Több fórumban ezen a két előíráson lovagolnak legtöbben, de teljesen fölöslegesen.
Nem értik az MLSZ infrastruktúrális előírásainak lényegét. Nézzük csak miről lehet szó …

Korábban az önkormányzatok építették, szépítették a településen lévő stadiont, de egyrészt erre egyre kevesebb a forrásuk, másrészt a  mai kor és a következő évtizedek igényeihez szeretné az MLSZ alakítani a stadionokat. A szabályzat tartalmazza a kívánalmakat, amihez a legtöbb csapatnak adtak is megfelelő támogatást az elvárt stadion kialakítására. Természetes, hogy az életszerűséget figyelembe véve engedményeket adnak, adhatnak, hogy a csapatok lehetőség szerint székhelyükön játszhassák hazai meccseiket, erre az NB2-ben is találunk több példát. Pécsen és Siófokon is engedtek abból, hogy nincs fedett lelátó.

Eddig is kibírtuk fedél nélkül, ezután is ki fogjuk bírni. A talajfűtést tavasszal az NB2-es előírások esetében vették ki az előírások közül, de valljuk be NB1-ben sincs semmi értelme, mivel november közepén vége az őszi szezonnak, akkor még nincsenek fagyok, január végén is a klímaváltozásnak köszönhetően egyre kedvezőbb az időjárás a meccsek megrendezése szempontjából.  Most se volt semmi gond a talajjal február elején sem, amikor Magyar Kupa meccset játszottunk a Széktóiban.

Nem ismerjük a hibalistát, de gyanítható, hogy nem a két fentebb említett hiányosság az, amit szigorúan megkövetelnek, hanem a biztonság az, amiben nem enged az MLSZ. A vendégcsapatot szállító, és őket elkísérő szervezett szurkolói csoportok buszainak őrzött parkolásának megoldása, játékvezetők és a VIP vendégek gépjárműveinek biztonságos elhelyezése, stadionbiztonsági rendszer felülvizsgálata, tévéközvetítési feltételek modernizálása és a VAR. Ez így leírva egyszerű, egyenként biztos nem megoldhatatlan feladat egyik se, csak valószínűleg elég hosszú a lista. A város is akarja, hogy itt legyenek a meccsek, az MLSZ is akarja, a klub is szeretné akkor ennek sikerülnie kell!