Tabella másként

Éber olvasóink láthatták már a következő grafikont facebookos oldalunkon, most újabb elemzési apropóból újra elővettük itt:

A fönti képen a csapatok eddigi helyezéseit lehet látni egyetlen képen.
Kicsit kesze-kuszának tűnik, de ha kiválasztunk egy csapatot, annak eredményvonalát végigkövetve érdekes megállapításokat tehetünk.
A KTE a negyedik fordulóban felkerült a dobogóra és azóta ott van; a felcsútiak egyet balra-egyet jobra táncritmusban kezdtek, amit nagyobb kilengések követtek; a Kövesd és az Újpest együtt nagy íves formaváltásokkal kezdte a bajnokságot, ami után a fővárosiak lentebb navigáltak, a kövesdiek lépegetnek előre; az utóbbi tíz fordulóban majdnem végig a kispestiek és az angyalföldiek vannak a tabella végén; …


Talán ennél is többet mond a pontgrafikon. Itt nem a helyezési számokat rendeltük a csapatokhoz, hanem azokat a pontszámokat, amiket a csapatok az adott fordulóig megszereztek. Látható a Fradi meredek győzelemszériája, amelyik a 9. és a 11. fordulóban megtört, akkor nem szereztek pontot, pedig szeptember végén még sokan hitték, hogy 100 százalékos teljesítménnyel lehet bajnok a ferencvárosi csapat. Ez nem jött be, mert jöttek október másodikán Kecskemétre, két héttel később mentek Mezőkövesdre. Látható az is, hogy az első kör vége után majdnem mindig a második helyen, araszol egyre föntebb a KTE. A Kisvárda játéka és pontgrafikonja egyre laposabb, éledezik a Felcsút és a Paks, a zalaiakat a szerencse mindig felemeli a kiesőhely közvetlen közeléből. Az utolsó néhány fordulóra a kecskemétiek vették át a Fradi év eleji formáját, míg ők a több pontos vezetés biztos tudatában beálltak egy nullpontos sorozatba. Egyre jobban leszakad a Vasas, már nem kérdéses, hogy ők számítanak biztos kiesőnek, izgalmas lehet még a Fradinak a végjáték, mert talán megszorongatja őket egy csapat?  😉 


 

Egy gondolat “Tabella másként” bejegyzéshez

  1. A Kisvárda lapos pontgrafikonja a mi Lacink vezetőedzői székébe került. Igazad lett PingWin, a csapatot gardírozó tulaj nem magát váltotta le. Jöhet a következő áldozat. Vigyázni kell veled, még néhány mélyen szántó grafikon, és nem marad magyar szakembere az NB1-nek.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.