Nem hallunk új igazolásokról …

Nem hallunk arról kik kerültek képbe, kikkel tárgyalunk igazolásokról és ez rendben is van!
Természetes a szurkolói érdeklődés, kíváncsiság, de ne legyünk türelmetlenek.

Korábban ‘divat’ volt, hogy szóbeli megállapodásokat felkapott a média, de miután pár csapat ezzel pórul járt most már csak aláírt kontraktusokról kapunk tájékoztatást. 2010 elején mi is szenvedő alanyai voltunk egy ilyen esetnek. Szóban megegyeztünk Csizmadia Csabával, hogy visszatér Kecskemétre, majd miután ennek híre ment ő pár nappal később aláírt Gyirmótra. Ezért nem szabad előre neveket említeni még ötlet szinten se.

Keretünk NB2-re is elég ‘karcsú’ volt, kellett azért szerencse is előző évben a jó szerepléshez. Távozott góljaink harmadát szerző Luki, télen eligazolt védelmünk közepének alapembere, kapusunk kölcsönben van, az ő sorsa is bizonytalan, tehát amellett, hogy magasabb osztály magasabb elvárás a keret meghatározó embereit is pótolni kell.

A klub erősítés szempontjából olyan futballistákban gondolkodik, akik már futballoztak a legmagasabb osztályban, de még van bennük fejlődési lehetőség, vagyis ne várjunk nagy neveket, akiktől hangos volt az előző évben, években a sajtó. Bízzunk benne, hogy ugyanolyan jó szemmel sikerül majd kiválasztani az új igazolásokat, mint ahogy sikerült egy évvel ezelőtt. A szakmai vezetésen kívül ki gondolta volna, hogy igazi erősítés lesz a két év alatt két bajnokságból is kieső Kaposvárról igazolt két védő (Szabó és Hadaró), a szintén másodosztálytól búcsúzó DEAC-tól igazolt Nagy Krisztián (aki egy évvel korábban a Kaposvárral is kieső csapatban játszott!). Ugyanígy a 12. helyezett Dorogtól igazolt két középső védő (‘Misa’ és Belényesi) sem az ismert játékosok közé tartozott. A tizedik Szegedtől kaptuk kölcsönbe azt MTK kapusát (Varga), és az ötödik helyezett Ajkán jobbára csak padozó Tóth Barna jött a másodosztályból csatárnak. Ezek a játékosok nem voltak ‘nagy nevek’ abban az osztályban ahova felléptünk, de a szakmai vezetés látta bennük a lehetőséget, tudták mire lehetnek együtt képesek.

Most se várjunk hát nagy neveket. Reméljük 10 napon belül -a felkészülés elejére- összeáll a csapat, később már csak maximum 1-2 ember beillesztésére lesz szükség. A bajnoki rajtig az előző évhez hasonlóan összecsiszolódik a csapat, és váruk meg az első 8-10 meccset a véleményalkotással a csapatról.

Pár nap és lesznek infók, addig türelem …

Egy gondolat “Nem hallunk új igazolásokról …” bejegyzéshez

  1. Szerintem „közismert” nevekként kéne fogalmazni akkor amikor „nagy nevek” kerülnek szóba. Érzésem szerint nem gond amennyiben érkezik ilyen, de nem mindegy, ki az illető. Vegyünk egy gyors példát. Dzsudzsák a maga 35évével még lehet tudna alkotni valamit, mégsem hoznám ide, mert erős debreceni kötődése miatt nyilván jobban „érdekelt” egy debreceni jó helyezésben, pénzileg meg nem tudnánk (szerencsére) kifizetni. Ott van mondjuk 33 évesen Somalia. Ő is kifele tart a pályafutásából, de mivel alapvetően külföldi s nyilván már nem számit arra, hogy erősebb bajnokságban játszhasson, ő lehetne még tüzelhező egy „kisebb magyar csapatban”, mint amilyenek mi volnánk.

    Ahogy idén is, a motiválható játékosok kellenek ide. Az ismeretlen játékos is lehet jó, ld. az általad fölsoroltak. Közismert is lehet rossz, valahogy a „közismert de még motivált” és a „nem közismert, viszont jó” elegyét kell megalkotni.

    Nekem az idei évünk bizonyitotta, hogy rengeteg „leselejtezett”, magyar akár fiatal játékos lehetne remek spiler amennyiben kapna lehetőséget, ilyenekből hoznék ide pár ütősebbet, ezek mellé az emlitett motiválható, tapasztaltakat én a külföldiek körében keresném, olyanokban akik vagy játszottak már NB1-ben, vagy jobb bajnokságban.

    A sajnálatos ukrán helyzet egyébként tartogathat nekünk is pozitivumokat, bár elsősorban ott sem helyi, hanem légiósra utaznék, nem mondom hogy egy Sahtaros brazilt hozzunk ide, de egy-két „b kategóriás” fazon jól jöhet.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.