Szeptember legjobbjai

Lezárult a szeptember hónap legjobbjait kereső szavazásunk, melyet a Kecskeméti TE-vel közösen rendeztünk. Nem volt hosszú hónap, mert erre az időszakra esett a válogatott szünet is, így ezúttal kevesebb mérkőzés alapján kellett megtalálni a legjobban teljesítő KTE-játékosokat. Mindezt ellensúlyozza, hogy az a mindössze három mérkőzés, amelyet az ősz első hónapjában játszott a csapatunk, lefutott vereség nélkül. A legszebb gól és gólpassz esetén viszonylag nagy egyetértés alakult ki a szurkolók között, a legjobb csapat pedig nem sokat változott az egy hónappal korábbihoz képest. A legjobb játékos pedig a kecskeméti tábor egyik legnagyobb kedvence lett.

Nagy Krisztián nem érdemtelenül a szurkolók egyik lieblingje. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel segíti csapatát hétről hétre (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

A legjobb játékosnak Nagy Krisztiánt láttátok szeptember hónapban (amiben lehet, hogy a már éppen októberre csúszott Ferencváros elleni meccsnek is volt némi szerepe). A három szeptemberi meccsen Krisz a következő statisztikával jelentkezett:


2-szer a kezdőcsapatban kapott helyet (a Paks és a Honvéd elleni bajnokikon)
1-szer csereként lépett pályára (a Tiszakécske elleni kupameccsen)
2 győzelem
1 döntetlen
223 lejátszott perc 
(a 278-ból)
5,5 Lila Köd átlag (tehát átlag feletti pontszámot kapott tőlünk is, ráadásul mivel én személy szerint a Tiszakécske elleni kupameccset én nem láttam, ott nem is osztályoztam Kriszt sem, így a vlós értékelés ennél valószínűleg magasabb lenne valamivel)


A 27 éves középpályás az idei szezonban olyan rugalmasságot mutatott, amit korábban nem gondoltunk volna róla. Az NB2-ben a középpálya egyik legfontosabb kreatív játékosa volt, az NB1-ben azonban Szabó István jobbára szárnyvédőként használja. Eleinte meglepő volt az a teljesítmény, amit ezen a poszton nyújtott, de mára már mindenki hozzászokott, hogy Krisz abszolút biztos pont a védelem jobb szélén, aki a támadásokat is előszeretettel támogatja. Amikor a középpályán kap lehetőséget, akkor pedig értelmet kap a „kecskeméti Modric” becenév is: bár eredetileg a horváthoz hasonló fizimiskája miatt ragadt rá a név, de Krisztián is egy olyan játékos, aki karmesterként képes diktálni a játék ütemét. Jól bánik a labdával, higgadt, nyomás alatt sem jön zavarba, ugyanúgy képes kicsiben és nagyban is gondolkodni (a hosszú labdái is veszélyesek). Idei szerepkörében pedig az is kiderült, hogy a védekezése is eléri a kívánt színvonalat és bár a Honvéd ellen kiderült, hogy az olyan gyalogkakukkok ellen, mint Tamás Krisztián sebességben nem tudja felvenni a versenyt, mégsem érezhető egy kicsit sem lyukasnak a jobb oldalunk vele. Kellemetlen ellenfél védekezéskor, keményen, de többnyire szabályosan lép fel a támadókkal szemben, amikor pedig labdához jut, magas százalékban választja a jó megoldásokat. Az biztos, hogy az őszi szezonban megtalálta a helyét Szabó István, az viszont érdekes lehet, hogy tavaszra vissza szeretné-e tenni eredeti helyére, a középpályára. A labdás készségei mindenképpen erre predesztinálnák, de egyelőre a stabilitása miatt a szárnyvédő poszt az övé. A szavazáson a középpálya futógépét, Banó-Szabó Bencét és az egyaránt remekelő Belényesi Csaba-Varga Bence párost előzte meg.

Egy jellemző kép Nagy Krisztiánról: belemászik a támadó aurájába (fotó: Budapest Honvéd – Facebook)

 

A gólok közül a legszebbnek az országos sportsajtóban is többször megénekelt Paks elleni találatot választottátok, amikor Szabó Levente olyan csellel hozta magát helyzetbe, amelyet a világ akármelyik bajnokságában hetekig ismételnének. Az egész jelenetsor minden pillanatából süt a magabiztosság: ahogyan Levi megtámadja a védőt, ahogyan egy kisodródott és nehéz pozícióban meghúzza a cselt (és milyen cselt!), ahogyan a csel után végig a kaput nézi, fel sem merül benne, hogy ne lövéssel fejezze be az akciót. Minden elemében gyönyörű gól volt, ami sokat elárul a szerzőjéről is.

