Első NB1-es szezonnak nem is olyan rossz ez

A vártnál simábban alakult az Újpest elleni meccsünk, A bennmaradás korábbi bebiztosítása után a szezon végére előbb a védekezés, majd ezen a meccsen a támadójáték is elkezdett összeállni, így ha a ZTE ellen nem omlunk össze, pozitív lehet a szezon vége. Az Újpest ellen sokan teljesítettek jól, a szurkolók szerint a legjobb az első NB1-es szezonjában korlátozott játéklehetőséggel is 6 bajnoki gólig jutó csatár lett, a második helyre a KTE legmagasabbra taksált játékosa futott be, a dobogó alsó foka pedig a középpálya visszatérőjéé, aki lassacskán formába is lendül.

Pálinkás Gergő először szerzett két gólt az NB1-ben

A tavasz második felére Pálinkás Gergő egészen jó meccseket is betett a közösbe, de az Újpest ellen gyakorlatilag minden sikerült neki. Két gólja mellett mezőnyben is nagyon hasznosan futballozott és a védekezésből jól vette ki a részét. Ezzel első NB1-es szezonjában 6 gólnál áll (plusz 1-1 a Konferencia Ligában és a Kupában), ami abszolút nem rossz a részéről, tekintve, hogy a szezon nagy részében egyáltalán nem volt alapember.

A szavazás eredménye:

Pálinkás előnye meggyőző volt az élen, a második helyre befutó Horváth Krisztofer helyét sem igazán fenyegette semmi, a harmadik helyért viszont nagy csata alakult ki Nikitscher Tamás és a végül a dobogóról éppen lecsúszó Belényesi Csaba között.

A Lila Köd értékelése alapján a három legjobb játékos az Újpest ellen:

  1.  Pálinkás Gergő – 8-as osztályzat
  2.  Horváth Krisztofer – 8-as osztályzat
  3. Nikitscher Tamás – 7-es osztályzat

Itt pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (3 pontot ér, ha valaki az adott meccsen a legjobb volt, 2 pontot kap, aki a második legjobb lett, a harmadik helyért 1 pontot adunk):

A szurkolók listáján Horváth Krisztofer visszavette a vezetést Belényesi Csabától, Pálinkás Gergő pedig üldözőbe vette Varga Bencét és Zsótér Donátot (bár az egyetlen hátralevő meccs miatt már nem tudja utolérni őket), Nikitscher Tamás a szezon végére megérkezett a listára. A Lila Köd tabelláján Horváth ugyan már nem fogja utolérni Belényesit, de csökkentette hátrányát, Pálinkás utolérte Májert, Nikitscher pedig nálunk megjelent a tabellán. Az összesített listán így Krisztofer csökkentette hátrányát Belényesivel szemben, Pálesz akár még Szalai Gabit is megelőzheti, Niki pedig egyből előzött is, Nagy Krisztiánt.

(a nyitókép Pálinkás Gergőről a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)