Kik voltak az ősz legjobbjai?

A címben feltett kérdésre nem más adta meg a választ, mint ti, akik a Kecskeméti TE-vel közösen bonyolított szavazásunkon voksoltatok. Gondolhatnánk, hogy nehéz dolga van a szurkolónak ilyenkor, hiszen a Kecskemét olyan őszt pakolt fel az asztalra, amellyel kiérdemelte az egész sportsajtó érdeklődését. Ilyen teljesítményt pedig csak akkor lehet elérni, ha a csapatból sokan mutatnak kiemelkedő produkciókat, ennek ellenére voltak olyan kérdések, ahol elég egyértelmű válaszok születtek. Hiába no, a kecskeméti drukkereknek is megvannak a maguk kedvencei, akiket mindenkinél jobban szeretnek. A legjobb játékos nagy fölénnyel nyerte a szavazást, ahogyan az ősz meccse esetén sem volt széthúzás a szurkolók között, a legszebb gól és gólpassz azonban megosztotta a rajongókat is.

Nagy Krisztián egyértelműen a szurkolók kedvence. Ezt pedig ősszel remek teljesítménnyel hálálta meg (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Annak ismeretében, hogy kétszer is a hónap legjobbja lett a szurkolók szerint, talán nem meglepő, hogy az ősz legjobbjának is Nagy Krisztiánt választottátok. Mit lehet még elmondani Kriszről, amit nem mondtunk még el róla? Többször megénekeltük, hogy egy kényszerpozícióban játszva mutatott kiegyensúlyozottan magas teljesítményt egész ősszel, amihez természetesen kellett egy jól működő középpálya is, hiszen ez tette lehetővé, hogy ő egy másik poszton szerepeljen. Afelől ugyanis nincs kétségem, hogy ha a pálya közepén nehézségeink adódtak volna, akkor Krisz képességeit ott használta volna fel Szabó István. Így azonban a pálya jobb oldalán szántott fel minden négyzetcentimétert, ugyanolyan magas színvonalon védekezve, ahogyan a támadásokat segítette. Persze neki is volt kilengése, a Honvéd vagy a ZTE elleni idegenbeli meccs nem felfelé húzta az átlagát, de egy újonccsapat védelmében szerepelve az a tény, hogy mindössze kettő rosszabb meccsét tudjuk felidézni, egészen elképesztő. Krisztián esetében nagyon érdekes megfigyelni, hogy egy olyan pozícióból, amely finoman szólva sem a játék tengelyében található, mennyire nagy hatást képes gyakorolni a támadójátékra. Bátran kéri el a labdát, nem redukálja a szereplését az elfutásokra és beadásokra, hanem a kombinációs játékban is szívesen vesz részt, emellett pedig olyan oldalát ismerhettük meg ezen az őszön, amit talán korábban nem: a munkabírását. Krisztián igen magasra tette a lécet az őszi teljesítményével és a tavasz egyik izgalmas kérdése lehet (ahogy korábban már említettük), hogy marad-e a pálya szélső zónájában. Azzal, hogy Nikitscher Tamás érkezett a középpályánkra és Sági Milán távozott, egyelőre úgy tűnik, hogy Krisz nem költözik vissza a középpálya tengelyébe, de erre csak a bajnoki meccsek fognak választ adni. Nagy Krisztián a szavazáson Banó-Szabó Bencét és Varga Bencét előzte magabiztosan, a statisztikái pedig a következők voltak ősszel:


14-szer volt kezdő 
4-szer csereként lépett pályára (a Vasas és a Fehérvár elleni bajnokikon valamint a Kécske és a Győr elleni kupameccseken)
7 győzelem
8 döntetlen
3 vereség
1448 lejátszott játékperc
(ebből 1358 a bajnokságban)
2 sárga lap (a Mezőkövesd és a ZTE elleni hazain)
4 lőtt gól (kettő a Ferencváros ellen, egy-egy a Kisvárda és a Debrecen ellen)
2 gólpassz (a Mezőkövesd és a Vasas ellen, előbbin Katona Bálint, utóbbin Vágó Levente fejére ívelt)
3-szor választották a szurkolók a meccs legjobbjának (a Fradi elleni hazai, a Debrecen elleni hazai és a Mezőkövesd elleni idegenbeli meccsen)
6,188 pontos Lila Köd átlag


