Ellenfélnézőben Debrecenben

Egy újoncnak minden meccs nehéz, de a következő különösen kemény összecsapásnak ígérkezik.
Virtuális utazást teszünk következő két ellenfelünknél, pontosabban csak eredménylistáit néztük meg.

Ebben a naptári évben legtöbb pontot gyűjtő csapat otthonába látogatunk szombaton, akiknek tavaszi helyezési sorszáma hattal magasabb, mint a téli szünetben elfoglalt tabellapozíciójuk. Újoncként már a második fordulóban is alaposan megszenvedtünk ellenük Debrecenben, de akkor Szabó Levente véghajrában büntetőből szerzett góljával sikerült elhoznunk a hajdúság fővárosából egy pontot. Itthon egy gólgazdag döntetlent sikerült elérni ellenük. A válogatott szünet után a másik szuper idei teljesítménnyel rendelkező csapattal, a Mezőkövesddel találkozunk majd április elején. A Lokihoz hasonlóan velük is egálban vagyunk, vagyis annyi pontot szereztünk tőlük, mint amennyit ők ellenünk. Az se lesz egyszerű meccs, de arra majd két hét múlva visszatérünk.

Lássuk most következő ellenfelünket, a DVSC-t.
Szeptember végén a nyolcadik forduló után a 10. helyen álltak, csupán két pont távolságra a kiesőhelyen lévőtől. Érezték, hogy váltani kell, és ezt sikeresen meg is tették. Srdjan Blagojevic szerb edző kapott bizalmat és remek munkát végzett Debrecenben. Azt nem kell bizonygatnunk, hogy a szerb edzők nagyon tudnak valamit, így nem meglepő, hogy alaposan rendbe tette vendéglátónk csapatát. Nagyon jó támadófoci jellemzi azóta játékukat, és szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat. Vezetik a tavaszi tabellát, és ha csak az utóbbi 15 fordulót nézzük ők szerezték ebben a szakaszban is a legtöbb pontot (- ez a tabella látható itt jobbra ->). Megtáltosodott tehát a Loki, és hozzánk hasonló módon ‘megy a szekér’ náluk is. Majdnem kiesőhelyről az előző fordulóban felértek a dobogóra és úgy tűnik jól is érzik itt magukat, maradnának is ott. Mi is így tennénk, de szombaton nagyon nehéz lesz. Öt pont a két csapat között a különbség, így az a veszély nem fenyeget minket, hogy utolérnek vagy beelőznek minket, de jó lenne legalább döntetlennel tartani a távolságot előttük, esetleg egy győzelemmel tovább növelni azt. Nehéz lesz megőrizni veretlenségünket, de az utóbbi hetek/hónapok eredményei összekovácsolták csapatunkat, ami átsegíthet minket a nehézségeken.


Érdemes lesz figyelni arra is, hogy a  Blagojevic-érában átlagosan majdnem két gól szerez a Loki meccsenként, mindkét félidőben ugyanannyit, tehát végig oda kell figyelni a védekezésre. Különösen veszélyesek a második félidő első negyedórájában, ebben a szakaszban érik el a legtöbb találatot: 15 meccs alatt negyedóránként átlagosan kevesebb, mint öt gólt szereztek, de a második félidő első 15 percére hat találat jutott.


Ellenfelünk ebben a bajnokságban elért eredményeinek tallózása után nézzük a két csapat egymás elleni bajnoki múltját. Bajnoki meccsen még nem nyertünk Debrecenben. Ez igaz az NB1-es és NB2-es pontvadászatra is, hiszen ebben az évszázadban nyolcadik éve vagyunk velük közös bajnokságban, de a huszadik század második felében több debreceni csapat ellen játszottunk a második vonalban a hatvanas-hetvenes években, de győztesen sosem sikerült ott elhagynunk a pályát. Aki nem hiszi járjon utána. Ez egyszerűbb, mint gondolnád. Elég a honlap jobb fölső sarkában az … eredmények 1912-től menüpontjára klikkelni, ott a szűréshez az Ctrl nyomva tartásával az F gombot kell lenyomni és böngészőnk egyik sarkában máris megjelenik a keresőmező. Ide beírjuk a keresőszót (esetünkben ez Debrecen) és Enter után már láthatjuk is a találatokat. Ahol beírtuk a keresőszót ott a nyilakra klikkelve lépkedhetünk a következő találatokra. Lila hátterű eredmények hazai meccseinken születtek, fehér hátterű találatnál az eredménysor végén sehol nem találunk zöld jelzést, ami a győzelem jele lenne. Talán majd most. …..
Ne gondolja senki, hogy nem lehet nyerni Debrecenben! Nekünk is sikerült már. Kupagyőzelmünkkor őket sodorta a selejtezősorozatban utunkba a szél, akkor (2010 novemberében) 3-0-ra tudtunk nyerni a régi Loki-stadionban. Akkor ha jól emlékszek még a biztos büntető-végrehajtásáról híres Némedi 11-est is hibázott, de még az is belefért.


 

Nehéz meccs lesz. Nem lesz szép, inkább küzdelmes csata várható.
A bajnokság utóbbi hónapokban legjobban teljesítő két csapata méri össze erejét.
Bízunk benne, hogy eredményesek leszünk, és a végén ponttal, pontokkal távozunk majd Debrecenből.

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét! 💜🤍