Szeptember legjobbjai

Nem állíthatjuk, hogy nagyon eredményes hónapon lennénk túl. Szeptemberben a KTE gödörbe került, ugyanakkor (ha nem is tömegesen) akadtak olyan teljesítmények, amelyek hosszabb-rövidebb időre fényleni tudtak. A szurkolók szavaztak a hónap legjobbjaira, mi pedig eredményt hirdetünk.

Lukács Dániel a szezon eleji formahanyatlását maga mögött hagyta, szeptemberben gólokat és gólpasszokat hozott. 

A korábbi két NB1-es idényünk szeptembereiben Nagy Krisztián, majd egy évvel később Horváth Krisztofer lettek a hónap legjobbjai. Ezúttal szeptember legjobbja Lukács Dániel lett, ami talán nem lep meg senkit. Luki Nikitscher Tomit és Katona Levit előzve lett győztes és visszatérése óta talán most kezd igazán közelíteni a korábbi kecskeméti formáját (még messze nincs ott, de elindult az úton). Diósgyőrből való visszatérését követően ugyan az első meccsén rögtön duplázott, de utána a tavasza meglehetősen hullámzó volt, idén augusztusban pedig kifejezetten gödörben volt, így ráfért már a szeptemberi góltermése. Nézzük milyen statisztikákat hozott szeptemberben:

Luki szeptemberben három góllal jelentkezett, kettőt a Kozármislenynek és egyet a ZTE-nek lőtt, emellett pedig felpakolt a táblára két gólpasszt is (az Újpest és a Misleny ellen), ami négy meccsen azért nem rossz teljesítmény. Pláne úgy nem, ha azt is észrevesszük, hogy Dani egyik meccset sem játszotta végig: a Szpari elleni 80 perce a csúcs, előtte az Újpest, a Misleny és a ZTE ellen nagyjából egy órákat töltött a pályán, azaz összesen 275 percet, így elmondhatjuk, hogy szeptemberben 55 percenként vette ki a részét egy gólból. Sajnos ezek a meccsek a kupameccset leszámítva ennek ellenére sem sikerültek kiemelkedően jól, de az látható, hogy Luki jellemzően a csapatátlag felett futballozott a hónapban.

Lukács Dániel szeptemberben vezéregyénisége tudott lenni a KTE-nek (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Gólok és gólpasszok terén küzd a csapat saját magával, szeptembert viszont megmentette a Misleny elleni kupameccs, amely azért biztosított merítési lehetőséget a szavazáshoz. A legszebb gól ennek ellenére nem itt született, hanem az Újpest elleni meccsen, ahol Luki szögletére Katona Levi érkezett és kifejezetten imponáló módon nyerte meg a párharcát Besével szemben. Fizikailag igen szép teljesítmény volt és bár a fejes nem ment igazán sarokra, jó helyről tudott fejelni Levi, amivel meg is nyerte a hónap gólját.

Katona Levente gólja a Kecskeméti TE – Újpest FC mérkőzésen

Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A hónap gólpassza a kupameccsen született, Nagy Krisztián beadását választottátok meg győztesnek. Krisz a születésnapos Vágót ajándékozta meg egy tökéletes íveléssel, aki a meccs után kifejezetten dicsérte is a kecskeméti tízes beadásait. Erre a példányra nem is lehetett panasz, a következő videón 0:50-től láthatjátok:

HR-Rent Kozármisleny – Kecskeméti TE | 0-4 (0-3) | Magyar Kupa | 3. forduló | MLSZTV

2024.09.15. Magyar Kupa, 3. forduló HR-Rent Kozármisleny – Kecskeméti TE | 0-4 (0-3) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A hónap csapatát is megválasztottátok. A kapus posztra nem volt lehetőségetek szavazni, mert szeptemberben csak Varga Bence kapott lehetőséget ezen a poszton, de a többi pozícióban nyitott volt a szavazás. Benyó így 13. alkalommal került a hónap csapatába, az előtte levő védelem pedig a szezon elején megszokottal egyezik meg: Szabó (11x), Belényesi (15x), Katona Levente (5x). A két szárnyvédő ezúttal Nagy Krisztián (8x) és Zeke Márió (12x) lettek, a középpálya három szabad helyére pedig Nikitscher Tamás (2x), Vágó Levente (13x) és Bocskay Bertalan (1x) futottak be. A támadók közül Lukács Danit (3x) és Katona Bálintot (6x) láttátok legjobbaknak.

Szeptemberben tehát a következő eredményekkel zárt a KTE:

❎ Újpest FC (otthon) 1-3
✅ HR Rent Kozármisleny (idegenben) 4-0
❎ Zalaegerszegi TE (idegenben) 1-2
❎ Nyíregyháza Spartacus (otthon) 0-2
Mindezt pedig így értékeltétek (augusztushoz képest visszaesést láthatunk, akkor 5,7 volt az átlag, most besüllyedt 4 alá):

Lukács Dani első alkalommal lett a hónap legjobbja, ezzel csatlakozott Belényesi Csabához, Helmich Pálhoz, Katona Bálinthoz és az előző havi győztes Nikitscher Tomihoz. Eddig a következő játékosok tudtak a hónap legjobbjai lenni:

A hónap csapatába eddig Belényesi Csaba került be legtöbbször, őt követi Varga Bence, Vágó Levente és Zeke Márió:

Katona Levi először tudott góllal győzni a havi versenyben, Nagy Krisztiánnak viszont már a második olyan asszisztja volt, amellyel nyerni tudott:

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő linken tekinthető meg (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Szeptember legjobbjai

 

 

6 hozzászólás “Szeptember legjobbjai” bejegyzéshez

  1. Nikicher ugye csak vicc vakon van mindenki. Könyörgöm mondjon valaki egy meccset amin jól játszott. És ne az eto meccset mondja valaki mert azon sem játszott jól.

  2. Vicc vagy nem, Tamás ma ismét kezdő a magyar válogatottban. Hamarosan legmagasabb szintű meccsen győződhetünk meg, milyen játékos is valójában.

  3. Sokkal jobb volt tavaly maradjunk ennyibe. De tovább megyek vicc az egész ember hibát hibára halmoz.

  4. Holland egyenlítő golnál kérdezze meg tőle valaki hol is járt?

  5. Ez az egyik verzió. A másik: Én speciel kérdés nélkül is szívesebben emlékezem arra, hogy gólunknál tőle indult a támadás.

  6. Én úgy láttam Szoboszlai passzolt neki ,de mindegy is,ekkora alázat lenne benne kte meccseken mindannyian sokkal jobban járnánk.

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet