Nosztalgiázzunk kicsit …

Legutóbb 2011 januárjában rendezett az MLSZ NB1-es csapatok számára téli teremfoci tornát.
A Szegeden megrendezett Fradi elleni meccsről megmaradt a felvétel.
(A felvétel hibáiért elnézést, ha végignézed nem maradsz le egy gólról se.)

 

21 hozzászólás “Nosztalgiázzunk kicsit …” bejegyzéshez

  1. Djuranoviccsal mi a helyzet? Látom a gyakorlás képein, de meccsen nem játszott, sérülés van a háttérben? Szalai G. szintén érdekelne, de legalább Zekére kaptunk választ..

    1. Szalai Gabinak úgy hallottam, hogy a térdével volt némi probléma, ezért nem játszott a Békéscsaba ellen és gondolom ezért kímélték még a Magdeburg ellen is. Az erőnléti edzésekről készült fotókon feltűnik, ő is kint van Törökországban a csapattal.

      Djuranovics esete nyűgösebb. Csalódást keltő őszön van túl és úgy tűnik, hogy Szabó István sem igazán számít rá, nem azt kapta tőle, amit várt. Ugyanakkor az őszi teljesítménye nyilván nem elégséges arra, hogy vevőt találjunk rá, így vagy jelentősen feljavul (ha egyáltalán kap rá lehetőséget), vagy meg kell barátkoznia a tartalék szereppel. Persze a támadó posztokon elég sovány a felhozatalunk, hiszen Barnán kívül Szabó Levi visszatért a Vidihez, Gréczi Marci kevés szerepet kapott ősszel, Djuranovics földbeállt, Győri Benjámin pedig elsősorban a tartalékcsapatnál van számításba véve, nincs olyan tapasztalata, ami miatt azonnali segítségetnyújtást lehetne várni tőle. Ezt a helyzetet szeretnénk majd megoldani valószínűleg Horváth Krisztoferrel, de ez még mindig viszonylag szűkös névsor a tavaszra véleményem szerint.

  2. Djuranovics is szerepelt 1-2 törók képen.

    1. Valakivel összetéveszthetted, mert Uros itthon maradt.

  3. Szerintem a menedzsment és a mester jól gondolkodik, amelyik igazolás nem játssza be magát a csapatba, túl kell adni rajta. A játékosnak is érdeke. A KTE-nek a nagy fiatalítás közepette arra kell vigyázni, nehogy a Fradi szindrómába essen, amikor a zöld-fehérek leigazolták szinte a teljes sikeres ifi válogatottat, mégis fejre álltak. Néhány klasszis, – legyen az hazai vagy idegenlégiós – igazolása nélkülözhetetlen. A Rózsás időket csak így lehet fölözni.

  4. A Rózsás időket nem lehet úgy fölözni hogy idecsábitott válogatott játékosoknak meccseken át 5 egész perc sem jut a „bejátszásra”, sőt úgy sem, hogy 10+ meccsnek 1 csatárral megyünk neki..

    1. De még az is elég volt neki, hogy belekerüljön az M4 most futó reklámjába 🙂

  5. „A Rózsás időket nem lehet úgy fölözni hogy …” ~ már megtörtént!
    Az előző fél évünk, másfél évünk magasan veri azt a korszakot!
    Klikk a linkre: http://bp.atw.hu/k7.jpg

    1. Más dolog az önmenedzselés, – azt hagyjuk a pályázatíróknak, meg a sajtónak – és megint mások a tények.
      1./ Én az ilyen félidei kijelentésekkel minimum megvárnám amíg a táblázat teljesen megtelik.
      2./ „Mellesleg” volt ott egy MK győzelem is. Attól még elég távol vagyunk.
      3./ A közönségvonzó támadójátékról nem beszélve.
      4./ Tömeges szurkolói vándorlást sem tapasztaltam idegenbeli mérkőzéseinkre.
      5./ Volt válogatott mérkőzésekre alkalmas stadionunk, amit nem félházzal üzemeltettek.
      6./ Mintha az ünnepi pillanatokat önfeledtebben ünnepeltük volna. /Még Rudi bácsi kezdőrúgása is félre sikerült./
      Ezt a pár megjegyzést csak azért említettem, van még tennivaló, hogy a „Rózsás időket” fölözzük.
      A törekvésekért elismerés a vezetésnek, játékosoknak, szurkoló tábornak, Eöregh szurkolótársunk észrevételeit érdemes megfontolni.

