NB1-es erősorrend 2024-2025 #3

Újra itt van az erősorrendünk, magabiztosságunk fénye egy cseppet sem csorbult, így nem vagyunk restek ezúttal is jósolni. A legutóbbi alkalomhoz képest átalakult az általunk várt dobogó és a kiesők személyében is másképp gondolkodunk egy cseppet, mint korábban.

A KTE egyelőre inkább küzd, mint csillog, ennek ellenére sem érezzük a csapatot veszélyeztetve a kieséstől (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Korábbi jóslatainkat itt találjátok:

bajnokság előtt
3. forduló után

Nagyon messze még a bajnokság vége, ráadásul a jelenlegi tabellából sem kell messzemenő következtetéseket levonni. A csapatok keretei még csak most nyerték el nagyjából végleges formájukat, mindenki igyekezett az utolsó pillanatban is erősíteni. Tippjeinkben akadtak változások, de mik is ezek a tippek? Az alábbiakban elmondom (zárójelben a blog szerzői tippjeinek átlaga; majd a helyezésben bekövetkezett változás a legutóbbi erősorrendhez képest; a valós tabellán elfoglalt helyezés; végül az elmúlt három fordulóban nyújtott teljesítménye az adott klubnak):

1. Ferencváros ( 1.00; – ; 1.; Gy-Gy-Gy )

Bár Pascal Jansen Fradija egyelőre nem szolgálta ki teljes mértékben a szurkolóit, a bajnokságban egyelőre hibátlan a bajnok és égszakadás-földindulás kellene, hogy ne megint ők végezzenek a tabella élén. A drukkerek az eddig látottaknál azonban dominánsabb játékot és lehengerlőbb eredményeket szeretnének látni, ehhez az elváráshoz kellene felnőnie a Ferencvárosnak.

2. Felcsút ( 2.25; +1 ; 2.; V-Gy-Gy )

Hornyák Zsolt csapata bár kikapott a Pakstól, a nemzetközi porondon meglepően jó teljesítményt nyújtva izzasztotta meg a Fiorentinát, ami jelzi, hogy a Puskás Akadémia az általában mutatottnál jóval magasabb színvonalat is képes a pályára vinni. Ha pedig ez kijön a csapatból, akkor könnyen a Fradi első számú üldözőjévé válhat.

Bár Lisztes Krisztián és komáromi György sem segítheti már volt csapatát, a Fradi és a Felcsút lehet a szezon két legjobban teljesítő csapata (fotó: fradi.hu)

3. Újpest ( 3.50; +2 ; 4.; Gy-Gy-V )

Az újjáépült Újpest idén egészen más célokért küzd majd, mint tavaly: a kiesés elkerülése helyett a dobogó lehet a célkeresztben. Bartosz Grzelaknak ugyan valószínűleg szüksége lesz majd időre ahhoz, hogy a csapata összeálljon, de a névsor alapján a IV. kerületben már élcsapatot szeretnének látni. Hogy ez valóban így lesz-e, arra idővel választ kapunk, mindenesetre mi úgy gondoljuk, hogy dobogós lehet az Újpest

4. DVSC ( 4.00; -2 ; 8.; GyVV )

Nagy javulást várunk a Lokitól, amely a rossz szezonkezdetet követően elküldte Szrdjan Blagojevicset. A szerb tréner karakteres focit játszatott a Debrecennel, az eredmények azonban elmaradoztak, így az új seprűnek, Máté Csabának kellene jól sepernie. Máté elképzeléseinek felépítéséhez jól jön a válogatott szünet, a következő bajnokin pedig megindulhat felfelé a tabellán a DVSC.

Az Újpest és a Debrecen találkoztak már idén és nagy volt a különbség a két csapat közt, ennek ellenére is közel lehetnek egymáshoz a tabellán a szezon végén (fotó: dvsc.hu)

5. Paks ( 4.50; -1 ; 3.; Gy-Gy-V )

Bognár György csapata továbbra is masszív élcsapata a magyar bajnokságnak, ráadásul a nemzetközi porondról búcsúzva nem kell a kétfrontos küzdelem terhét sem bírniuk. Úgy tűnik, hogy a paksi közeg nagyon fekszik az ott játszó játékosoknak, ráadásul az a tény, hogy nincsenek irreális elvárások a csapatnál, nyugalmat is kínál. Ez szerintünk idén nem lesz elég a dobogóra, de az felsőházban ugyanúgy ott lesz a Paks, mint korábban.

6. Fehérvár ( 5.75; – ; 6.; Gy-D-D )

A pályán meglehetősen jól indult a fehérvári szezon, Pető Tamás csak egy meccsen szenvedett vereséget. Azonban a klubházban megnyitott a bolhapiac: sorra távoztak a nyáron a piacképes labdarúgók a Viditől. Az utolsó pillanatokban Christensennek is búcsút kellett inteniük és ez az elvándorlás akár meg is foghatja a csapatot. Annyira azért nem hisszük, hogy megrendülnének, hogy az alsóházig csússzanak, de idén csak a középmezőnyt látjuk bennük.

