Fedett lelátó és a talajfűtés

Több fórumban ezen a két előíráson lovagolnak legtöbben, de teljesen fölöslegesen.
Nem értik az MLSZ infrastruktúrális előírásainak lényegét. Nézzük csak miről lehet szó …

Korábban az önkormányzatok építették, szépítették a településen lévő stadiont, de egyrészt erre egyre kevesebb a forrásuk, másrészt a  mai kor és a következő évtizedek igényeihez szeretné az MLSZ alakítani a stadionokat. A szabályzat tartalmazza a kívánalmakat, amihez a legtöbb csapatnak adtak is megfelelő támogatást az elvárt stadion kialakítására. Természetes, hogy az életszerűséget figyelembe véve engedményeket adnak, adhatnak, hogy a csapatok lehetőség szerint székhelyükön játszhassák hazai meccseiket, erre az NB2-ben is találunk több példát. Pécsen és Siófokon is engedtek abból, hogy nincs fedett lelátó.

Eddig is kibírtuk fedél nélkül, ezután is ki fogjuk bírni. A talajfűtést tavasszal az NB2-es előírások esetében vették ki az előírások közül, de valljuk be NB1-ben sincs semmi értelme, mivel november közepén vége az őszi szezonnak, akkor még nincsenek fagyok, január végén is a klímaváltozásnak köszönhetően egyre kedvezőbb az időjárás a meccsek megrendezése szempontjából.  Most se volt semmi gond a talajjal február elején sem, amikor Magyar Kupa meccset játszottunk a Széktóiban.

Nem ismerjük a hibalistát, de gyanítható, hogy nem a két fentebb említett hiányosság az, amit szigorúan megkövetelnek, hanem a biztonság az, amiben nem enged az MLSZ. A vendégcsapatot szállító, és őket elkísérő szervezett szurkolói csoportok buszainak őrzött parkolásának megoldása, játékvezetők és a VIP vendégek gépjárműveinek biztonságos elhelyezése, stadionbiztonsági rendszer felülvizsgálata, tévéközvetítési feltételek modernizálása és a VAR. Ez így leírva egyszerű, egyenként biztos nem megoldhatatlan feladat egyik se, csak valószínűleg elég hosszú a lista. A város is akarja, hogy itt legyenek a meccsek, az MLSZ is akarja, a klub is szeretné akkor ennek sikerülnie kell!

 

 

10 hozzászólás “Fedett lelátó és a talajfűtés” bejegyzéshez

  1. Sok gondot látok itt: Volt zárható parkoló, kb. Két hónappal ezelőttig, nyilván a régi vaskapusra gondolok amely tavasszal tűnt el. Amennyiben kellene vissza kéne rakni.
    VAR -tudtommal kisbuszból /járműből működtetik a rendszert- ld 1.-es pont ott a parkoló.
    Most azt írod, „minden bizonnyal hosszú lista” máskor meg arról volt szó, hogy „nem túl sok változtatás szükséges.
    Ezen kívül amíg a csapat nem hajlandó megszólalni hosszú napokig semmi témában sem, addig hajlamos az ember azt hinni, hogy nem is érdekli őket. Ha legalább közre adnának egy listát hogy „hé paraszt ismersz pl tetőfedőt?” Akkor lehetne biztosan tudni mi kell, és szerintem a szurkolók eljutnának addig, mint a 60-as években, hogy közérdekből besegitenek.
    Amig semmiben sem nyilatkozik a team addig nem is éri meg spekulálni.
    Ahogy a személyi kérdésekről sem közölnek semmit, egyik nyilatkozatban azt tolják az ember képébe, hogy ” kevés új játékos lesz” másikban pedig „alkalmatlan a keret az nb1-re.
    Egyes infók szerint (országos) a csapatkapitánnyal hosszabbított a csapat, a csapat helyi hírei szerint pedig ” ha történik ilyen, közöljük” ( nem tették meg) most akkor mi igaz?

