Október legjobbjai

Ma már kicsit könnyebb visszatekinteni októberre, mert az elmúlt hétben a szurkolói hangulat ingája megint a pozitív tartományba lengett, de a tizedik hónap nem volt felhőtlen. Ugyanakkor ez a hónap hozta el a talpra állásunk kezdetét is, így „minden jó, ha a vége jó” alapon mosolyogva tekinthetünk vissza erre az időszakra is. Ahogy szoktuk, ebben a hónapban is megrendeztük a Kecskeméti TE-vel közös szavazásunkat, ti pedig sokan voksoltatok október legjobbjaira. Négy októberi meccsünkön négy pontot szereztünk, ami bár nem sok, javuló tendenciát lehetett megfigyelni: vereség a Diósgyőr ellen, döntetlen a Pakssal, vereség Újpesten, majd végre egy győzelem a ZTE ellen. A hónap játékosához nagy kedvencetek, hozzá lassan már hazajár a díj, aki a legszebb gól díját is besöpörte. A legszebb gólpassz a hó végi győzelmünk alkalmával született, míg október csapatában ezúttal vannak változások (bár van egy játékos, akit klónozni szeretnétek).

Szuhodovszki Soma negyedszer lett a hónap játékosa az élvonalba visszajutásunk óta (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Az talán senki számára nem kérdéses már, hogy Szuhodovszki Soma a KTE egyik kulcsjátékosa. Ez a Banó-Szabó Bence sérülését követően még inkább előtérbe került, de a válogatottba történő behívását követően némileg visszaesett a formája (reméljük ez most nem ismétlődik meg, ugyanis Szuho újra meghívót kapott Marco Rossitól). Októberben éppúgy ahogy a csapaté, úgy Soma teljesítménye is idővel javuló pályára állt, és láthattunk tőle olyan villanásokat, amik megmutatták, hogy miért is figyelhetett fel a játékára a szövetségi kapitány.  Lássuk az októberi statisztikáit:

Október legjobbja: Szuhodovszki Soma

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Szuho az idei tétmeccseinket tekintve az ötödik legtöbb játékperccel rendelkezik (1435 perc), ami jól mutatja, hogy Szabó István rendszerében mennyire fontos láncszem. Ennek megfelelően októberben is csak egy meccs volt, amin lecserélte, a ZTE ellen, amikor már biztosnak tűnt a győzelem. Bár élete formájától messze van, de amikor egy meccsen belül eljönnek azok az időszakok, amikor elkapja a fonalat, akkor tud a csapat igazán veszélyessé válni. Átlagon felüli a lövőtechnikája, ezt az Újpest ellen is láthattuk, sőt gyakorlatilag nem is emlékszem olyan KTE-ben szerzett góljára, ami ne lett volna baromi nagy gól. Idén eddig 3 gólja (2 bajnoki és 1 Konferencia Ligás) és 3 gólpassza (szintén 2 bajnoki és 1 Konferencia Ligás) van, tehát a bajnokságban is fel tud mutatni 4 kanadai pontot, ami a tavalyi 12-nek már a harmada, nagyjából a bajnokság harmadánál. 

Szuhodovszki Soma a kecskeméti támadások gyújtópontja (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legszebb gólok versenyében nem nagyon volt kérdés. Bár Pálinkás Gergő Paksnak lőtt földről ollózós gólja is különleges és Zeke Márió ZTE ellen bemutatott tekerése is tetszetős volt, nem volt esélyük Szuho Újpest elleni bombájával szemben. A távolság, a pontosság, a lábtartás, a lövés sebessége és pályája mind hozzátesz ennek a gólnak az esztétikumához.

A legszebb gólpassznak Horváth Krisztofer Tóth Barna fejére emelt labdáját választottátok a ZTE ellen. Krisztofer szép mozdulattal billentette ki a védőt (pontosabban majdnem kiküldte az olimpiai kapun) és a gyengébb lábával is veszélyes ívben tekert középre, amihez bár kellett, hogy Barna félelmet nem ismerően álljon bele a párharcba a kapussal, de kettejük koprodukciója egy szép gólt eredményezett.

Október csapatában azonban akadnak változások. A kapuban szavazás nélkül szerepel Varga Bence, mert októberben csak ő kapott szerepet ezen a poszton. A védőhármasba ugyanúgy beverekedte magát Szabó Alex, ahogy Szabó István csapatában is egyre több lehetőséget kap, mellette Belényesi és Szalai kapták a legtöbb szavazatot. A két szárnyvédő a szurkolók csapatába újonnan bekerülő Szűcs Kornél és Matheus Leoni, míg a középpályán Vágó Levente Szuhodovszki mögött kapta a legtöbb szavazatot, de mivel Szuho a szélső támadók között is dominált, ezért el kellett döntenünk, hogy a középpályára kerül be a 21,8%-ot szerző Meszhi vagy a szélre a 9,7%-ot gyűjtő Zsótér. Előbbi került így a csapatba, a szélen Soma párja Horváth lett. A támadósorban pedig Tóth Barna szerezte a legtöbb szavazatot Pálinkás és Szendrei előtt.

Októberben tehát a következő eredményekkel zárt a KTE:

❌ DVTK – KTE 3-1
🤝 KTE– Paks 1-1
❌ Újpest – KTE 5-3
✅ KTE- ZTE 3-1

Mindezt pedig így értékeltétek (szeptemberhez képest valamelyest javult a véleményetek, akkor 4,55 volt az átlag):

Október legjobbja (értékelés)

Beautiful, easy data visualization and storytelling

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő (a bal felső sarokban tudjátok léptetni a diákat, ezáltal kiválasztani a kategóriát):

Október legjobbjai

Beautiful, easy data visualization and storytelling

(a nyitókép Szuhodovszki Somáról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)