Tavaly alapember volt, idén némileg kiszorult, most mégis bizonyított a meccs legjobbja

Nem is rossz a pontszerzés a bajnoki második ellen. A Kecskemét – Paks meccs után mindkét csapat ezt érezhette, hiszen a KTE a jelenlegi, a Paks pedig a tavalyi második helyezettel játszott. A meccs legjobb kecskeméti játékosa a tavalyi szezon után, amikor biztos pont volt a csapatban, idén a a helyéért kell küzdenie. A második helyen pedig holtverseny alakult ki egy kezdőcsapatba vágyó megbízható kiegészítő ember és egy posztháborút vívó támadó között.

Szabó Alexnek jól megy a Paks ellen: legutóbb gólt szerzett, ezúttal a meccs legjobbja lett

Az újabb győzelmünkre még várni kell, de annak legalább a pontszerzés mellett is örülhetünk, hogy olyan játékosok léptek elő és teljesítettek igazán jól, akik a keret mélységét adják.

A szavazás eredménye:

A Paks elleni meccsen azt a Szabó Alexet látták legjobbnak, aki szezon eleje óta igyekszik visszaszerezni a helyét Iyinbor Patricktól és Szűcs Kornéltól, ezen a meccsen pedig üzenetet küldött Szabó Istvánnak, hiszen nem csak védekezésben teljesített átlag felett, de a támadásokba is jól lépett be. A második helyen holtverseny alakult ki a mindig nagy elánnal pályára lépő és ezt a mentalitást ezúttal kezdőként is megmutató Mihajlo Meszhi és a Tóth Barnával a csapatba kerülésért különháborút vívó, ezúttal egyenlítő gólt szerző Pálinkás Gergő. 

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos a Paks ellen:

  1. Pálinkás Gergő – 7-es osztályzat
  2. Belényesi Csaba – 6-os osztályzat
  3. Tóth Barna – 6-os osztályzat

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolók listája igencsak besűrűsödött, hiszen az első hat játékos három ponton belül található. A most jól teljesítők közül Szabó Alex a lista második felében található, Meszhi is most érkezett meg a tabellára, míg Pálinkás Gergő a második helyig lépett fel. A Lila Ködnél Pálinkás meglepetésre csak most került fel a listára (ezen én is megdöbbentem), Belényesi közelebb araszolt az éllovasokhoz, Tóth Barna pedig a középmezőnyben helyezkedik. Összetettben Meszhi, Szabó Alex és Tóth Barna is a lista második felében láthatóak, Belényesi a közvetlen élbolyt üldözi, ahogy Pálinkás Gergő is. A listát továbbra is Szuhodovszki vezeti Horváth és Zsótér előtt, de nagyon kis különbségek vannak a játékosok között.

(a nyitókép Szabó Alexről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)

9 hozzászólás “Tavaly alapember volt, idén némileg kiszorult, most mégis bizonyított a meccs legjobbja” bejegyzéshez

  1. Gratuláció Alexnek, megérdemelt első hely. Érik a Pálinkás-Tóth ékpár? Nagy összegben nem fogadnék rá, a szakmai team válogatott stratégiában gondolkodik.

    1. Szerintem a középpályáról nem vesznek ki egy embert azért, hogy Barna és Gergő egyszerre lehessen a pályán, de láttunk már meglepetéseket 🙂

      1. Miért a középpályára öt játékos nem elég, kell egy zavaró is?
        „Akár nyerhettünk volna a Loki ellen”
        „stabilak voltunk a Fradi ellen”
        „okosan fogott meg bennünket a Kövesd”
        Könnyedén ugrott át rajtunk a Diósgyőr”
        „Akárhogy is, pontot egyik meccsen sem szereztünk.”
        A Paks ellen viszont egy, pontot érő találatot, a Pálinkás-Tóth ékpár beügyeskedett. Mindezek ellenére én is úgy gondolom, fejtegetésem csak a szünidei időtöltésre való. Jól van ez így, csak megfelelően szerepeljünk. Az értékmérő évet nem kellene elcsúfítani.

        1. Nekem elég az öt ember, ha jól töltjük meg tartalommal 🙂

  2. Nekem is, mert góllövés a mindenem. Viszont maradjunk a realitás talaján. Mesterünk is említette, a magyar válogatott stratégiáját követi. Ebben a szellemben, az összeállítás lehet ilyen: Varga-Ilyinbor, Belényesi, Szalai-Szűcs, Vágó, Meszhi, Leoni,- Zsótér, Horváth – Szendrei. Így minden válogatott kerettag kezdőként szerepel. Gondolom, ez elvárás is. Várom már a következő derbit. Hajrá KTE.

  3. Ha ez az összeállítás lenne akkor nagy összegben mernék fogadni az Újpesti több gólos győzelemre. Na és válogatott behìvokrol is meg van a véleményem egy Fiola aki saját elmondása szerint sincs százszázalékos állapotban,vagy a Nagy Zsolt aki a Hornyák elmondása szerint egy félidőt sem bír. De ott van Horváth Krisztofer aki válogatott,de Banó Szabonak esélye sem volt bekerülni. Ezek alapján ne a kopasz talján mondja már meg ki kezdjen a KTE-ben

  4. Pedig nagyon úgy tűnik, neki is van némi köze hozzá.
    Krisztofer előnyt élvez.
    Szalai jó felépítésű, kiválóan védekezik, nem ijed meg saját árnyékától, védekező játékos létére gólokat szerez, mégis csak a vízhordó szerep jutott neki.
    Szuhodovszki a behívásnak eleget tett, illedelmesen bemutatkozott, aztán uzsgyi haza. Neki a válogatottságból ennyi jutott.
    Bence mellőzését én sem értem. A Honvéd akadémiáján nevelkedett, lehúzott ott elég sok évet, sérüléséig biztos NB1-es játékosnak számított, „passzkirály”, szerelni képes, bal lábas, az ezüstös csapat legmeghatározóbb motorja volt. Lehet, hogy Szoboszlait kellene kiszorítania, ami jelenleg elképzelhetetlen? Bár, ha kapna hasonló menedzselést…
    Ez a probléma a hűséges hazai fövenyen pallérozódó tehetségekkel, hagyják veszni őket. Az idő telik, a lehetőségek elúsznak.

  5. Igazad van mint mindig,mikor Orbán megsérült nem fiatal középsővédőt hozott hanem Fiolát edzőmeccsen vicc. De nyitva van a válogatott kapuja igen akiknek bérelt helye van azoknak röhely.

  6. Az túlzás, hogy mindig. Csak értelmes környezetben szívesen elmondom véleményem.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.