Szeptember legjobbjai

2023 kilencedik hónapja nem úgy fog bevonulni a KTE históriás könyvébe, mint a valaha volt legdicsőbb szeptember, ennek ellenére a szurkolók döntöttek, a Kecskeméti TE-vel közösen rendezett szavazásunkon megválasztották, hogy kik teljesítettek a legjobban az elmúlt hónapban. Négy meccset játszott a csapat, amiből csak a Soroksár elleni kupameccset sikerült megnyerni, sajnos a Debrecen, a Mezőkövesd és a Ferencváros ellen nem tudtunk pontot szerezni. A döntésetek alapján a hónap legjobbja az a játékos, aki hosszú idő után kecskeméti játékosként tudott bemutatkozni a magyar válogatottban és bár a gólok tekintetében nem voltunk elkényeztetve, a legszebb gól és gólpassz is ugyanannál a találatnál született. Szeptember csapatában egyet változtattatok augusztushoz képest.

Horváth Krisztofer a Kecskemét jelenlegi egyik legnagyobb értéke

A csapat szeptemberi gyengébb teljesítménye éppen amiatt volt szembetűnő, mert rejtve maradtak azok az emberek, akik olykor meg tudnak villanni. Horváth Krisztofer minden meccsen igyekezett az az ember lenni, aki a hátára veszi a csapatot. Jellemző a szeptemberünkre, hogy ez igazán csak a Soroksár ellen sikerült, de ennek ellenére ti is úgy láttátok, hogy a hónap legmeggyőzőbb teljesítménye az övé volt. Nézzük, hogy hogy alakultak a havi statisztikái (a bal felső sarokban tudjátok elindítani/megállítani a slideshowt vagy léptetni a diákat):

Untitled Story

Beautiful, easy data visualization and storytelling

A percszámokból kitűnik, hogy Krisztofer Szabó István egyik bizalmi embere, akire minden körülmények között számít, ami abból a tekintetből érthető is, hogy technikailag az egyik legképzettebb játékosunk. Bár az elmúlt négy meccs neki sem élete legjobb időszaka volt, az ellenfelek számára még így is ő a legveszélyesebb kecskeméti fegyver, amit Marco Rossi meghívója és a debütálást követően is kitartó bizalma. A bajnokságban eddig megszerzett 3 gólja és 3 gólpassza elég jól mutat, pláne, hogy tavaly a tavaszi szezonban 6 gólt és 1 gólpasszt jegyzett 15 meccsen, míg idén már 9 bajnokin jegyzett 6 kanadai pontot. Ráadásul nem csak Rossi bizalma él iránta, de a tiétek is: augusztusban második helyen végzett, most pedig megnyerte a szavazást. A második helyre Zsótér Donát, a harmadikra pedig Varga Bence futott be.

Megszokott kép Kecskeméten: Horváth Krisztofernél a labda (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Sajnos szeptemberben nem volt túlságosan mély a merítési lehetőség a gólok és gólpasszok terén, hiszen csak a Soroksár elleni kupameccsen esett kecskeméti gól. Pálinkás Gergő fejese és Horváth Krisztofer győztes gólja közül végül az utóbbit nyert, így Krisztofer ebben a kategóriában is győzni tudott. Emellett azonban a legszebb gólpassz is ehhez a gólhoz kapcsolódik. Szalai Gábor lépett be a támadásba, jól használta ki, hogy nem vált ki rá senki a védelemből és a védelem és középpálya között jól helyezkedő Horváthhoz passzolt, aki finom mozdulattal hagyta ott a védőjét és mielőtt a másik odaért volna, szépen, pontosan és élesen lőtte ki a hosszú alsó sarkot. A gól a következő videóban 1:09-től látható:

A legjobb csapat névsora egy helyen változott az egy hónappal ezelőttihez képest: a sajnálatos módon megsérült Nagy Krisztián helyére Zsótér Donát tudott bekerülni szeptember csapatába. A kapuban történt egy szomorú malőr, sajnos a szavazásban elfelejtettem kiírni a kérdést a kapusposztra, így a „legjobb játékos” kérdés eredményeiből tudtam következtetést levonni, aminek következtében Varga Bence nevével kezdődik a névsor. A védőhármas ezúttal is az Iyinbor-Belényesi-Szalai trió, jobb oldalon Májer, a balon pedig Leoni kapott helyet. A középpályán Vágó és Szuhodovszki szerepel, elől pedig Zsótér és Horváth támogatja Pálinkást.

