyőző, felmerülnek kérdések

  7. A Szabó@Márió gólok kellő válaszok? Megtört a jég, Krisztofer passzából gól született. Csak így tovább gyerekek.

  8. Küzdős meccsen, megérdemelt három pontot szereztek a fiúk.
    Alex és Rió góljának külön örülök
    Csupa szív játékosok, megérdemelték.
    Zsótértól várnám az áttörést, sokat lendíthetne a csapaton.

  9. Uraim nagyon boldog vagyok itt van mikor Krisztofer két csel után passzol. Alex és Márió gólja külön nagy öröm nagy alázat van bennük a szurkolok és a klub iránt is megérdemlik.Zeke Márió nem tudom miért csere lehet a sűrű program miatt másra nem tudok gondolni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.