Október legjobbjai

Lezárult az október hónap legjobbjait kereső szavazásunk, melyet a Kecskeméti TE-vel közösen rendeztünk. Sűrű hónap volt a tizedik, a csapat nem kevesebb, mint 6 alkalommal lépett pályára a tétmeccsen. Sok mérkőzésen sok esemény van, nagyobb a minta, nagyobb a választék is. Van aki számára ez megkönnyíti a döntést, van aki számára pedig nehezíti, ám a szurkolók döntést hoztak. A nagy választék ellenére a legszebb gól nagy előnnyel nyerte a szavazást, a legszebb gólpassz esetén viszont szorosabb eredmény alakult ki. Tekintve a KTE remek szereplését, nem meglepő, hogy a szurkolók továbbra sem térnének el Szabó István kezdőcsapatától, a legjobb játékos pedig egy olyan ember lett, aki már besöpörhette egyszer ezt az elismerést.

Mindenki Nagy Krisztián lábai előtt: a középpályás/jobb oldali szárnyvédő másodszor lett a hónap legjobbja a szurkolók szavazatai alapján (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

A legjobb játékos októberben sem lett más, mint Nagy Krisztián. Krisz egészen hihetetlen hónapot tudhat maga mögött, minden meccsen szerepelt és gyakorlatilag minden meccsen jó teljesítményt is nyújtott. A következő volt a statisztikája októberben:


5-ször volt kezdő (az összes bajnokin, tehát az FTC, az Újpest, a Kisvárda, a Vasas és a Debrecen ellen)
1-szer csereként lépett pályára (a Győri ETO elleni kupameccsen)
3 győzelem
2 döntetlen
1 vereség
488 lejátszott játékperc
(az 584-ből)
4 lőtt gól (kettő a Ferencváros ellen, egy-egy a Kisvárda és a Debrecen ellen)
1 gólpassz (a Vasas ellen, Vágó Levente fejére ívelt)
2-szer választották a szurkolók a meccs legjobbjának (a Fradi és a Debrecen ellen)
7 pontos Lila Köd átlag (mivel tízes skálán osztályozunk, az a tény, hogy valaki egy hatmeccses sorozatban ilyen átlagot tud hozni, kiemelkedő teljesítmény)


Krisztián erényeit megénekeltük már a szeptemberi legjobbakat díjazó bejegyzésünkben, azonban amit októberben művelt arra nehéz szavakat találni. Csak hogy érzékeltessük: védekező poszton játszó játékosok közül a következők voltak képesek egynél több gólt szerezni eddig az idei NB1-ben: Zoran Lesjak (ZTE – 2 gól), Szélpál Norbert (Paks – 2 gól), Batik Bence (Puskás Akadémia – 3 gól), Abdoulaye Diaby (Újpest – 4 gól). Tehát egyedül az ellenünk is betaláló Diaby volt képes 4 gólt szerezni védekező szerepkörből, de Krisztián minden gólját októberben lőtte. Persze hozzá kell tennünk, hogy a jobb oldali szárnyvédő alapvetően egy támadásokat segítő pozíció, de Krisz nem a saját posztján szerepel ebben a szezonban. Ennek ellenére a KTE tízese nem hazudtolja meg magát és az ellenfél kapuját is rendszeresen veszélyezteti. Kíváncsian várjuk, hogy a téli átigazolási időszakban érkezik-e olyan igazolás, amelynek köszönhetően visszatérhet eredeti posztjára vagy ez a kiemelkedő teljesítmény a pálya jobb oldalán tartja őt. Az októberi szavazást nagy fölénnyel nyerte, megelőzve a támadások tempójáért leginkább felelős két passzgépünket, Banó-Szabó Bencét és Szuhodovszki Somát.

