Papírforma-elemzés

A tabella-pozíció és az előző pár meccs formája alapján kialakul a papírforma, amelyik csapatnak jobbak ezek a mutatói esélyesebb lehet az egymás elleni meccsük megnyerésére. A gyakorlat azonban mást mutat. Nagyon mást. Nézzük az előző nyolc forduló tippstatisztikája alapján menyire jöttek be a papírformának vélt tippek.

Az első 3-4 fordulóban még csak kóstolgatták egymást a csapatok, de a legutóbbi nyolc meccsükön már kialakulhatott egyfajta erősorrend, egyfajta esélyességi rangsor, ami alapján lehetett várni, hogy a fordulók párosításain melyik csapat nyeri majd az összecsapást. Ez a papírforma nagyon gyakran felborult.

A fenti képen látható az előző nyolc forduló 48 meccse. A tippeknek csak kevesebb, mint felén jött a papírforma, amit az előző eredmények alapján várhattunk. Ezeket a tippeket megjelöltem a képen. A papírformának tűnő eredményeknek kevesebb mint fele jött be. Egyik fordulóban csak egy tipp jött be, háromszor kettő, vagyis a fordulók felében a várható eredmények fele se jött, ezek totó-gyilkos fordulók voltak.

Ennek ismeretében nem egyszerű a következő fordulóra se tippelni.

Melyik három meccs a tuti? Vagy csak kettő? Vagy egy, esetleg egy se?

Vegyük mondjuk a KTE és a Fradi meccsét fixre, a többit milyen irányba és mennyire térítsük el a papírformától?

Tervezgessetek, számolgassatok, kalkulálgassatok nyugodtan, de ide még ne írjátok be a konkrét tippeket, majd csak a holnap reggeli tippmix-posztba.

Időközben megérkezett előző heti játékunk legjobb tippelőjének következő heti tippsora, aki a következő tippelős poszt tippmagyarázatát írja. Ő is azokat az eredményeket várja amit a tipp-poszthoz készítettem, csak Pakson ikszet.


 

2 hozzászólás “Papírforma-elemzés” bejegyzéshez

  1. Kiváló meglátások. Egy tippmix játékosnak minden elemzésre oda kell figyelni, ha jó eredményt akar elérni. Végtelen variáció létezik. Néhány jó tanács a profi sport-fogadóktól. Véleményezek, szemezgetek.
    – Hogy sikeresebbek legyünk a sportfogadásban ne legyen cél, hanem játék!
    – Egyet minden képpen le kell szögezni, piszkosul nehéz helyzetben vagyunk, mert olyan sportágra kell fogadnunk, ahol a döntetlen realisztikus szerepet játszik. Ez a fogadóirodák álmainak netovábbja. A nagy fogadók nem ilyeneket választanak. Például teniszt, amit én is gyakran megteszek, de mióta a DIGI TV ugrott sajnos kevesebb ilyen közvetítést látok, ezért információ hiányban szenvedek.
    – Fontos szempont: aki türelmetlen, rámenős vagy sokat akar nyerni, veszít. El kell döntened, alkalmas vagy-e hosszútávon nyerő fogadóvá válni. Egyébként is a fogadók 98 százaléka veszít. Mi a lila-ködön ezzel a külön kis játékunkkal elindultunk egy úton, a szponzor a bajnokság végéig állja a kiadásokat, meglátjuk mire megyünk vele. Egyáltalán lesz-e türelmünk vagy feladjuk.
    – A tervszerűség itt sem árt. A tőke megőrzésének mindig prioritása van. Jól állunk, ati legutóbb, kis mértékben segített rajtunk.
    – Fontos szabály, akik a neten fellelhető ajánlásokat veszik alapul, NE AZ ODDSZ DIKTÁLJA A VÉLEMÉNYÜKET. Ehhez több éves tapasztalat kell, és váljanak a sportág szakértőivé, mert így tudnak az egyre magasabb marginnal dolgozó irodákon fogást találni. Hiszen olyan emberekkel állnak szemben, akik ugyan nem tudnak többet nálam a sportágról, de képzett matematikai tudással rendelkeznek, és képesek professzionális szinten elemezni. Döntse el mindenki maga melyik variációt választja.
    – Nem akarom a tésztát tovább nyújtani, a fogadásokról beszélhetnénk napestig, és tovább is. Végül egy érdekes idézet a zsebre játszóknak: MÁRA A KOMOLY CÁPÁK LESZOKTAK ARRÓL, HOGY A NAGY ÉS NÉPSZERŰ CSAPATOKRA FOGADJANAK. Mindenki a szép lánnyal akar táncolni, ezért neked a csúnya nővéreknél kell szétnézned. A csúnya nővérek a legtöbb esetben igen csak alul vannak értékelve. Értse mindenki úgy, ahogy kedve tartja. Én, hallgatva a komolyabb fogadókra, ezeket a teniszversenyek korai szakaszán vagy alacsonyabb osztályú futballmeccseken találom meg. De a francia x-ek is gyakran bejönnek. Mostanában a KTE pontszerzések, góllövők is. Maradjon is így.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.