Akcióban a kecskeméti Modric (fotó: Kecskeméti TE – Facebook)

Az ősz legszebb góljáért zajló verseny nagy csatát hozott. Az erős mezőnyt dicséri, hogy Nagy Krisz Debrecen elleni gólja (amikor minden lokista a földig hajolt előtte tiszteletük jeléül) vagy Szabó Levente Paks elleni találata (ami előtt olyan mozdulattal húzott kötényt Lenzsér Bencére, hogy a paksi védő azóta is próbálja levenni) a dobogóra sem fért fel. Harmadik helyezett lett Krisz finom csippentése Dibusz felett a Fradi ellen, az ezüstöt pedig Banó-Szabó Bence Loki elleni szólója szerezte meg. A legszebb gólnak azonban Szuhodovszki Soma Puskás elleni rakétáját láttátok. Érdemes újra vetni rá egy pillantást: az NB1 egyik legtehetségesebb kapusa, Tóth Balázs abszolút tehetetlen, ráadásul a lövést balról bal lábbal ereszti el Szuho, így még nehezebb a kivitelezés.

 

A legszebb gólpassz kategóriája is nemes küzdelmet hozott. A dobogó alsó fokára ért oda Nagy Krisztián ívelése Katona Bálint fejére a Mezőkövesd elleni a hazain, míg a második helyet Tóth Barna kaparintotta meg a Loki elleni sarkazásával, amelyből Banó-Szabó Bence szerzett gólt.  A legszebbnek azonban Szalai Gábor Ferencváros elleni, gyorsan elvégzett szabadrúgását láttátok, amellyel Gabi gyakorlatilag csak Nagy Krisztiánt nem lepte meg. A teljes Fradi lefagyott, majd mire feleszméltek, már hátrányban voltak.

 

Aki követte a havi szavazások eredményét, annak valószínűleg nem okoz meglepetést a TOP11, hiszen nagyjából ezek a játékosok kerültek a hónap csapataiba is és Szabó István alapcsapatának is ez felel meg leginkább. Persze egy ilyen sikeres ősz után nem meglepő, hogy a szurkolók egyetértenek az edzővel, de azt is hozzá kell tenni, hogy a KTE kerete meglehetősen szűk volt az ősszel és volt olyan poszt, ahol sérülések is nehezítették a stáb munkáját.

Ez a csapat jó képet mutat arról is, hogy ki hány játékpercet kapott a bajnokikon Szabó Istvántól. Akik átlépték az ezer perces határt, azok kerültek a szurkolóknál is a legjobbak közé (a kivétel ez alól Katona Bálint, aki éppen csak a bűvös ezres alatt maradt). A bajnoki pályára lépéseket és játékperceket, valamint a Lila Köd által adott osztályzatok átlagát, ezen a ábrán mutatjuk:

KTE ősz statisztikák

No Description

A kérdésekre adott válaszok százalékos arányát pedig ezen az ábrán láthatjátok (a fejlécben választható ki a kérdés):

 

Ősz legjobbja szavazás eredmények

No Description

Köszönjük szépen a szavazataitokat! A következő szavazásunknál is számítunk rátok.

10 hozzászólás “Kik voltak az ősz legjobbjai?” bejegyzéshez

  1. Krisztián a megtisztelő címet maximálisan megérdemelte. Hirtelen az öttusa legendája, Balczó András mondata ugrik be: „a kimagasló teljesítmény közösség nélkül nem létezik.” A Széktó környékén most ilyen tekintetben is jól alakulnak a dolgok. Legutóbb, eredményes szereplésükkel a múlt nagyágyúi a tv kamerái előtt kürtölték világgá a hírös város jó hírét. Reménykedjünk, hogy a tendencia a szilveszteri malac elfogyasztása, az új évi pezsgő hörpintése után tovább folytatódik.

  2. Aranycsapatunk kezdője így rendben van, a másik felét majd csak kitermeljük valahogy.
    Vajon igaz lehet, amit hallottam, egy kis rekonstrukció után tavasszal a lila-fehér tábor a túlsó lelátót is megtöltheti?

