Így előzte meg a KTE a Diósgyőrt

A téli szünetben remek őszi menetelés után előttünk négy ponttal vezette a tabellát a borsodi csapat. Legalább annyira biztosnak érezhették, hogy a bajnoki cím már meg van, mint egy évvel korábban tettük ezt mi. Ennek szellemében már az NB1-re próbáltak erősíteni, előszerződéssel leigazolták Lukit. Ezután jöttek a nem várt eredmények …

A folytatást nézzük egy kis táblázat segítségével:

A képen a két csapat ellenfelei, a fordulók utáni pontszám, középen a pontkülönbség előbb a pirosak, majd a lilák javára.

A borsodiak első meccsükön ikszeltek a Vasassal ami még rendben van, belefér. Második tavaszi meccsen győzelem a Siófok ellen, de lesérült egyik középső védőjük. Ez elég apropót szolgáltatott nekik arra, hogy kivásárolják élő szerződéséből a már csak tőlük két pontra lévő csapat védelmének oszlopát, Belényesit. Az esetet úgy kommunikálták, hogy a feljutás érdekében égető szükségük volt egy megfelelő képességű belső védőre. Az elmúlt 12 meccsen 3 meccset játszott, egyszer becserélték 13 percre, háromszor keretbe se volt. Ez náluk a nagy szükség?! Az esetet tovább árnyalja, hogy április 10 óta végigjátssza a meccseket az a védő, akinek posztjára vitték Csabát. Egyértelmű tehát, hogy az ellenfél gyengítése volt az igazolás célja.

Elérte célját a DVTK vezérkara, mert zavar támadt a védekezésben és zsinórban három meccset elveszítettünk. De talpra álltunk, és a Vasas elleni meccs óta, 10 meccse veretlenek vagyunk!!

Első pofont Pécsen kapták a borsodiak, majd ugyan következett egy Győr elleni vigasztaló győzelem, de a Nyíregyháza és a Békéscsaba elleni vereség már jelezte, hogy bajok vannak. A Kerület ellen még nagy nehezen hozták a három pontot, de a szegediek vendégjátéka sokkolhatta őket legjobban. Dorogot még verték 1-0-ra, de érezték, hogy valamit csinálni kellene. Egy embert, az edzőt könnyebb kicserélni, mert ha a csapat valóban edzőt akar buktatni egy új edzővel rendeződik a helyzet, de itt úgy látszik másról van szó: nem a madámot, hanem az egész kuplerájt kellett volna cserélni, mert ezek a jól fizetett sztárocskák nem akarnak feljutni, jól ellavíroznak itt magas fizetésért a másodosztályban. Tudják, hogy feljutás esetén többségüknek távozniuk kellene, mert teljesítményük nem üti meg az első osztály szintjét, így inkább összefogtak és anti-focit játszanak.
Visszakanyarodva ahhoz, hogy tenni kellene valamit a diósgyőri vezérkar a korábbi módszeréhez folyamodott: gyengítsük az ellenfelet. Leigazolták a szegediek edzőjét, aki eddig már több helyen bizonyította képességét. Nem akarom Vukmirt védeni (tette miatt nem is érdemli meg), de amíg máshol átlagos ismertségű játékosokkal eredményt tudott elérni addig új helyén beképzelt, túlfizetett, levitézlett sztrárocskákkal nem bír, mert azokat nem tudja ösztönözni, nem hallgatnak rá. Így járt anno Szivics, Horváth Ferenc és Bekő Balázs is, aki Kecskeméten tudott alkotni, de Diósgyőrben már nem.

Az edzőváltás nem jött be, Vukmir első két meccsén csak egy pontot szerzett, ezzel pontban utolérte, gólkülönbséggel megelőzte csapatát a KTE. Köszöntük szépen a lehetőséget, mi tettük a dolgunkat, igyekeztünk jól szerepelni, ha az előttük álló csapat van annyira balf…ék, hogy ilyen amatörizmussal oldja meg problémáit, akkor megcélozzuk az ezüstérmet.

Mi várható az utolsó három fordulóban?
~ A KTE fogadja a Tiszakécskét, utazik Szombathelyre, majd várja a Szentlőrincet. Mindegyik olyan csapat, amelyik már elérte célját, kiesési, feljutási tervei nincsenek, habár a lőrincieknél még rezeg a léc, de ők nagyon kifulladtak a bajnokság végére.
~ A DVTK hátralévő meccsei: Soroksár (otthon), Ajka (idegenben), Budafok (otthon). A borsodi vezetés unfair munkájával kívívta a sportszerető társadalom megvetését, így ellenük hatványozottabban akarnak bizonyítani a csapatok, így lesz ez szerintem az utolsó három fordulóban is.
~ MATEK: a legutóbbi fordulónak köszönhetően 3 pontos és 16 gólkülönbséges előnye van már a KTE-nek, tehát még egy vereség is ‘belefér’, miközben a másik két meccsen ugyanannyi pontot szerzünk, mint a Diók. Ezt már az se nehezíti, hogy a DVTK újabb ‘trükkjének’ köszönhetően a következő két fordulóban egy nappal a mi meccsünk után (annak eredményének ismerete birtokában) játszhatja tévés meccset. Nyerjük meg ezeket a meccseket és akkor remegő lábakkal, egyre reménytelenebbül lépnek majd pályára a diósgyőri játékosok.

 

Hajrá lilák, hajrá KTE!

Egy gondolat “Így előzte meg a KTE a Diósgyőrt” bejegyzéshez

  1. Szerintem a mi sorsolásunk igy is klasszisokkal nehezebb, a Haladás ellen mindig szivás játszani, 2000es évek óta, a tiszakécske ugye derbi.. ld ősszel, és még ott van a Szentlőrinc is ami a helyzete miatt is okozhat gondokat és NB3ban sem voltak éppenséggel gyöngék.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.