KTE vs. DVTK ~ kiélezett harc lesz a végsőkig

A diósgyőriek Vukmir leigazolásával kellőképpen összekavarták a szegedieket, mert a Tisza-partiak azóta három meccs alatt nullapontosak maradtak, de ők se örülhetnek, mert ebben a szakaszban öt pontot elbuktak. Az extra pontvesztéssel helyzetbe hozták a kecskemétieket, akik azonos pontszámmal, de 12-vel jobb gólkülönbséggel eléjük kerültek a tabellán, a Vasas mögötti feljutóhelyre.

Nézzük az utolsó öt forduló történéseit, esélylatolgatásait:

A fönti képen a két csapat nevei mellett az utolsó öt fordulóra kisorsolt ellenfeleik nevei láthatók. Ebből egy meccs már lement, de azért ettől kezdenénk az elemezgetést, mert ez volt az a pozíció, amikor a Haladás megtette azt a szívességet, hogy otthon tartotta a pontokat a DVTK elleni meccsükön, így beelőzhettük a borsodiakat.

34. forduló
A DVTK eléggé nyögvenyelősen, egy soványka góllal nyerve gyűjtötte be a ‘kötelező’ 3 pontot a Szentlőrinc ellen (akik leszállóágban lévő középcsapattá váltak), míg a KTE remek játékkal, meggyőző fölénnyel győzte le, a meccs előtt még feljutásban is reménykedő szegedieket.

A hátralévő meccsek esélylatolgatásához az előző tíz forduló formatabelláját hívjuk segítségül:

 

35. forduló
Vasárnap mindkét csapat nagyon rossz passzban lévő, kiesőhelytől menekülő csapathoz látogat. Nem lesz a meccs egyik csapatnak se egyszerű, mert utolsó erőtartalékokat megmozgatva, az utolsó szalmaszálba kapaszkodva harcol majd a Budaörs és a Dorog is, de a célok eléréséhez mindkét feljutásra törekvő csapatnak nyernie kell a fordulóban.

36. – 38. forduló
Ebben a három fordulóban már teljesen más jellegű ellenfelek következnek:
A KTE ellenfelei (Tiszakécske, Szombathely, Szentlőrinc) elérték amit akartak, feljutásért, kiesés ellen egyik se küzd, különösebb hajtóerő, bizonyítási vágy már várhatóan nem hajtja majd őket.
A DVTK helyzete közel sem ennyire egyszerű. Fogadják a nagyon megtáltosodott Soroksárt, akik nagyon bizonyítani akarnak, de a megerősödött és jó passzban lévő Ajka és még a kieséstől kicsit veszélyeztetett Budafok se lesz könnyű ellenfél nekik. Ellenfeleiket biztos fűti majd  plusz motivációként az az un-szimpátia is, amit a diósgyőriekkel szemben éreznek azok tavaszi „nagy bevásárlásai” miatt.


 

 

 

3 hozzászólás “KTE vs. DVTK ~ kiélezett harc lesz a végsőkig” bejegyzéshez

  1. Ami biztos, hogy a 37. forduló végéig semmi nem biztos 🙂 De lehet csak a 38. dónt.

  2. Feljutás esetén nem csak a stadiont gondolom problematikus kérdéskörnek. Ha jól tudom NB1-es gárda köteles NB3-ban tarcsit inditani. Amennyiben ez igy van úgy a komplett U19 innentől KTE NB3 néven játszik majd, vagy mi a helyzet? Csak mert ha arra apellálunk hogy „majd igazolunk pl. külföldieket NB1-re (amivel semmi gondom, ahogy régen sem volt), és igy „fölszabadul egy csapatra való” akkor az a jelenlegiekkel szemben nagy kiszúrás.

    1. ~ A fővárosban is meg tudták oldani a csapatok, hogy máshol játszottak amíg nem volt alkalmas pályájuk, a Nyíregyháza is kibírja most, hogy 65 kilométerre jár hazai meccsre. Mi is kibírnánk, hogy mondjuk ennél 20-25 kilométerrel távolabb menjünk autópályán ebből a célból.
      ~ Második csapat indítása csak lehetőség, nem kötelező. Nem hiszem, hogy élnénk a lehetőséggel adott esetben. A jelenlegi játékosokkal szemben semmi ‘kiszúrás’ nem lesz, vagy lenne, mert azt azért tudja mindenki, hogy a keretből többen nem lesznek alkalmasak az NB1-re.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.