A tabella-pozíció és az előző pár meccs formája alapján kialakul a papírforma, amelyik csapatnak jobbak ezek a mutatói esélyesebb lehet az egymás elleni meccsük megnyerésére. A gyakorlat azonban mást mutat. Nagyon mást. Nézzük az előző nyolc forduló tippstatisztikája alapján menyire jöttek be a papírformának vélt tippek.

Az első 3-4 fordulóban még csak kóstolgatták egymást a csapatok, de a legutóbbi nyolc meccsükön már kialakulhatott egyfajta erősorrend, egyfajta esélyességi rangsor, ami alapján lehetett várni, hogy a fordulók párosításain melyik csapat nyeri majd az összecsapást. Ez a papírforma nagyon gyakran felborult.

A fenti képen látható az előző nyolc forduló 48 meccse. A tippeknek csak kevesebb, mint felén jött a papírforma, amit az előző eredmények alapján várhattunk. Ezeket a tippeket megjelöltem a képen. A papírformának tűnő eredményeknek kevesebb mint fele jött be. Egyik fordulóban csak egy tipp jött be, háromszor kettő, vagyis a fordulók felében a várható eredmények fele se jött, ezek totó-gyilkos fordulók voltak.

Ennek ismeretében nem egyszerű a következő fordulóra se tippelni.

Melyik három meccs a tuti? Vagy csak kettő? Vagy egy, esetleg egy se?

Vegyük mondjuk a KTE és a Fradi meccsét fixre, a többit milyen irányba és mennyire térítsük el a papírformától?

Tervezgessetek, számolgassatok, kalkulálgassatok nyugodtan, de ide még ne írjátok be a konkrét tippeket, majd csak a holnap reggeli tippmix-posztba.

Időközben megérkezett előző heti játékunk legjobb tippelőjének következő heti tippsora, aki a következő tippelős poszt tippmagyarázatát írja. Ő is azokat az eredményeket várja amit a tipp-poszthoz készítettem, csak Pakson ikszet.