Szeptemberben tehát a következő eredményekkel zárt a KTE:

❌ DVSC – KTE 2-0
✅ Soroksár – KTE 1-2
❌ KTE – Mezőkövesd 0-2
❌ FTC- KTE 1-0

Mindezt pedig így értékeltétek (augusztushoz képest nagy zuhanást láthatunk, akkor 8,67 volt az átlag, most majdnem a fele):

Szeptember legjobbja (értékelés)

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Szeptermber legjobbjai

Beautiful, easy data visualization and storytelling

(a nyitókép Horváth Krisztoferről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)

11 hozzászólás “Szeptember legjobbjai” bejegyzéshez

  1. Na itt a baj ha ez az álom csapat akkor valami nem stimmel nagyon mert robogunk a tabella alja felé. A hónap legjobbjait meg hát gondoljuk át mégegyszer, már csak az eredmények alapján is. Horváth Krisztofernek annak kéne örülni hogy egyátalán kezdő nem a legjobb.

    1. Horváth 9 meccsen 6 kanadai pontot megszerzett. Gólínségben vagyunk amúgy is. Ő a legvállakozóbb szellemű játékosunk, sokszor hátra is kell lépnie irányítónak. Úgy gondolom, hogy neki helye van a csapatban. Banó-Szabóval pedig a párosa igazi extra lehetne. Kit tennél be Krisztofer helyére? Akik a padon vannak, nem gondolom, hogy jobban előrelendítenék a csapatot. Egy irányító hiányzik, aki kiszolgálja Krisztofert. Ezt a posztot az átigazolasi szezonban egy kicsit benéztük.

  2. Kiss Bencét jobb oldalra a Zsótér meg balra, nagy probléma ha az a kiemelkedő játékos aki próbálkozik. Az mindegy hogy nagyon gyenge hatékonysággal sőt a csapat kárára,mert kíván ő szolgálva csak 10 cselből 9 nem sikerül és a kontrákból nem egy gólt kaptunk lásd Mezőkövesd. De ne legyen igazam Újpesten sem nekünk áll a meccs, ezen okokból.

    1. Az a baj, hogy a többiek nem tudnak annyiszor helyzetbe kerülni és helyzetet kialakítani, mint Krisztofer. Próbálkozásból lesz a gól. Paks meccsen is Krisztofer jelentős szerepet töltött be a szerzett gól előtt. Kiss Bencének és Zsóternak együtt összesen van 1 azaz EGY gólpassza (az is Krisztofernek). Mezőnyben jól elcselezgetnek, elpasszolgatnak, de egyelőre kaputa teljesen veszélytelenek. Nem sok kockázatot vállalnak, Krisztofernél sokkal kevesbe vállalkozószelleműek. Ergo kevesebbet is hibáznak. Banó-Szabó és Nikitscher kiesésével gyengültünk, a cserék pedig nem kepviselnek ilyen minőséget. Én Meskhit szívesen megnézném Vágó helyett. Az a baj Vágóval, hogy bár a játék lassításában és a védekezésben remek, de a támadó harmadban kevésbé. Sokszor rá jönnek ki a helyzetek, amiket rendszeresen kihagy, vagy inkább el sem vállalja (jogosan), mert tisztában van a gyengesegeivel. Meskhi támadójátékban sokkal jobb minőséget képvisel, és szerintem védekezésben is hozza a szintet. Egyik kedvenc játékosom.
      Újpest elleni meccset engedd el, én minden ott megszerzett pontot bónuszként fogok föl. Hagyományosan el szoktak minket idegenben páholni (9 meccsből 8 vereség), többször is kaptunk ott már 6 gólt. Akkor lesznek bajok, ha itthon a Zalaegerszeget sem fogjuk megverni…

