Mi lesz a bajnokság végeredménye?

Ezt persze senki nem tudja, tudhatja, de semmi nem akadályoz meg minket abban, hogy 3 fordulónként elemezzük a helyzetet, megnézzük melyik csapatot hova várjuk. A bajnokság előtt, majd a harmadik és a hatodik forduló után is közvéleménykutatást végeztünk ebben a témában több internetes fórumon.

A fölső és alsó két-két vonal egyértelmű. Egyre biztosabbnak érzik a tippelők, hogy Fradi és a Loki végez a tabella elején, a ZTE és a Kövesd lesz a két kieső. A többi helyen történt egy kis változás, előző vélemények újragondolása. A felcsúti és a kecskeméti csapatot közel azonos erősségűnek tippelik, kettejük sorrendje az utolsó felmérés óta megcserélődött, mert Hornyákék két győzelemmel és egy vereséggel zárták ezt a szakaszt, míg mi ennek fordítottjával. A hatodik hely környékére várják a tippelők a DVTK-t és az Újpestet. Induláskor mindkét gárda megítélése rosszabb volt, de  eredményeik biztatónak tűnnek. Az MTK-Paks párost a 7.-8. hely környékére teszik a tippelők. A fővárosi csapat megítélése javult az utolsó három meccsen szerzett 3 győzelemmel, az atomvárosiakat a középmezőny alsó részébe várjuk. Itt van egy nagy törés/szakadás a tabellán. A fehérváriaktól mindenki többet várt, de ők ott folytatják, ahol májusban abbahagyták: menekülnek a kiesés elől. Fogadóirodáknál a legkisebb nyerési eséllyel a ZTE és a Kövesd kiesésére lehet fogadni, jelen állás szerint nagy csoda kellene ahhoz, hogy valamelyikük a Várdát, vagy a Vidit megelőzze.

A bajnokság hatodrészénél tartunk, semmi nincs még lefutva.
Mielőtt odaadnánk a Lokinak az ezüstérmet azért lássuk meg azt, hogy eddig ők otthon játszották minden meccsüket, ellenfeleik zöme most a kiesőhely környékén tanyázik, ebben a naptári évben 12 meccsük lesz, ebből 9 idegenben. A felcsúti és a kecskeméti legények is tudnak így is, úgy is szerepelni, kérdés az lesz majd, hogy a sorsdöntő helyzetekben melyik arcukat mutatják majd. Úgy látszik 10 év után lesz olyan év, amikor az egyik újonc nem esik azonnal vissza a másodosztályba, de ennek biztos állításához azért kell még pár fordulónak eltelnie. Az Újpest és a Paks várhatóan stabil középcsapat lesz, a tabella közepén foglalnak helyet.
Úgy látszik az utolsó négyes a végén is a KTE mögött lesz, tehát nekünk a középmezőny biztos összejön. Biztos? Semmi se biztos! Mint ahogy az utolsó négyes sem bízhat semmiben:
9. a Vidi, akik tavasszal kaptak új edzőt, azóta 16 bajnokin 15 pontot szereztek, ami kevés, ilyen kerettel, ilyen múlttal rendelkező edzőtől.
10. a Kisvárda, akik egész nyáron azt mondták nekik, most a bentmaradás a cél. Ők tudják, ők láthatják saját helyzetüket, talán olyat is tudnak amit mi nem, például azt, hogy a
11. Zete mi alapján bízik az 1-6 hely elérésében, miből gondolják, hogy nekik nem lesznek kiesési gondjaik.
12. lesz az előrejelzések szerint a Kövesd. Úgy tűnik valós ok nélkül (tévedésből) zárták ki őket a nemzetközi átigazolási időszakból, csak itthonról tudtak erősíteni, ami nem sikerült nekik nagyon jól. Van egy nagyon jó kapusuk és egy remek befejezőcsatáruk. Ez elég lesz? Elég lehet? Nem valószínű, de az biztos, az ellenfelek helyzetét nagyon meg tudják nehezíteni. Eddigi összes meccsük szoros -egy gólos- vereség volt. Fortuna csak az újpestiek ellen mentette meg őket egy talált góllal, egy szerencsés ponttal. Következő meccsük Kecskeméten lesz. Kuttor előző évben kétszer meccselt ellenünk, mindkétszer nyertek. Ez nekünk rossz ómen, de a sorozatok azért vannak, hogy megszakítsuk azokat …..


Ha azt hittétek megúsztátok ennyivel tévedtetek! 🙂
A fönti grafikon 114, 110 és 53 ember véleményét tartalmazza, de kaptok még két hasonló grafikont.
Így látja ugyanezt a kérdést a Lila Köd admin-csapata:

 

… és így gondolja a „csapatmozgásokat” PingWin:

_________________________________________________________
/Ezt utóbbit nem szabad véresen komolyan venni,
mert a PingWin-tippek leggyakrabban nem jönnek be. 🙂 /

Egy gondolat “Mi lesz a bajnokság végeredménye?” bejegyzéshez

  1. Dehogy nem tudja senki, hogy mi lesz a végeredmény…Kedves PingWin. Csak ahogy elmúlt hétvégén is megtapasztalhattuk, szűk körben, zárt szobákban dől el. És most nem a fociról beszélek. Elég rendesen megszívtam a megegyezéses végeredményt, nehezen tudtam korrigálni. Egy tippmixelőnek ilyenekkel is számolnia kell. Óva intenék mindenkit, hogy nagy téttel fogadjon. Inkább jöjjön mixes játékot játszani. Ott legfeljebb a presztízst lehet kockára tenni. Az sem semmi. Ettől még érdemes az elemzéseket tanulmányozni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.