Lassan megszokott kép: a társak üldözik az ünneplő Nagy Krisztiánt (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

Nehéz lehetett legszebbet választani a gólok közül, hiszen októberben számos kiemelkedően szép találatot szerzett a Kecskemét, gondoljunk csak Tóth Barna Újpest elleni befordulására, Nagy Krisztián Fradi elleni emelésére vagy szintén Krisz góljára a Debrecen ellen, amikor lefektette a teljes védelmet. Mindezek ellenére a legszebbnek Banó-Szabó Bence Loki elleni szólóját láttátok, nem is érdemtelenül. Már Tóth Barna sarkazása is szép megoldás, de utána Bence előbb elküld két embert Heténybe, utána egy másikat a belvárosba kávézni, hogy aztán elpöccintse Gróf mellett a labdát. Tömény esztétikum a gól, ami akkor sem veszít az élvezeti értékéből, ha sokadjára nézi vissza az ember.

 

A legszebb gólpassz Szalai Gábor Ferencváros elleni gyorsan elvégzett szabadrúgása lett, amivel az addig jól védekező csapatunk először ugrasztotta talpra a közönséget. Gabi helyzetfelismerése félelmetesen gyors volt, a lenti videóról szinte teljesen le is marad a gólpassz, csak azt látjuk, hogy száll a labda és pontosan úgy érkezik Nagy Krisztián elé, hogy neki nem kell sem lassítani, sem gyorsítania, éppen ütemben van. Az pedig, hogy ezt a liga legjobb csapata ellen hozták össze, már csak cseresznye a torta tetején pihenő habon.

 

Bár az Újpest ellen Tóth Barna és Szabó Levente, a Győr ellen pedig Szabó Levente és Uros Djuranovics személyében két csatárral álltunk fel, Szabó István összességében egyre inkább megállapodik az egycsatáros játék mellett, így mi is ilyen felállásban tettük fel a mágnestáblára a játékosokat a szavazataitok alapján. A csapat remekel, erőn felül teljesít, hétről hétre meglepetést okoz, ilyen helyzetben pedig várható, hogy a szurkoló is egyetért a vezetőedzővel. Ugyan miért akarna másokat látni a kezdőcsapatban, amikor a Szabó által favorizált alapcsapat szépen hozza az eredményeket. Ennek megfelelően a ti legjobb csapatotok teljesen egybevág Szabó Istvánéval. Novemberben már volt némi módosulás ebben, hiszen például Katona többször a padról szállt be, Rjaskó pedig gyakrabban volt kezdő, de októberben valóban ezt nevezhettük alapcsapatnak:

 

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő havi szavazásnál is számítunk rátok.

A szavazás teljes eredménye a következő:

Ki volt október hónap legjobb játékosa?

  1. Nagy Krisztián – 50,8%
  2. Banó-Szabó Bence – 21,4%
  3. Szuhodovszki Soma – 4,8%
  4. Katona Bálint és Varga Bence – 4%
  5. Sági Milán és Tóth Barna – 3,2%
  6. Szalai Gábor, Vágó Levente és Zeke Márió – 2,4%
  7. Bodor Zoltán – 1,6%

Ki volt októberben a legjobb kapusunk?

  1. Varga Bence – 97,6%
  2. Varga Ádám – 2,4%

Ki volt októberben a legjobb jobb oldali szárnyvédőnk?

  1. Nagy Krisztián – 88,9%
  2. Sági Milán – 11,1%

Ki volt októberben a legjobb középső védőnk?

  1. Belényesi Csaba – 65,1%
  2. Szalai Gábor – 23,8%
  3. Szabó Alex – 8,7%
  4. Mihajlo Rjasko – 1,6%
  5. Buna Gábor – 0,8%

Ki volt októberben a legjobb bal oldali szárnyvédőnk?

  1. Zeke Márió – 92,9%
  2. Grünvald Attila – 7,1%

Ki volt októberben a legjobb középpályásunk?

  1. Banó-Szabó Bence – 41,3%
  2. Katona Bálint – 17,5%
  3. Vágó Levente – 16,7%
  4. Szuhodovszki Soma – 13,5%
  5. Nagy Krisztián – 8,7%
  6. Bodor Zoltán – 2,4%

Ki volt októberben a legjobb támadónk?

  1. Tóth Barna – 71,4%
  2. Szabó Levente – 21,4%
  3. Uros Djuranovics – 4,8%
  4. Gréczi Márton – 2,4%

Melyik volt október hónap legszebb KTE gólja?

