Az ősz legjobbja tovább száguld

Lezárult a Fehérvár elleni győzelmünk legjobbjait kereső szavazásunk. Azzal nem vádolható meg a kecskeméti nagyközönség, hogy kétértelmű jeleket küldene felénk, hiszen a szavazás győztese utcahosszal nyerte ezt a kört. Ez annyiból érdekes, hogy sok jó teljesítmény között is ennyire ki tudott emelkedni a győztes, de a szurkolók honorálták a többiek produktumát is: a kezdőcsapat minden egyes játékosa kapott szavazatot a három kérdés valamelyikén.

Nagy Krisztián nem lassít: remek őszi teljesítményét követően az első tavaszi meccsen is bezsebelte a szurkolók elismerését

A szavazatok alapján tehát a meccs legjobbja Nagy Krisztián lett, aki ihletett formában futballozik. Azt nem mondhatom, hogy mostanában, mert a szezon eleje óta jó teljesítményt nyújt, az ősz közepe óta pedig ligaszinten is kiemelkedőt mutat. Ezúttal bombagólt szerzett (egy olyan nehéz technikai megoldással, amit bűn lenne elhallgatni), de ez csak a korona volt az egyébként magabiztos játékán. Az talán nem meglepetés, hogy a támadásokat jól segíti, de most már ott tartunk, hogy védekezésben is képes olyan momentumokra, amik talpra ugrasztják a szurkolót. Mindezt meglehetős tisztasággal teszi, egy ideig még nem kell tartanunk az eltiltásától sem, mindössze két sárga lapot kapott eddig (a Mezőkövesd és a ZTE elleni hazai bajnokikon). Krisz kulcsszereplővé és a szurkolók vitathatatlan kedvencévé nőtte ki magát a KTE-ben, a Fehérvár ellen pedig úgy kezdte a tavaszt, ahogy egy közönségkedvencnek kell.

 

A második helyre az a Szuhodovszki Soma futott be, aki ha lehet még többet tett ezért a győzelemért, mint Krisz. Soma előbb gólpasszt adott, majd a meccset is eldöntötte a maga rakétájával, hogy aztán magától értetődő természetességgel gyűjtse be a „forduló legjobbja” címet a Nemzeti Sporttól. Azt már korábban, a Puskás Akadémia ellen is láthattuk, hogy a rúgótechnikája alkalmas arra, hogy nagy gólokat lőjön (az őszi szezon legszebb góljának választottátok azt a találatot), mégis eddig az lehetett az érzésünk, hogy nem próbálkozik eleget. Persze ez lehet edzői utasítás is (természetesen nem az, hogy kifejezetten Soma ne lőjön, hanem az, hogy a bizonytalan távoli lövések helyett próbáljunk a kombinációkra játszani), de amikor Szuho lába elsül, az általában emlékezetesre sikerül. Ami pedig még örömtelibb, hogy a szemünk előtt válik egyre komplexebb játékossá: összehasonlíthatatlanul fegyelmezettebb, hajtósabb középpályás lett, mint amilyen az NB2-ben volt, most már a védekezésben is képes kiemelkedő teljesítményekre. Ugyanakkor a támadásoknak nem egyszer ő a gyújtópontja, remek a passztechnikája és közel tartja magához a labdát, ezért nehéz szerelni. Ezeket a készségeit a Fehérvár ellen is láthattuk és reméljük, hogy a tavasszal sem zár be a Szuhodovszki-kiállítás.

Szuhodovszki Soma góllal és gólpasszal kezdte 2023-at (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

A harmadik helyen egy új játékos végzett, aki pillanatok alatt levette a lábáról a hazai közönséget. Horváth Krisztofer nagyon aktív volt az egész mérkőzés alatt, a lendülete, akarása és labdabiztossága mellett pedig kifejezetten szórakoztató volt nézni a játékát. Bátran vállalkozott cselekre, amelyek igen jó százalékban voltak sikeresek, néhány kiosztott köténnyel pedig könnyű elnyerni a közönség szívét. Horváth ezzel a jó teljesítménnyel azonban dilemma elé állíthatja Szabó Istvánt: a fia visszatérésével már nehézkesen pakolható fel a Katona Bálint-Banó-Szabó Bence-Horváth Krisztofer hármas egyszerre a pályára úgy, hogy ne kelljen máshol belenyúlni a csapatba. Ennek a kellemes problémának a megoldását könnyen lehet, hogy már a Paks ellen is látni fogjuk, érdekes lesz, hogy hogyan zsonglőrködik majd a stáb ennek a három embernek a játékperceivel, hiszen jelenleg úgy tűnik, hogy Tóth Barna helye biztos, a középpályára pedig kelleni fog olyan ütköző ember, mint Vágó (vagy Meszhi vagy Nikitscher) és Szuhodovszki posztja sem ugyanaz, mint a fenti hármasé. Horváth mindezek ellenére nem indul rossz helyzetből: az első tavaszi bajnokin már villantott valamit abból, hogy miért tartják az egyik legtehetségesebb fiatal magyar labdarúgónak.

Horváth Krisztofer bőven okozott gondot a Fehérvár védőinek (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

 

A szavazás eredménye (minden kérdésnél a három legnagyobb százalékot kapó játékost tüntetjük fel):

KTE – MOL Fehérvár szavazás vége

No Description

Ez pedig az éves összesítése a „meccs legjobbja” szavazásoknak (az oszlopok a fejlécre kattintva sorbarendezhetőek):

 

Meccsek legjobbjai_összesítés

No Description

 

(a nyitókép Nagy Krisztiánról a Kecskeméti TE Facebook oldaláról származik, a design pedig a Freepik-ről)