    1. A két héttel ezelőtti stadionbejárás után azt nyilatkozták, hogy „… mindenki annak örülne, ha a KTE-nek nem kellene albérletben játszania, így a városvezetés és az MLSZ is …” , vagyis tetőfedés és alácsövezés nélkül, mert az nem férne bele két hónapba. Ezek szerint nem hatalmas felújításra kell gondolni, hanem talán csak a föntebb felsoroltakról lehet valószínűleg szó, ami ennyi idő alatt megcsinálható. Biztos van több tennivaló, de egyik se megoldhatatlan, viszont mindet teljesíteni kell.
      Nagyon helyesen nem teszik közzé mit kell csinálni. Akinek feladata tudja mit kell csinálnia, majd megkeresi akit kell. A világon semmi értelme nem lenne nyilvánosságra hozni, hogy rágódjanak rajta az emberek.
      Ugyanígy a személyi kérdések megszellőztetése se egészséges, amíg nincs aláírt szerződés. 10 évvel ezelőtt szóban megegyeztünk Csizmadia Csabával aminek híre ment, ő pár nap múlva aláírt máshova. Megérte idő előtt nyilvánosságra hozni?
      ”kevés új játékos lesz” ~ nem lesz annyi új, nem lesz akkora mozgás, mint egy éve,
      „alkalmatlan a keret az nb1-re” ~ ebben mi a meglepő. Kevesen is vagyunk, és mint le is nyilatkozták már kell néhány NB1-es rutinnal rendelkező játékos. A tárgyalások folyamatban vannak, 10 nap múlva kezdődik a felkészülés, addigra reméljük a keret többé-kevésbé összeáll.

  2. Természetesen én is szeretném itthon látni a csapatot. Remélem sikerül egy ütőképes együttest összeverbuválni. A stadion toldozása, foltozása fölösleges kiadás, a város szurkolótábora egy közepes méretűt régen megérdemelt volna. Csakhogy az NBI senkinél nem volt a pakliban. A szabályok állandó kerülgetésével, kiskapuk keresésével nem megyünk semmire. A KTE is már egyszer belebukott. Tanulni illene belőle. Egy jól felépített koncepciót kellene végigvinni.

    1. Nem a szabályok kerülgetéséről van szó jelen esetben, hanem arról, hogy úgy csöppentünk a jelen helyzetbe, hogy ezt nem terveztük, nem tervezhettük reálisan, így nem is tudtunk rá felkészülni előre. Igazából nem is tudtunk volna felkészülni, mert ez akkora kaliberű beruházás, amit csak központi támogatással lehet megoldani. A 2015-ben kizárt 4 csapat közül 10 hónapja Nyíregyházán elindult az építkezés, de a másik háromnál (Győr, Pécs, Kecskemét) semmi nem történt. Vagyis Pécs kapott egy ígéretet, amit azután visszavontak.

  3. Elnézve a „történelem” jelen állást túl sok új stadionra a következő években nem kell számítani, így nem hiszem, hogy akár itt akár Pécsett lenne miben reménykedni.

    1. Én személy szerint jobban örülök annak, hogy csapatunk van, mint annak, hogy csili-vili stadionunk lenne. Engedjenek minket játszani, annyit segítsenek, hogy a minimális feltételeknek megfeleljünk és csak a focira kelljen figyelnünk. 🙂

  4. Tegnapi cikkben olvastam” két éve(azaz mikor feljutottunk nb3-ba) pályáztunk Tao támogatásra de az MLSz nem támogatta” Ez vajon mit takar? Ha azt amire gondolok, akkor még szép, hogy ezek után rugalmasabban kezeli a stadionunk ügyét az MLSz.

    1. Négy évvel ezelőtt jutottunk fel az NB3-ba, ezután jött egy év NB2. Feljutás után azért kellett várni két évet, hogy megmutassuk itt maradunk az NB-s bajnokságban, kérjük mi is a fejlesztési támogatást. A 2015-ös stadionfejlesztési hullám óta alig kapott valaki ilyen lehetőséget, így mi is kimaradtunk.

      1. Bocs kimaradt egy “már” szócska 🙂 Így félreérthető lett.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.