Feljutás esetén …

… nem a Széktóiban játszanánk hazai meccseinket, és mivel más csapat nem használja rajtunk kívül a centerpályát neki is lehetne kezdeni a stadion-rekonstrukciónak.

Szabad a pálya, semmi akadálya annak, hogy a játékteret alácsövezzük pályafűtésre és csapadékvíz elvezetésére,  kiszélesítsük a főlelátó felé, befedjük a lelátót, ……

Valóban semmi akadály nincs?

~ A stadion a városé. Non-profit cég üzemelteti nekik, és a városnak sincs fedezete a felújításra.
~ A  KTE bérlő, nem tudna olyan mértékű beruházást elvégezni, ami a Széktóit NB1-es meccsre alkalmas pályává tehetné.

Mit kellene/lehetne tenni, hogy NB1-re alkalmas stadionunk legyen?
1. A város vezetésének akarnia kellene,
2. minden lehetséges fórumon országgyűlési képviselőket is bevonva lobbizni azért, hogy TAO pénzből elvégezhessük a szükséges munkálatokat. A tervek már adottak, csak aktualizálni kellene őket. Itt megtaláljátok a 8-10 évvel ezelőtti látványterveket, a kép nevének első négy számjegye az év, amikor azt készítették.

Miért vagyok pesszimista?
Ennek egyik oka, hogy az ügy már az 1. pontban megbukott, a másik ok, hogy az átfutási időket figyelembe véve sikeres lobbizás esetén is az első kapavágásig hihetetlenül sok idő telne el. A 2015-ben kizárt négy csapat közül csak Nyíregyházán indul el eddig a beruházás, a négy csapat történetéről egy korábbi posztban ide klikkelve olvashatsz. A poszt írásakor még úgy nézett ki Pécsen is elindul valami, de azóta lefújták.

Miben bízhatunk?
A csodán kívül egy szervezett -vállalkozói- összefogásban, hogy legalább a pálya talaját az élvonalbeli elvárásoknak megfelelő módon alácsövezhessük, gyepesíthessük, és a gyepet játékra alkalmassá tegyük. A vállalkozói összefogás megszervezésében a város vezetésére nem hiszem, hogy számíthatunk, de bízzunk abban, hogy a KTE támogatásában legaktívabb vállalkozások összefognak, összedobják a pénzt, és amíg a pálya szabad elvégzik a játéktéren a szükséges munkálatokat. Amikor megkapnánk a hőn áhított engedélyt a rekonstrukcióra folytathatnánk a munkát tovább.

Kedves vállalkozók:  júniustól (reméljük) szabad a pálya!

8 hozzászólás “Feljutás esetén …” bejegyzéshez

  1. Anno kaputt pénzt a kte..(Nb1- ben)..ha jól tudom 400.000000 ( négyszázmilliot )…a stadionra….ezt kõltöték az atlétikai pàlyára…
    Claudia ő nagysága……bocsi ha téves az Info..

    1. Téves az info!
      800 milliós ígéretet kaptunk 2014-ben stadionfelújításra, de 2015 júliusában húzták meg a vonalat, hogy valóban ki kap. Mi nem kaptunk lehetőséget, mert akkor már nem volt KTE néven foci a városban! Egyébként sem úgy működik, hogy egy önkormányzat pénzt kap! Akinek jóváhagyják kérelmét, benyújthatja stadionfelújítási számláját, amit Pesten kiegyenlítenek. Pénzt az önkormányzatok nem kapnak, csak kifizetik helyettük a beruházás számláit.
      Az atlétikai pálya beruházása teljesen más alapból történt.
      Pár évvel ezelőtt városunk fiataljai egy nemzetközi -azt hiszem török- sportversenyen remek eredményt értek el, akkor kapott a város központi támogatást egy a mai kor igényeinek megfelelő atlétikai centrum kialakítására, mert úgy tervezték, hogy 2020-ban mi rendezhetünk hasonló versenyt. A mű elkészült, csak jött a COVID, ezért nem volt még meg a verseny.

  2. De Mi a helyzet a széktói stadion felujitásával? Mikor kezdődik? Ha nem vennék észre a KTE „kopogtat” az NBI kapuján és nincs hol játszaniuk.? Pedig megérdemelnék! Sőt a labdarugást kedvelő kecskeméti, bácsmegyei szurkolók is!!!

  3. 800.000.000 volt az ígéret és a Széktói Stadion teljes átalakítása, a város felőli lelátó átmozgatása, stb…
    Azt nem tudjuk, hogy megérkezett-e a pénz, mert erről Klaudiáék mélyen hallgatnak, az azonban biztos, hogy valamiből kifizették a látványterveket és a többit. Szóval vagy ebből, vagy ebbe, vagy a város kasszájába nyúltak bele jó mélyen.
    Klaudia lenyilatkozta a helyi médiának, hogy ő elkötelezett a „férfiak ilyen szórakozásának”, de a Csányi-féle MLSZ pár hónap múlva már pattintotta is ki a KTE-t az NB1-ből (és a magyar labdarúgás térképéről is).
    Stadion kell. Ez nem vitatható. A kérdés, hogy a városvezető és a két parlamenti képviselő hogyan áll hozzá.
    Nos, nincs sok jó hírem. Pataki K. és Salacz már akkor is döntési/javaslattételi helyzetben volt, amikor a KTE-t száműzték és nem tettek semmit. Most sem várható tőlük más. Szeberényiről pedig inkább ne beszéljünk…
    Szóval félő, hogy megint jön egy „ajánlat” és csak akkor adnak esélyt az NB-I -re és normális stadionra, ha valami NER-lovagot beveszünk a buliba, mint Diósgyőrön, Kisvárdán, Mezőkövesden, stb…
    A kérdés, tehát az, hogy betagozódunk-e, vagy ….

    1. Nekem nem úgy tűnik, hogy a jelenlegi tulaj annyira rosszul feküdne a rezsimnél. De ez nagyon nem ide vágó téma. Mindenesetre az Infrastruktúra szabályzat kiagyalói is tehetnek egy szívességet.Olyan szabályt hozni aminek csak az elmúlt 10 évben épitett pályák felelnek meg (melyekből mind államilag épült)…. arra én nem találok szavakat. Nekem sosem volt bajom a stadionépítésekkel, és azzal sem, hogy ebből mi kimaradunk. De a BMLSz elmehet a csába, hogy ezt veszi alapkövetelménynek Magyarországon

  4. Amig ez a banda vezeti az orszagot addig sportszakmailag sem éri meg följutn8

  5. …és ez csak a stadion része. Mi van a többivel, amiket még biztosítani kell, azok miből lesznek meg? Ilyen az, amikor hiába jó egy csapat, hiába juthat fel, ha nincs meg rá az anyagi lehetőség. Láttunk már ilyent tavaly az nb3-ban!!!

    1. Ezt a kérdést a klubvezetés már megválaszolta: feljutás esetén vállaljuk a magasabb osztály, tehát meg van, meg lesz rá a fedezet. Az MLSZ is ad 5-600 milliós rajtpénzt, azzal is lehet számolni, igaz a stadionbérlés és a sok többletutazás nagyon költséges, de ha lehetőség adódik a feljutásra akkor meg kell mérettetnünk magunkat az NB1-ben. Okozhatunk még ott is meglepetést, mint tettük ezt idén a másodosztályban. 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.