A két csapat már tavaly is nagyot harcolt egymással, szerintünk idén kevésbé nemes célokért küzdenek egymás ellen (fotó: eurosport.hu)

7. MTK ( 7.50; – 5.; V-V-Gy)

Remekül kezdte a szezont Horváth Dávid csapata, az elmúlt két meccsen azonban nem tudott nyerni, így cseppet visszacsúszott a tabellán. Szerintünk az MTK megindult a valós helye felé, de tény, hogy a Hungária körúton stabil középcsapat épült tavaly, amire idén is lehet építeni. Ennek eredménye ismét egy biztos középmezőnybeli helyezés lesz.

8. KTE ( 8.25; – ; 9.; V-V-Gy )

Bár Kecskeméten kevesebb ponttal indult az idény, mint a szurkolók remélték, azért a szezon elején nem volt könnyű sorsolása a csapatnak. Szabó Istvánék továbbra is csendben teszik a dolgukat, aminek köszönhetően a KTE a visszajutás óta egyszer sem volt kiesőhelyen, mi pedig idén is erre számítunk. Bár alsóház, de biztos bennmaradás.

Tavaly nem sok sikerélménye volt a KTE-nek az MTK ellen, de a végelszámolásnál valószínűleg nem lesz nagy különbség a csapatok közt (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

9. DVTK ( 9.00 ; – ; 7. ; D-Gy-Gy )

Vlagyimir Radenkovics nem kapott ki ugyan az elmúlt három meccsén, de a teljesítmény még így sem teljesen meggyőző. Két 1-0-s győzelem a Loki és a KTE ellen, a sereghajtó ETO ellen viszont csak egy pont jött össze. Úgy tűnik, hogy a védelem összeállt Miskolcon, de ezt az eredménysort huzamosabb ideig fenn kell tartaniuk ahhoz, hogy hinni tudjunk a Diósgyőr fényesebb szezonjában.

10. Nyíregyháza ( 9.75; +1 ; 11. ; V-D-V )

A Szpari egy helyet előrelépett a listánkon és ez elsősorban PingWin tippjének köszönhető, aki egészen a középmezőnybe (7.) várja őket. Ugyanakkor nem eltagadható, hogy szimpatikus csapat épül a Nyírségben, Tímár Krisztiánnak van elképzelése, kérdés, hogy a meglevő keret képes lesz-e valóban realizálni a bennmaradást. Egyelőre nem nagy a lemaradás, mi pedig arra tippelünk, hogy bennmaradhat a Nyíregyháza.

A Diósgyőr és a Nyíregyháza rendre parázs meccseket játszik egymással, ez valószínűleg az idei szezonban is így lesz (fotó: nso.hu)

11. ZTE ( 10.50; -1 ; 10.; V-D-Gy )

Klasszikus egerszegi túlélősztori, hogy a csapat ősszel gyengén muzsikál, tavasszal pedig feltámad, ahogy tavaly is tette. Ugyanakkor Márton Gábor elvesztette a bajnokság egyik legjobb góllövőjét, Mancét, akit egyelőre nem nagyon tudott pótolni, ez pedig hosszútávon veszélyes lehet a ZTE-re. Arra ugyanis nem tennénk nagyon sok pénzt, hogy a sok tehetséges fiatal végül benntartja a csapatot, anélkül, hogy legyen egy hangsúlyos csatára az együttesnek.

12. ETO ( 12.00; – ; 12.; D-V-V )

Életmentő lehet a győrieknek a válogatott szünet, mert az első hat fordulóban csak egyetlen pontot szedett össze Borbély Balázs csapata. Ráadásul úgy tűnik, hogy már a kapuban sem biztos a dolgában a stáb: a Gyurákovics-Petrás-Ruisz hármasból csak az elmúlt pár meccsre alakult ki a hierarchia, de Petrás eltiltása miatt újra változtatnia kell a vezetőedzőnek. A győri projekt jelenleg a kisvárdaira hasonlít, de ahhoz, hogy ne ugyanaz legyen a vége, még nagyon sokat dolgozni.

Régen látta egymást a ZTE és az ETO, és egyikük számára sem lesz sétagalopp az idény (fotó: kisalfold.hu)

Itt láthatjátok a tippjeinket szerzőnként:

Ez pedig Lila Köd tippjeinek változása:

Lila Köd power rankingje

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Itt pedig a szurkolói tippeket látjátok:

Szurkolók power rankingje

Beautiful, easy data visualization and storytelling

 

 

Ide várjuk tippjeidet, véleményedet