… nem a Széktóiban játszanánk hazai meccseinket, és mivel más csapat nem használja rajtunk kívül a centerpályát neki is lehetne kezdeni a stadion-rekonstrukciónak.

Szabad a pálya, semmi akadálya annak, hogy a játékteret alácsövezzük pályafűtésre és csapadékvíz elvezetésére,  kiszélesítsük a főlelátó felé, befedjük a lelátót, ……

Valóban semmi akadály nincs?

~ A stadion a városé. Non-profit cég üzemelteti nekik, és a városnak sincs fedezete a felújításra.
~ A  KTE bérlő, nem tudna olyan mértékű beruházást elvégezni, ami a Széktóit NB1-es meccsre alkalmas pályává tehetné.

Mit kellene/lehetne tenni, hogy NB1-re alkalmas stadionunk legyen?
1. A város vezetésének akarnia kellene,
2. minden lehetséges fórumon országgyűlési képviselőket is bevonva lobbizni azért, hogy TAO pénzből elvégezhessük a szükséges munkálatokat. A tervek már adottak, csak aktualizálni kellene őket. Itt megtaláljátok a 8-10 évvel ezelőtti látványterveket, a kép nevének első négy számjegye az év, amikor azt készítették.

Miért vagyok pesszimista?
Ennek egyik oka, hogy az ügy már az 1. pontban megbukott, a másik ok, hogy az átfutási időket figyelembe véve sikeres lobbizás esetén is az első kapavágásig hihetetlenül sok idő telne el. A 2015-ben kizárt négy csapat közül csak Nyíregyházán indul el eddig a beruházás, a négy csapat történetéről egy korábbi posztban ide klikkelve olvashatsz. A poszt írásakor még úgy nézett ki Pécsen is elindul valami, de azóta lefújták.

Miben bízhatunk?
A csodán kívül egy szervezett -vállalkozói- összefogásban, hogy legalább a pálya talaját az élvonalbeli elvárásoknak megfelelő módon alácsövezhessük, gyepesíthessük, és a gyepet játékra alkalmassá tegyük. A vállalkozói összefogás megszervezésében a város vezetésére nem hiszem, hogy számíthatunk, de bízzunk abban, hogy a KTE támogatásában legaktívabb vállalkozások összefognak, összedobják a pénzt, és amíg a pálya szabad elvégzik a játéktéren a szükséges munkálatokat. Amikor megkapnánk a hőn áhított engedélyt a rekonstrukcióra folytathatnánk a munkát tovább.

Kedves vállalkozók:  júniustól (reméljük) szabad a pálya!