 

A legszebb gólpassznak ugyanerről a meccsről, Szuhodovszki Soma kiugratását tartottátok, amellyel Banó-Szabót hozta helyzetbe. Bár a gól után jött némi videózás, a gólt megadták, így Banó-Szabó már a kispadon örülhetett neki. Szuho mindössze egyet igazít a Tóth Barna által kikapart labdán, aztán pedig remek ütemben és remek erővel lövi meg a csapattárs felé, akinek gyakorlatilag csak be kellett gyalogolnia a kapuig a labdával (meg elfektetni a kapust). Az ilyen labdák és ilyen térlátás abszolút benne van Szuhodovszki játékában, ez a gól pedig jó esszenciája ezeknek a képességeinek.

 

Ezen a három mérkőzésen a csapat kétszer két csatárral futott ki a pályára (a Paks ellen Tóth Barna volt Djuranovics párja, a Tiszakécske ellen pedig Szabó Levente), egyszer pedig egy csatárral (a Honvéd ellen Tóth Barna volt a centerünk). Ennek megfelelően mi a két csatáros felállásban állítottuk össze a csapatot a szavazatok alapján. Az előző hónap eredményéhez képest nem látunk változást, két csatáros rendszerben ugyanazokat láttátok legmeggyőzőbbnek, mint augusztusban, maximum a százalékok változtak valamennyit. Természetesen ez a névsor a valóságban nagyon nehezen elképzelhető egy meccsen, ahogy legutóbb is megemlítettem, nem életszerű, hogy a középpálya védekező stílusú játékos nélkül álljon fel (ez a játékos alapesetben Vágó Levente), de a kecskeméti szurkoló támadófutballon nevelkedett, így a támadóbb játékosokat favorizálja egy ilyen szavazásnál, amivel nincs is semmi gond, az igazán látványos támadó megoldásokat valóban a Szuhodovszki Soma – Katona Bálint – Banó-Szabó Bence hármastól szoktuk látni.

 

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő:

Ki volt szeptember hónap legjobb játékosa?

  1. Nagy Krisztián – 22,8%
  2. Banó-Szabó Bence – 14,9%
  3. Belényesi Csaba és Varga Bence – 9,9%
  4. Szabó Levente – 8,9%
  5. Katona Bálint – 6,9%
  6. Szuhodovszki Soma – 5,9%
  7. Tóth Barna – 5%
  8. Szabó Alex és Szalai Gábor – 4%
  9. Vágó Levente – 3%
  10. Mihajlo Rjaskó – 2%
  11. Gréczi Márton, Katona Máté és Zeke Márió – 1%

Ki volt szeptemberben a legjobb kapusunk?

  1. Varga Bence – 98%
  2. Varga Ádám – 2%

Ki volt szeptemberben a legjobb jobb oldali szárnyvédőnk?

  1. Nagy Krisztián – 88,1%
  2. Katona Máté – 7,9%
  3. Buna Gábor és Sági Milán – 2%

Ki volt szeptemberben a legjobb középső védőnk?

  1. Belényesi Csaba – 44,6%
  2. Szalai Gábor – 32,7%
  3. Szabó Alex – 18,8%
  4. Mihajlo Rjasko – 4%

Ki volt szeptemberben a legjobb bal oldali szárnyvédőnk?

  1. Zeke Márió – 85,1%
  2. Grünvald Attila – 14,9%

Ki volt szeptemberben a legjobb középpályásunk?

  1. Banó-Szabó Bence – 43,6%
  2. Katona Bálint és Szuhodovszki Soma – 15,8%
  3. Vágó Levente – 12,9%
  4. Nagy Krisztián – 11,9%

Ki volt szeptemberben a legjobb támadónk?

  1. Tóth Barna – 57,4%
  2. Szabó Levente – 37,6%
  3. Gréczi Márton – 3%
  4. Uros Djuranovics – 2%

Melyik volt szeptember hónap legszebb KTE gólja?

  1. Szabó Levente pimasz csel utáni gólja a Paks ellen – 58,4%
  2. Katona Bálint kispályás cselsorozatutáni gólja a Paks ellen – 23,8%
  3. Danilo Pejovics szabadrúgás bombája a Tiszakécske ellen – 7,9%
  4. Banó-Szabó Bence visszavideózott gólja a Paks ellen – 5,9%
  5. Tóth Barna közeli fejese a Tiszakécske ellen és Tóth Barna bepofozott labdája a Tiszakécske ellen – 2%

Melyik volt szeptember hónap legszebb KTE gólpassza?

  1. Szuhodovszki Soma kiugratása Banó-Szabó felé a Paks ellen – 64,4%
  2. Banó-Szabó Bence passza Katona Bálint gólja előtt a Paks ellen – 26,7%
  3. Grünvald Attila beadása Tóth Barna fejére a Tiszakécske ellen – 8,9%

Egy gondolat “Szeptember legjobbjai” bejegyzéshez

  1. Szabó Levente klasszis gólját emelném ki. Vele kapcsolatosan van egy olyan érzésem, ragyogóak a mutatói, nem illik a csapatképbe. Reménykedem, hogy a következő kanyarban meglátásom változik.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.