Átigazolásfigyelő

A nyári és a téli bajnoki szünet a csapatok számára a felkészülés és az új játékosok szerződtetésének időszaka. A szurkolók a játékosmozgásokat figyelik. Ehhez adunk pár tippet hol érdemes nézelődni:
(Klikk a kiemelt címsorra, és megnyílik az az oldal, ha ezt a középső gombbal teszed -az egér görgetőgombjával- akkor új lapon nyílik meg.)


csakfoci.hu

Elsőként ezt említenénk, mert az oldal üzemeltetői mögött menedzserek is vannak, akik azért jobban látják, tapasztalják a játékosmozgásokat, mint a sajtó egyéb helyeiről információt gyűjtők.

nemzetisport.hu
Ez ez oldal szokta legszorgalmasabban összegyűjteni az itt-ott elpotyogtatott hírmorzsákat. Az itt megjelenő híreket, információkat is feltételes módban kell kezelni. Semmi nem biztos, míg a klubok hivatalos oldalukon be nem jelentik a játékosok igazolását.

zte.hu/transfer
Ez az oldal a zalai csapattól függetlenül figyeli/monitorozza a külföldi csapatok honlapjait és ahol magyar érdekeltségű hírt talál azt megosztja. Érdemes ide is bekukkantani, mert az előző két lappal ellentétben ők a klubok honlapjairól közvetlenül veszik át a várható játékosmozgásokat.

transfermarkt.com/transfers
Az ismeret nemzetközi információs oldalon megtalálhatjuk a konkrét átigazolásokat. A transzferösszegek az esetek többségében nem nyilvánosak, ahol a klubok hivatalos oldalukon nem teszik közzé a vételárat ott ismeretlen (ellenőrizetlen) forrásból származó becsült számadat látható, tehát amelyik információt nem lehet megerősíteni a transzferben szereplő egyik klub hivatalos oldalán sem azokon a helyeken a beírt számadatot el kell osztanod kettővel/hárommal/néggyel és már közelebb is kerültél a valós átigazolási összeghez. 🙂 Ez azért van, mert a transfermakt.com-ot is lelkes amatőrök töltik fel információkkal (-mint a wikipédiát-), csak itt a nem publikus transfer-adatok a magukat ‘fényezni kívánó’ kluboktól származó túlzó mértékű kiszivárogtatott adatok.    /Értsd: „Mekkora királyok vagyunk, hogy ilyen sokért értékesítettük XY-t.”/


Természetesen több hasonló oldal is található.
Amelyiket hasznosnak találod annak linkjét írd be hozzászólásba.


Az átigazolási időszak 2024. január 15-től február 14. éjfélig tart, tehát még csak most kezdődött és négy hétig várható még mozgolódás.