Vesztes meccsen vagyunk túl, mégis egy védő lett a legjobb

Régen volt már ilyen, de sajnos az MTK elleni meccsről el kell mondanunk: nem volt túl sok jó teljesítmény a csapatban. Ez önmagában még nem dráma, minden csapat életében előfordulnak rossz mérkőzések, ráadásul ez azt is jelentette, hogy az a kevés jó produkció, ami a pályára került, jó eséllyel indult a meccs legjobbja címért. A szurkolók és a Lila Köd véleménye pedig csak minimálisan tért el egymástól.

A vereség ellenére a KTE védelme nem működött rosszul az MTK ellen. Ehhez persze kellett az is, hogy az MTK támadójátéka is meglehetősen halovány volt, de ettől a tény tény marad: a Belényesi Csaba vezette védelem az esetek többségében stabilan állt a lábán. Csabi ráadásul különösebb ingadozás nélkül kezdte el a szezont, kiegyensúlyozottan magas színvonalon játszva. Mondhatnánk úgy is: ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Már többször leírtam, de a jó teljesítményét látva vissza-visszatér a kérdés: hogy lehetséges, hogy egy ilyen ütemérzékkel rendelkező védő ennyi ideig nem kellett senkinek az NB1-ben? Ez persze valahol a mi szerencsénk is, így nem is panaszkodok miatta.

A védelemben azonban nem csupán Belényesi vagy a bajnokságot három meccsen két góllal kezdő Szalai Gabi mutat magas színvonalat, hanem Iyinbor Patrick is. Egyre gyakrabban hallani a nézőtéren különböző szurkolók szájából, hogy mennyire jó igazolás volt, és nem véletlenül akadt meg rajta a drukkerek szeme. A földön is csak elvétve veszít párharcot, a Szabó István által is dicsért fejjátéka pedig valóban kiemelkedő. Pedig nincs könnyű dolga, mert a tavalyi évet végigjátszó Szabó Alex és a rendkívül ígéretesen kezdő Szűcs Kornél a két riválisa a posztra, ennek ellenére Iyinbor minden szezonbéli tétmeccsünkön játszott, háromszor kezdőként és kétszer csereként.

Ha fejpárbajra kerül a sor, Iyinbor Patrickot nem könnyű legyőzni (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Meg kell mondanunk, sokan fáztak Zsótér Donát érkezésétől. Vannak, akik még most is meglehetősen szkeptikusak a leigazolásával kapcsolatban, ami persze érthető. Én is felvontam a szemöldököm, amikor szembesültem a hírrel, hiszen ez a transzfer nagyon elüt a KTE-re korábban jellemző igazolásoktól. Nem egy fiatal, csiszolatlan, ám tehetséges játékos, aki most kóstolhat bele az NB1-be, na. Zsótér érkezése azonban egy kényszerhelyzetre adott válasz. Hogy jó vagy rossz válasz, az idővel ki fog derülni, mindenesetre az MTK ellen úgy tűnt, hogy a korábban nehéz eset hírében álló Donát szeretné megragadni ezt a lehetőséget. Motiváltan, kreatívan és lendületesen szállt be a meccsbe, ha pedig ezt meg tudja tartani, akkor nagyot nyerhet vele a csapat, mert jelenleg igencsak érezzük Banó-Szabó Bence hiányát.

Zsotér Donát súlypont-áthelyezése bal külsővel: egyike azoknak az apró mozzanatoknak, amik jelzik az új igazolás technikai képzettségét (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A szavazás eredménye:

A szavazást tehát elég magabiztosan nyerte Belényesi Csaba, a második helyre Iyinbor Patrick, a harmadikra pedig Zsótér Donát futott be. Valós esélye a dobogóra még Szuhodovszki Somának volt.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos az MTK ellen:

  1. Iyinbor Patrick – 7-es osztályzat
  2. Belényesi Csaba – 7-es osztályzat
  3. Zsótér Donát – 6-os osztályzat

 

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

Három lejátszott bajnoki (és két nemzetközi) meccs után a szurkolók listáját továbbra is Szuhodovszki Soma vezeti, de felzárkózott mögé Belényesi Csaba is. A Lila Köd tabellája még szorosabb: Szuhot egyetlen pont lemaradással követi Szalai és Iyinbor. Az összetett listát a fentiek alapján értelemszerűen Soma vezeti, mögött Belényesi és a Szalai-Iyinbor páros érkezik.

(a nyitókép Belényesi Csabáról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)

3 hozzászólás “Vesztes meccsen vagyunk túl, mégis egy védő lett a legjobb” bejegyzéshez

  1. A mai kacsa? Bartereztünk??? Válasz szombaton.

  2. Csak egy hang a lelátóról, ne éljük bele mélyebben magunkat.Hiszen nagy eséllyel kacsa, ami az agytekervényeinket megmozgatja. Folytatva: nem kell megijedni, a Pusást simán legyőzzük – ahogy a hang harsogta.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.