      1. Maximálisan egyetértek, viszont a KTE most fél-másfél év alatt nem tudott megélni annyi időt, mint a korábbi Rózsa-korszak 7-8 éve alatt.
        1./ Megvárhattam volna válasszal az év végi ‘eredményhirdetést’, de a kérdés most merült fel, most kellett reagálni rá. Nem tartom elérhetetlennek az év végére a nyolcadik helyezést, persze ezért még keményen meg kell dolgozni.
        2./ Az MK győzelemtől messze állunk. Igen, de ami késik nem múlik, legyünk optimisták.
        3./ Ezzel a kerettel ezt lehet megvalósítani, de úgy tűnik erre is vevők a nézők és nem csak a kecskemétiek, és nem csak a KTE szurkolók.
        4./ A tömeges szurkolói vándorlás mindenhol alábbhagyott, itt is.
        5./ A stadion most is ‘tudná’ azt, amit akkor, csak a mércét/lécet tették magasabbra az MLSZ-ben, itt meg a szükséges állagmegóvási munkák sem lettek rendesen és rendszeresen elvégezve. Nem a KTE tulajdona, nem az ő szégyene, hogy így néz ki. A klub nyáron is lényegesen többet megtett az elvárhatónál, hogy itthon rendezhesse hazai meccseit.
        6./ 2015-ben ‘elrontották a játékunkat’, azóta nehéz önfeledten ünnepelni.

        Másfél év alatt lehetetlen 7-8 évet megélni. Valami viszont elindult. Minden idők legeredményesebb évét zárta 2022-ben a KTE, mert az NB3-ból ‘nyögvenyelősen’ feljutott csapat a keret több, mint kétharmadának kicserélése után azonnal felsőbb osztályba lépett és ott öt hónapja dobogós! Dobogós 5 hónapja egy csapat, amelyiknél a keret 75 százaléka nem játszott NB1-es meccset fél évvel ezelőttig! Igen, volt ebben szerencse is, alább is hagy majd a lendület, de amit elértünk azt értékeljük. Nagyon sok tennivaló van még, de jó úton haladunk, minden esély meg lehet arra, hogy most is stabil NB1-es középcsapat legyen a KTE.
        _______________
        A manóba ez is önmenedzselősre sikerült?

        1. Bizony, próbálod védeni az igazad. Kedvelem az ilyen „ellenfelet”. Az önmenedzselés az élet minden területén elkerülhetetlen. Lehetsz bármilyen jó, ha az „árudat” nem tudod eladni lesz….nak. Az optimista aspektusodból kiindulva igazad lehet. De most nem erről beszélünk. Én, Eöregh kommentelő társunkkal egyetértésben a tényekkel próbálkoztam, talán abból is ki lehet hámozni valami igazságot. Abban egyezik a véleményünk: az „esély meg lehet arra, hogy most is stabil NB1-es középcsapat legyen a KTE. Bár nem lesz könnyű mutatvány. Én örülnék a legjobban, ha a velük kapcsolatos hosszú távú tippmix fogadásom idény végén bejönne. Örülök, hogy a „ködös” kattintásszámot holt idényben tovább tudtuk növelni.
          Apropó, szerinted a lilák milyen filozófiával juthatnak a csúcsra? Látsz valami egyedi értéket?

          1. Szerintem a sokszor kiemelt Ajax-féle metódus kiváló, nem szorul modifikációra, viszont ott is akad Tagliafico/Neres stb egyszöval „kikukázott máshol nem befutó válogatott spíler”

          2. Milyen filozófiával juthatunk legtovább? Vannak-e egyedi értékeink?
            Előre leszögezem azon kevesek közé tartozok, akik nem értenek hozzá, így csak megérzést írok.
            ~ Szerintem a mostani filozófiával jutunk legtovább, azzal, hogy tehetséges fiatalokat keresünk -akik sikerre éhesek-, velük kialakítunk egy koncepciót, játékmódszert, amihez „csak” a megfelelő embert kell megtalálni az esetlegesen kieső helyére és megy minden szépen tovább. Nem elég viszont a rendszert kialakítani, azt tovább működtető hozzáértő szakembergárdára is szükség van, ami úgy tűnik itt hosszabb időre adott lesz. Itthon ezt az MTK próbálja megvalósítani több-kevesebb sikerrel. Nálunk másfél éve ez nagyon jól működik, szeretnénk még megélni belőle sok-sok évet.
            ~ Egyedi értékünk a módszer és annak megvalósítása -mert valóban van mindenkinek kedvenc játékosa (nekem több is)-, de igazi értékünk a CSAPAT egyben.

