A diósgyőriek Vukmir leigazolásával kellőképpen összekavarták a szegedieket, mert a Tisza-partiak azóta három meccs alatt nullapontosak maradtak, de ők se örülhetnek, mert ebben a szakaszban öt pontot elbuktak. Az extra pontvesztéssel helyzetbe hozták a kecskemétieket, akik azonos pontszámmal, de 12-vel jobb gólkülönbséggel eléjük kerültek a tabellán, a Vasas mögötti feljutóhelyre.

Nézzük az utolsó öt forduló történéseit, esélylatolgatásait:

A fönti képen a két csapat nevei mellett az utolsó öt fordulóra kisorsolt ellenfeleik nevei láthatók. Ebből egy meccs már lement, de azért ettől kezdenénk az elemezgetést, mert ez volt az a pozíció, amikor a Haladás megtette azt a szívességet, hogy otthon tartotta a pontokat a DVTK elleni meccsükön, így beelőzhettük a borsodiakat.

34. forduló
A DVTK eléggé nyögvenyelősen, egy soványka góllal nyerve gyűjtötte be a ‘kötelező’ 3 pontot a Szentlőrinc ellen (akik leszállóágban lévő középcsapattá váltak), míg a KTE remek játékkal, meggyőző fölénnyel győzte le, a meccs előtt még feljutásban is reménykedő szegedieket.

A hátralévő meccsek esélylatolgatásához az előző tíz forduló formatabelláját hívjuk segítségül:

 

35. forduló
Vasárnap mindkét csapat nagyon rossz passzban lévő, kiesőhelytől menekülő csapathoz látogat. Nem lesz a meccs egyik csapatnak se egyszerű, mert utolsó erőtartalékokat megmozgatva, az utolsó szalmaszálba kapaszkodva harcol majd a Budaörs és a Dorog is, de a célok eléréséhez mindkét feljutásra törekvő csapatnak nyernie kell a fordulóban.

36. – 38. forduló
Ebben a három fordulóban már teljesen más jellegű ellenfelek következnek:
A KTE ellenfelei (Tiszakécske, Szombathely, Szentlőrinc) elérték amit akartak, feljutásért, kiesés ellen egyik se küzd, különösebb hajtóerő, bizonyítási vágy már várhatóan nem hajtja majd őket.
A DVTK helyzete közel sem ennyire egyszerű. Fogadják a nagyon megtáltosodott Soroksárt, akik nagyon bizonyítani akarnak, de a megerősödött és jó passzban lévő Ajka és még a kieséstől kicsit veszélyeztetett Budafok se lesz könnyű ellenfél nekik. Ellenfeleiket biztos fűti majd  plusz motivációként az az un-szimpátia is, amit a diósgyőriekkel szemben éreznek azok tavaszi “nagy bevásárlásai” miatt.