    1. Ennél szebb karácsonyi ajándék nem is kellene a szurkolóknak 🙂

    2. Szerintem semmi nem történt a napos oldalon, a város felőli lelátóval. Gyanítom továbbra sem lesz használható. Hol hallottál arról, hogy rendbe teszik és használható lesz?

  3. Ezek szerint csak jól értesült utcai szurkolói pletykáról van szó. Én is onnan koppintottam. Nincs ezzel gond, mindenki láthatja, az embereket mennyire érdekli a város labdarúgása. Megvalósulásért a Kecskeméten ismét kialakulóban lévő kiváló közösség sokat tehet. A „köd” azzal, hogy a témát napirenden tartja. Gondolom, a városvezetést sem ejtették a fejükre, megpróbálják az őket támogató, és még nem támogató tömeg óhaját teljesíteni. Ez minden hírös-városi lakos, és a magyar foci érdeke is. Ez majd tavasszal elválik. Nem látok ész érvet, hogy ne valósuljon meg, országosan stratégiailag kiemelt ágazatról van szó. Úgy tudom a stadion rekonstrukciók a nehéz gazdasági helyzet ellenére folytatódnak. A KTE közössége bebizonyította, érdemesek a támogatásra. Bízom benne, a bajnokság végén ugyanezt leírhatom. Ha sokan akarják a napos oldal szurkolókkal telhet meg. A hosszú távú mixes tippemet ebben a szellemben tettem meg. Nagyon várom már a lila-ködös játékot is. Holnap éjfélkor ezekre is koccintok, utána fincsi malac sültet, virslit ropogtatok. Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!

    1. Hol folyik jelenleg stadion-rekonstrukció?
      Nyíregyházán, mert ott 2015-ben téves indok alapján nem kaptak licencet,
      ők az MLSZ ellen másodfokon is pert nyertek, őket így kompenzálja a szövetség.
      Máshol tudtommal nincs stadionfejlesztés. Pécsen 2021 első félév végén ígéretet kaptak, amit fél év múlva sztornóztak, Békéscsabán 2022 áprilisában kaptak ígéretet, de abból se lett semmi. Ezen kívül történt valahol valami?

  4. Ahol az érdek úgy kívánja, ott megépül. Mint említettem volt, STRATÉGIAI ÁGAZATRÓL VAN SZÓ! Megállás nincs, a koncepció folytatódik, focinemzet újra csak úgy lehetünk. Mintha azt olvastam volna, már a működtetésekbe is beszállnak. Biztos vagyok benne, az általad említettekre is sor kerül. Jelenleg is folyik egy nem két fillérbe kerülő stadionépítés…na ugye! Számunkra aggasztó inkább az lehet, a buliba bevesznek-e? Egyenlőre nem úgy tűnik. Ahhoz a hírös városnak, profi szinten még nagyon sokat kellene tenni. Örülnünk kell, hogy ezt, hogy ezt az NBI-es játékot kaptuk ajándékba. Ahogy a kosarasok teszik.

  5. Külön fejezetet érdemel. Első lépésként, az önkormányzat sport iránti elkötelezettségét bizonyíthatná azzal, a 2023. év nyitányaként a profi szemléletű kesportot segíthetne ismét működésbe hozni. Nagy hiba volt azt is veszni hagyni. Azóta a sportpropaganda elég mélyre süllyedt.

  6. Ahogy én tudom, dolgoznal rajta, hogy a napos oldal újra kinyisson. Nyilván amint nyitható szólnak.

  7. PingWin: Még csak az új év harmadik napjánál tartunk. Gondolom, olvastál Te is a a 2023-as, több mint nyolcszáz millió forintos fedett focipályás beruházásról. Csak így lehet labdarúgásunkat magasabb szintre emelni. Ismétlem, a kérdés változatlan, az MLSZ a fiatalokra irányuló koncepcióját maximálisan segítő Kecskemétet beveszik-e a támogatottak sorába. Vagy a szurkolók a napos oldal korlátját csak edzőmérkőzések alkalmával támaszkodásra használhatják.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.