Durván beárazza a KTE az NB1-et

Sok ellendrukker várja már nagyon régen, hogy kipukkanjon a kecskeméti csapat, de nem fogunk nekik ilyen örömet szerezni. Egyszerűen azért nem, mert a KTE nem lufi, hanem csapat, pontosabban CSAPAT!

Korábbi években előfordult már többször, hogy az újonc jól kezdte az évet, azután elkezdett bukdácsolni és a végére legtöbbször kiesett, visszament a másodosztályba, nagy ritkán sikerült megkapaszkodnia. A bajnokság hetven százaléka se ment még le, de nem nagy felelőtlenség azt állítani a KTE-nek remek élvonalbeli éve lesz a mostani.
ᶠᵒʳʳᵃ́ˢ: ᶠᵒˢˢᵖᵃʳᵏ.ᵒʳᵍ

Durván beárazza a KTE az NB1-et!
Évek óta hallani, hogy minőségi focit csak drága játékosokkal lehet elérni. Biztos így van ez?
A KTE a bizonyíték arra, hogy kis költségvetésű újonc-csapat -két év alatt két osztályt előrelépve(!)- majdnem kizárólag korábban csak alacsonyabb osztályban játszó, fiatal játékosokból egy jó szakmai gárdával is tud eredményt elérni. Hét hónapja dobogósok vagyunk az NB1-ben! Más klubok játékosai/edzői körében azért lehet népszerűtlen a kecskeméti csapat, mert így a tulajok felé nem tudják eladni azt, hogy még több pénzt pumpáljanak hozzájuk, hiszen a KTE a bizonyíték arra, hogy kis pénzből is lehet focit csinálni. Kis pénzből is lehet focit csinálni, sőt a foci nem csili-vili stadion függvénye, hanem csapat kérdése. Hiába van sok csapatnak modern stadionja, mi jobban örülünk annak, hogy ahelyett inkább egy szerethető csapatunk van, amelyik hétről hétre megörvendezteti játékával a nézőket. Ezalatt nem csak csapatunk szurkolóit értjük, mert egyre többen, semlegesek és más csapatok szurkolói is szívesen nézik csapatunk játékát, egyre többen írnak, beszélnek róluk elismerően.

A pénz nem minden! Pénzzel egyszerűbb, de van ami pénzzel nem vehető meg: a csapat! Két példa:
~  A Fehérvár 23 forduló alatt a mi költségvetésünk négyszereséből-ötszöröséből gazdálkodva leküzdötte magát a kiesőhelyre, és egyre nagyobb bajban vannak. Szivics örökbecsű szavai jutnak eszembe, amit diósgyőri edzőként a Fejér megyei csapattal kapcsolatban mondott kilenc évvel ezelőtt: „Ilyen kerettel, ilyen háttérrel semmit sem nyerni nem olyan szép dolog.” Erről bővebben ide klikkelve olvashattok.
~  Másik példa a Fradi. Tisztelem és elismerem edzőjük korábbi munkásságát, de itt nem tudja kihozni magából amit tud. Ez a közeg erre nem alkalmas. Brutális áron összevásárolt külföldiekkel ebben a nagyon langyos élvonalban se képes dominálni, csapatának tavaszi eredményei siralmasak. Idei megszerzett bajnoki pontok alapján csak hatodikok, nagyon ráültek a korábban megszerzett tetemes előnyre. Szép, ahogy a nemzetközi kupasorozatban idáig eljutottak, de a Leverkusen ellen éppen azt kellene megmutatniuk, amit mi tettünk ellenük, vagyis azt, hogyan képes csapatával eltüntetni a két csapat közötti nagyságrendnyi transfermakt-értékkülönbözetet. Nekünk sikerült ellenük, és nekik is sikerül majd? …..

Csak így tovább fiúk! Minket sem magasság, sem mélység nem rettent, így akkor sem leszünk csalódottak, ha az év végére a tabella közepére érkezik meg a csapat, de attól se rettenünk meg, ha nyáron KTE-s Konferencia Liga meccsre kell menni. 😉

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!

 

4 hozzászólás “Durván beárazza a KTE az NB1-et” bejegyzéshez

    1. … mire gondolsz?
      ~ Valóban az a foci, amit a túlfizetett sztárok csinálnak? Kis pénz – kis foci?
      ~ Csak MLSZ követelményeknek megfelelő stadionban lehet minőségi focit játszani?
      ~ Nem ugyanúgy szeretjük fiainkat, ha a tabella közepén végeznek, mintha dobogón?

  1. Nem ilyen elcsépelt mondatokra gondoltam. Bocs PingWin, válaszomat magamban megfogalmaztam, de hosszú belső vívódás után úgy döntöttem, a másik szemszögből készült írást, ilyen hurrá hangulatban nem aktuális közre adni. Amúgy a beárazást illetően jól fogalmaztál, csak azt sem szabad feledni, ez az NB1 a magyar foci második szintjét jelenti. Rossi válogatásából is kitűnik. Ugorjunk a „civis” városba, Jó lesz kedvenc csapatunknak maximálisan odafigyelni, mert egy belső hang azt diktálja, Debrecenben sötét felhők gyülekeznek. Ennek ellenére reménykedem, a Szabó legények ezt az akadályt is legyűrik. Hajrá KTE!

    1. Igen, én is tartok a szombati meccstől.
      Ősszel is megszenvedtünk náluk, az előző hét-, és 15 meccses sorozatban ők szerezték a legtöbb pontot, jó sorozatban vannak. Igaz mi is, de ez ígérkezik az egyik legnehezebb meccsnek idén.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.