Két évvel ezelőtt még NB3-as a csapat, onnan legjobb csoport-másodikkénti feljutás,
majd a másodosztályból azonnal feljutva a bajnokság negyedén túl második az újonc KTE az élvonalban.
Mi lehet a Kecskemét titka?

A titok a csapatjáték!
Emlékezzünk vissza a másodosztályból 2008-ban feljutó csapatunkra, akik azonnal középcsapattá értek, kupagyőzelmet szereztek, több, mint hét év NB1-es szereplés (219 forduló) alatt csak 11 fordulóban állt a KTE kiesőhelyen!

A KTE Szivics (kétszer is), Horváth Feri, Bekő Balázs és most Szabó István alatt is úgy működik, mint egy óraszerkezet. Adott játékstílushoz megfelelően összeválogatott fogaskerekeket a mester egységes szerkezetté szerel össze, és stábja segítségével pazarul működtet. Nem nagy nevek, sztárok/sztárocskák vannak a csapatban, hanem sikerre éhes, motivált játékosok.

A többi csapat rendszerint játékosokban gondolkodik, azokból összevásárol egy csomót, azután majd csak lesz belőle valami. Azon kívül, hogy ez nagyon drága mulatság, láthatjuk a legtöbb élvonalbeli csapatnál, hogy ez nem vezet eredményre.

A közelmúltban 3 ‘fogaskerekünket’ leigazolt másik klub. A nálunk nagyon szép eredményeket elérő játékosok (Luki, Belényesi, Szalai Józsi) új klubjánál mutatott teljesítménye meg se közelíti (Belényesi estében ez már múlt idő) azt, amit itt láthattunk tőlük. Ha visszamegyünk a múltba, megnézzük az elmúlt 15 évet, aki a KTE-ben jól szerepelt és eligazolt innen, új csapatánál már nem tudta ugyanazt produkálni. Talán egyedül Gyurcsó a kivétel, aki még nagyon fiatalon kezdett itt, és szépen felépítette magát.

 

Mi lehet a Kecskemét titka?  ->  A csapat!
Már Minarik Ede is megmondta, “Kell egy csapat!”.
Szabó István és csapata ezt most Kecskeméten megvalósította.