  3. Zalaegerszeg ügyben teljesen igazad van egyet értünk,de Horváth Krisztofer ügyben látom soha nem fogunk. Ha bárki más ennyi rossz megoldást választana mint ő már a keretben sem lenne gyanítom. Meskhi játékát én is szeretem Vágó Diósgyőrben is gyengén játszott a 11-es is az ő hibája volt Zeke itta meg a levét. Zsótér mennyi játékpercet kapott meg a Kiss Bence is a Horváth Krisztoferhez képest. Nagyon kevés gólt rugtunk és ebben Horváth Krisztofer vastagon benne van. Azt sem engedném meg hogy Bano Szabonak megfogja a csakáját

  4. A szavazás egy elég szubjektív műfaj, ez most is látszik, bár azért azt is hozzá kell tenni, hogy a szeptemberünk elég ramaty volt, így nehéz olyan játékost kiemelni, aki a teljes hónap tekintetében jó teljesítményt nyújtott. Krisztofer teljesítményét szerintem árnyalja, hogy az októberben lejátszott meccseken sem találta meg magát igazán és bár valóban a legtöbb kanadai pontot hozza eddig a bajnokságban, azért ezeknek a többségét az első négy fordulóban hozta össze. Azóta ahogyan a csapatnak, úgy neki is visszaesett a teljesítménye. Abban szerintem egyetérthetünk, hogy egy jó formában levő Horváth nagy erőssége a csapatnak. Szerintem ő pont az a típus, akire a csapatjáték minősége nagyon kihat, egyedül nem feltétlen tudja elrángatni a csapatot a hátán. Legalábbis eddig ez volt róla a benyomásom.

  5. A többség véleményét tiszteletben tartom, gratulálok Krisztofernek. Akit nagy küzdőnek, komoly rúgótechnikával megáldott játékosnak tartok. Az a válogatott meccsen is kiderült, a egy-egyezés nem az erőssége. Őt ki kell szolgálni, mert képes a lasztit kapuba juttatni. Talán, ha bal szárnyról Zeke tenné meg, és Szuhó több lehetőséget kapna a irányításra. Persze ehhez meg kellene értenie, nem neki kell megoldani az „világválságot”, feladata a feléje szálló lasztit gólba juttatnia. Úgy mint az előző idényben. Ezzel ismét ő lehetne, a szurkolók szemében a KTE vezéregyénisége. Közelebb jutnánk a megoldáshoz, ha sikerülne megtudni, miért passzolták ismét tovább az olaszok, és a hollandok/?/ Kecskemétre pallérozódni. Miben látták a hibát, amiben fejlődnie kellene?

  6. Semmi mást nem kéne vele tenni egyszer csere asztán talán csapat emberré válna talán.Mert az az érzésem úgy játszik mint aki bármit megtehet úgy sincs következménye. Az adotságai messze jobbak az átlagnál de szerintem okos kérdést tettél fel miért nem kellett az olaszoknak meg a hollandoknak. Ezt én sokszor mondtam már Zeke passzolt neki sprintelt és nem kaplya vissza tőle de az a baj csak akkor passzol az esetek nagy töbségében mikor már majdnem lasztit veszít. Nagy érték lenne ha a csapat lenne nála az első.

  7. Lépjünk tovább, koncentráljunk az újpesti derbire. A mixen én Krisztofer góljára szavazok. No, meg Szabó István vármegyei Príma Primisszima díjára jelölését sem szabad figyelmen kívül hagyni.. Ez a lila-fehér közösség egy polgi jelöltet korábban már trónra segített, meglehet most is. Lehet szavazni.

  8. Remélem nyersz a mixen,mesterünk szerintem behuzza a dijjat egy szavazata biztos lessz illetve kettő.

  9. Bízom benne. Ha nem, akkor sincs semmi probléma, a két válogatott meccsen jól megtömtem a zsebemet. A ködös játékban vereségre játszom. Már nagyon várom.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.