Örök-mérlegek

A fiúk holnap elkezdik a felkészülést felmérésekkel, tesztekkel, kezdjük mi az évet egy kis elemzéssel. Nézzünk örök-mérlegeket. Ezek megmutatják, hogy az adott időszakban az egyes csapatok hogyan szerepeltek, ‘mekkora nyomot hagytak maguk mögött’ a bajnokságban.

2008-ban kerültünk fel az élvonalba, nézzük az azóta eltelt időben hol a helyünk:
Mint láthatjuk több nagy múltú egyesületet magunk mögé utasítottunk az elmúlt 15,5 megszerzett pontok listáján, de mivel eltérő a meccsszám és különböző volt a győzelemért kapható pontszám 2015 előtt és után, ezért talán reálisabb a PPM (meccsenként megszerzett pont), vagy a GY/M (az összes meccsen szerzett győzelmek) aránya szerinti sorrendi szám. (#1 = ennyi forduló után volt a tabella elején ebben az időszakban)


Következő vizsgált időszak a 2015 utáni, mikor 12 csapatos lett az NB1:
Az alap-sorrend itt is a megszerzett pontok szerinti, az eltérő meccsszám miatt viszont reálisabb képet mutat a meccsenként megszerzett pontok szerinti sorszám, ami a táblázat jobb szélén található.


Végül, de nem utolsó sorban nézzünk egy másfél éves tabellát, ami az NB1 eredményeit  2022 nyarától összesíti:
Nekünk jó az ötödik hely, ezt elfogadnánk az év végére is. 😉 Egy remek bajnoki év után egy kis gyengélkedés most ősszel, de reméljük tavasszal eredményesebbek leszünk. (#1 = ennyi forduló után volt a tabella elején ebben az időszakban)
A táblázat érdekessége, hogy a mostani két újonc fél év alatt gyűjtött majdnem annyi pontot, mint a Vasas az előző bajnokság egészében.


Jó mazsolázgatási lehetőséget adnak a fenti táblázatok.
Akinek ennél több infó kel keresse fel az adatforrás helyét.

Egy gondolat “Örök-mérlegek” bejegyzéshez

  1. BÚÉK! Nem kell itt búvárkodni, évek során kialakult egy príma díjas csapatunk, azt kell pátyolgatni. Nagy változtatásra nincs szükség. Mit várok az új évben: Bence belibben középre, elfoglalja Szuho helyét az irányító szerepkörben, Luki visszatáncol Tóth mellé góllövő pozícióba, és irány a „csillagos ég”. A szurkolók sem maradhatnak ki a sorból, kétezer-huszonnégyben rájuk is nagy feladat hárul…
    Ami a mixet illeti, az elmúlt évben Krisztofer góljainak /is/ köszönhetően összekuporgattam annyit, hogy kiesési gondjaim nem lehetnek. A „ködös” játékban is megpróbálok legalább egy helyet előbbre lépni. Hanem sikerül, majd PingWinnél lebbezek.
    Eredményes évet mindenkinek. Főleg, hogy nyakunkon az olimpia, ahol ismét megpróbálok pozitív szaldóval zárni. A vizes sportágakban tuti, hogy bízhatok. Még a trükközőkben is. De az egy másik, nekem kedves sportág története. Nem véletlen, hogy a „Klasszisaink útja a kezdetektől a felnőtté válásig” c kötet mellé nevelőegyesületemről készült könyvet kaptam karácsonyi ajándékba. A holtidényben lesz mit olvasni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.