        2. 5.: Ma olvastam, hogy még januárban hozzáfognak 🙂

  6. Szerintem üdvözítőbb volna „hosszú távon gondolkodni” volt jó fél idényünk ifikkel es remekül motivált játékosokkal, de idétlen dolog lenne azt hinni, hogy efy vagy tóbb évet ilyen ‘magas szintű játékkal ‘ le lehet hozni ilyen hiányos csapattal, ld. Kölcsönkapusok, kölcsön / nem létező csatárok, kölcsön középpálya, csere ifikkel.. a profizmus nem a szép gyepnél indul, s azzal sincs bajom hogy főleg helyiek kinevelése a cél minden posztra, de amíg nincs egy-egy posztra átmeneti megoldásunk (akár légiós akár más) addig bilibe lóg a kezünk.
    Plusz amennyiben egy följutó csapathoz sikerül válogatott játékost hozni (mindegy miféle) addig ki kéne használni a jó hirünket. Nem vet jó fébyt a csapatra ha 0 perccel fél év után kidobálják őket.

  7. PingWin, vettem! Örömmel nyugtázhatjuk, a kör bezárult, a KTE mindhármunk szerint ugyanazon filozófiával juthat legtovább. Te az MTK képzést említetted, mely a holland filozófiára épül, Eöregh az Ajax metódust hozta szóba, én pedig 1974. évi vb ezüstérem begyűjtése óta a holland játékrendszer elkötelezettje vagyok. Nálam a totális futball sztárja, Johan Cruyff a legnagyobb. Egy kis csavar a történetben, a sokat bírált Mezey edzőképzés is arra épült. Azzal mindannyian tisztában vagyunk, eredményeit magyar honban máig nem tudta megközelíteni senki. Hát… majd meglátjuk, a lilák mire jutnak vele.

  8. Még egy opciót tudnék emliteni ami esetleg nektek is szimpatikus. Ez pedig a Salzburg-féle 13-4 évesen kiválogatni a tehetségeket, bentlakásos akadémiára hozni őket (külföldieket is!!) és stb, innentől azt hiszem ismeritek. Ehhez viszont szakembergárda kellene, ami feltételezem jelenleg nincs meg, sem scout, sem nevelő sem stb. szinten.
    Ez anyagilag is egy nagyon kedvező vonal lenne, annyi, hogy nem Szabó és Kovács futkosna csak a pályán hanem néhány szines futballmagyar is.

    1. Pár éve erre tettek volna kísérletet a Tó Hotel bentlakásos akadémiaépületté történő felújítására tett tervvel, csak ez az elején megrekedt. A beruházás és a szakembergárda sok pénzbe kerülne -pedig ebből profitálhatnának a rendszerben résztvevő srácok és a magyar foci is-, sajnos ez a project el se indult.

      1. Már bocs a kérdésért de a Sport hotel ( az egykori Hullámmal szemben) helyén nem az épült?

        1. Erről hol hallottál?
          A Sport Hotel 2011 óta működik, 3 évvel ezelőtt a COVID indulásakor ideiglenesen bezárt, ma is zárva.

  9. Tó Hotel nélkül is volt itt NBI-es csapat, országosan kiemelt labdarúgó akadémia, mellette négy utánpótlásnevelő klub, alatta számtalan bedolgozó egyesület. A kapcsolatok már külföldre is kiterjedtek, a tehetségek szívesen igazoltak Kecskemétre. Nebulóink járták az országot világot, ahol kiváló minősítésben részesültek. A stadionépítés be volt ígérve.. Szállodaépítés is szóba került. Vendégül látták a szurkolótábort. A Széktói lelátóján tömtük magunkba a nagy bográcsban főtt étket. Nem emlékszem, hogy pénzhiány napirenden lett volna. Mi van most? Ne nekem kelljen már a megoldó képletet levezetnem. Ezzel azt kívánom sugallani, minden megoldható, mentalitás kérdése az egész.
    Emlékeztek még? „Mentalitás az a faktor, amely mindent eldönt a sportolóról: aki a legkritikusabb pillanatban kemény és elszánt marad, az értelemszerűen viheti valamire, aki pedig leenged feladja, kifulladva azt mondja inkább nem csinálom, az elveszett.”
    „S nem is az a legnagyobb baj, hogy a sportoló a könnyebbik utat választja, hanem az, hogy eleve azok terelik rá, akiknek azt kellene tanítaniuk, hogy minden mozdulatért szenvedni kell. Nemcsak testben: lélekben és agyban is.”
    Elgondolkodtató, az élet minden területére igaznak tűnő mondatok. Természetesen, akinek nem inge ne vegye magára.
    Végére, Dárdai Páltól egy hasonló aranyköpés: Ha mentálisan elfáradsz, véged.
    Hozzászólásaink azt erősítik: A KTE most jó úton halad. Próbálnak felépíteni egy sikeres egyesületet. Remélem, az illetékesek mentalitással is bírják.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.