Jó hír …

.. a kiesés ellen menekülő csapatok szurkolónak nem kell tövig rágniuk körmüket, mert idén várhatóan 2-3 ponttal kevesebb is elég lesz csapatuk számára az élvonalbeli tagság megőrzéséhez, mint az előző években. Igaz ebben nekünk úgy tűnik személyes érintettségünk nincs, azért nézzük hogyan alakultak a tavasz folyamán az egyes helyezésekhez tartozó pontszámok.

A korábbi évek átlagánál lényegesen több a döntetlen a meccseken, az így elhullajtott pontok hiányozni fognak a végelszámoláskor az összpontszámból. Az előző hét évben maximum 550 pontot szereztek a csapatok, legkevesebb 540 volt, átlagosan 544-re jött ki. Az idei adatokat számolva az összpontszám most várhatóan az átlagosnál 8-10 ponttal kevesebb lesz. Lássuk honnan hiányoznak majd a pontok.
A tavaszi fordulókhoz tartozó pontszámokat felszoroztuk egész évre így megnéztük adott forduló alapján mennyi várható az év végére. Ez látható a következő kép közepén. A kép bal szélén az előző évek átlagpontszámai láthatók, amik az adott helyezés eléréséhez szükségesek voltak, a kép jobb szélén az idei átlag. A tabella első és utolsó helyezettjének várhatóan több pontja lesz, mint a korábbi évek átlaga, középen lehet 2-3 csapat akik ugyanannyit szereznek, de a többségnek kevesebb ponttal kell beérnie a bajnokság végére. Minket reméljük az érdekel majd, hogy a 2. – 4. hely eléréséhez hány pont kell, a csapatok többségét viszont leginkább az foglalkoztatja majd, hogy a 7. – 11. hely pontaszámai hogyan alakulnak majd. Ebben a szekcióban várhatóan 1-3 ponttal kevesebb elég lesz adott hely eléréshez, mint a korábbi években. A jobbik kiesőhelyen végző csapat várhatóan 32-34 pontot szerez majd, ennél kell többet szerezni annak aki ősszel is ebben az osztályban szeretné folytatni a pontvadászatot.

A mostani fordulónak még csak fele ment le, de a fontos kérdésekre már választ kaptunk:
a KTE második -tavasszal végig itt állt, ezt a lila háttér jelzi-, a 10. helyezettnek 27, a 11.-nek 25 pontja lesz a forduló után.

4 hozzászólás “Jó hír …” bejegyzéshez

  1. Hála csapatunknak, személyes érintettségünk nincs. Sőt, még néhány ilyen mancsaft, mint a Zalaegerszeg, és a táblázaton felfelé kacsingathatunk. A Fradi meg csak magyarázkodjon, hogy a kupameccs előtt azért hullajtanak pontokat, mert készülnek a nagy derbire, utána pedig fáradságra hivatkozhatnak. Miközben a Lev. a bajnokságban teljes erővel nyomta. Ez lenne kicsiny hazánkban is a következő feladat megoldása. Csodáltam a ZTE játékát, végig bírta a saját maga által diktált iramot. Nagyra tartom PingWin munkáját, de nem a számok fogják a magyar focit Európa élvonalába emelni.

    1. Dőreség lenne azt hinnem, hogy a számok fogják előre vinni a magyar focit. Ezeket inkább arra szánom, hogy az ez iránt érdeklődők számára a saját magamnak összegyűjtött adatok nyilvánossá tételével rávilágítsak egy-két dologra.

  2. Köszi. Gratulálok a sziszifuszi munkához. Érdeklődéssel böngészem.

  3. Én is gratulálok ezekhez a táblázatokhoz, nagyon nagy meló ilyeneket késziteni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.