Nem hallunk arról kik kerültek képbe, kikkel tárgyalunk igazolásokról és ez rendben is van!
Természetes a szurkolói érdeklődés, kíváncsiság, de ne legyünk türelmetlenek.

Korábban ‘divat’ volt, hogy szóbeli megállapodásokat felkapott a média, de miután pár csapat ezzel pórul járt most már csak aláírt kontraktusokról kapunk tájékoztatást. 2010 elején mi is szenvedő alanyai voltunk egy ilyen esetnek. Szóban megegyeztünk Csizmadia Csabával, hogy visszatér Kecskemétre, majd miután ennek híre ment ő pár nappal később aláírt Gyirmótra. Ezért nem szabad előre neveket említeni még ötlet szinten se.

Keretünk NB2-re is elég ‘karcsú’ volt, kellett azért szerencse is előző évben a jó szerepléshez. Távozott góljaink harmadát szerző Luki, télen eligazolt védelmünk közepének alapembere, kapusunk kölcsönben van, az ő sorsa is bizonytalan, tehát amellett, hogy magasabb osztály magasabb elvárás a keret meghatározó embereit is pótolni kell.

A klub erősítés szempontjából olyan futballistákban gondolkodik, akik már futballoztak a legmagasabb osztályban, de még van bennük fejlődési lehetőség, vagyis ne várjunk nagy neveket, akiktől hangos volt az előző évben, években a sajtó. Bízzunk benne, hogy ugyanolyan jó szemmel sikerül majd kiválasztani az új igazolásokat, mint ahogy sikerült egy évvel ezelőtt. A szakmai vezetésen kívül ki gondolta volna, hogy igazi erősítés lesz a két év alatt két bajnokságból is kieső Kaposvárról igazolt két védő (Szabó és Hadaró), a szintén másodosztálytól búcsúzó DEAC-tól igazolt Nagy Krisztián (aki egy évvel korábban a Kaposvárral is kieső csapatban játszott!). Ugyanígy a 12. helyezett Dorogtól igazolt két középső védő (‘Misa’ és Belényesi) sem az ismert játékosok közé tartozott. A tizedik Szegedtől kaptuk kölcsönbe azt MTK kapusát (Varga), és az ötödik helyezett Ajkán jobbára csak padozó Tóth Barna jött a másodosztályból csatárnak. Ezek a játékosok nem voltak ‘nagy nevek’ abban az osztályban ahova felléptünk, de a szakmai vezetés látta bennük a lehetőséget, tudták mire lehetnek együtt képesek.

Most se várjunk hát nagy neveket. Reméljük 10 napon belül -a felkészülés elejére- összeáll a csapat, később már csak maximum 1-2 ember beillesztésére lesz szükség. A bajnoki rajtig az előző évhez hasonlóan összecsiszolódik a csapat, és váruk meg az első 8-10 meccset a véleményalkotással a csapatról.

Pár nap és lesznek infók, addig türelem …