  1. Banó-Szabó Bence szólója a Debrecen ellen – 41,3%
  2. Nagy Krisztián kapust is elfektetős gólja a Debrecen ellen – 18,3%
  3. Nagy Krisztián pimasz csippentése Dibusz felett a Ferencváros ellen – 14,3%
  4. Tóth Barna befordulása és éles szögből lőtt gólja az Újpest ellen – 10,3%
  5. Katona Bálint kétkapufás gólja az Újpest ellen – 5,6%
  6. Zeke Márió kontra utáni lövése a Vasas ellen – 4%
  7. Vágó Levente fejesgólja a Vasas ellen – 2,4%
  8. Katona Bálint szöglet utáni kapáslövése a Kisvárda ellen – 1,6%
  9. Uros Djuranovics bepofozott labdája a Kisvárda ellen, valamint Nagy Krisztián büntetői a Ferencváros és a Kisvárda ellen – 0,8%

Melyik volt október hónap legszebb KTE gólpassza?

  1. Szalai Gábor gyorsan elvégzett szabadrúgása Nagy Krisztián felé a Ferencváros ellen – 31,2%
  2. Tóth Barna sarkazása Banó-Szabó Bencének a Debrecen ellen – 24%
  3. Banó-Szabó Bence üresbe lőtt labdája Zeke Márió felé a Vasas ellen – 14,4%
  4. Nagy Krisztián beívelése Vágó Levente fejére a Vasas ellen – 8%
  5. Banó-Szabó Bence érintése Nagy Krisztián gólja előtt a Debrecen ellen – 7,2%
  6. Szuhodovszki Soma ütempassza Katona Bálintnak az Újpest ellen – 6,4%
  7. Szabó Levente keresztbe lőtt labdája Uros Djuranovicsnak a Kisvárda ellen – 4%
  8. Vágó Levente lefejelt labdája Tóth Barnának az Újpest ellen – 3,2%
  9. Vágó Levente csúsztatása Katona Bálinthoz a Kisvárda ellen – 1,6%

 

4 hozzászólás “Október legjobbjai” bejegyzéshez

  1. Csillagos ötös a Lila Köd szavazóinak, valóban ez tűnik a legjobb összeállításnak. Ezt kellene megtartani, és hozzá igazolni néhány klasszisjelöltet. Mondjuk olyan adottságokkal rendelkező játékost, mint Nagy Krisztián, aki képes fáradhatatlanul felszántani a pályát. Nem érdemtelenül lett október hónap legjobb labdarúgója.
    Tippjátékosainknak felkészülésként ajánlom a VB meccseket. Aki ebből a végén pozitív szaldóval jön ki, tavasszal eséllyel pályázhat a KTE mezre. Előzetesen huszonöt szelvényre fizettem be. Reménykedem, az eredményhirdetéskor nem leszek hajléktalan.

    1. Egyben kéne tartani a csapatot mert úgy tudom Zeke Máriót a Lengyel lista vezető nézte ki magának. De a vezetőség nemet mondott, és a játékos is.

    2. A Bánó Szabó Bencét meg a Puskás akadémia akarja kivásárolni a szerződéséből. Azt nem tudni a vezetőség mit válaszol, de gyanítom elutasítják ezt is.

      1. Ha nagyon akarják leigazolják. Annál azonban több esze van, hogy egy ilyen bizonytalan kalandba a bajnokság félidejében belevágjon. Már a Honvédban is volt külföldi ajánlata, akkor is maradt. Sajnos az ilyen utánpótlást favorizáló egyesületeknek az a sorsa, a nagy klubok, lehetőleg minél kisebb összegért, a tehetségeiket idő előtt elhappolják. Aztán meg megy a duma, az utánpótlás nevelés így, meg úgy. Az akadémiáknál sem lehet hosszú távú szakmai programot megvalósítani. A kecskeméti tehetségek is vándorolnak egyik helyről a másikra. Utána mennek a levesbe. Ezen eddig az MLSZ sem tudott segíteni. Pedig azt nem mondhatjuk, nem akarta. Kíváncsian várom, a KTE a kölcsön játékos szisztémával mire jut.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.